Olay Gazetesi Bursa

Edebali’nin dijital adımı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin göreve geldiği günden bu yana halkla barışık bir yönetim modeli sergilediğini görüyoruz. Ev ve esnaf ziyaretleri ile dikkatleri üzerine çeken Başkan Edebali’nin, oy aldığı ilçe halkına hesap verebilme adına da şimdi yeni bir yöntem daha geliştirdiğini fark ettik. Dün sosyal medya hesaplarında Yıldırım Belediyesi’nin yeni bir uygulaması dikkatimizi çekti. […]

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin göreve geldiği günden bu yana halkla barışık bir yönetim modeli sergilediğini görüyoruz.

Ev ve esnaf ziyaretleri ile dikkatleri üzerine çeken Başkan Edebali’nin, oy aldığı ilçe halkına hesap verebilme adına da şimdi yeni bir yöntem daha geliştirdiğini fark ettik.

Dün sosyal medya hesaplarında Yıldırım Belediyesi’nin yeni bir uygulaması dikkatimizi çekti.

Başkan Edebali, Facebook, Twitter, Youtube ve internetten yayın yapan Yıldırım TV aracılığıyla, “Sorun Çözelim” adlı programda Yıldırımlıların sorularına yanıt vermeye başlamış.

Başkan her perşembe saat 21.00’den itibaren 2 saat boyunca hemşerilerinden gelen sorulara canlı yayında yanıt veriyor.

Başkan ve halk arasındaki bağı güçlendirecek bir iletişim modelinin geri bildirimleri de muhakkak olumlu olacaktır.

Yıldırım’da herkesin sosyal medyayı kullanabilme şansı yok.

Dijital çağa ayak uyduran Yıldırımlılar için belediyeye ve Başkan’a haftada bir bu sayede canlı yayınla ulaşabilmelerinin önü açılmış.

Altyapısı güçlü bir ileşitim ofisi olan Başkan Edebali’nin bu yeni modeli vatandaşla bağlarını sağlamlaştıracaktır.

Belediyeye televizyon stüdyosu kuran ve iletişimi önemseyen Edebali’nin aynı zamanda bu yöntemle geleceğe de siyasi yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

İleşitim dilini doğru kullanan, polemikten kaçan, halkla içiçe yaşayan, proje üreten siyasetçinin her zaman rakiplerine karşı daha avantajlı olduğu gerçeği unutulmamalı.

Edebali de bunu yapıyor.

   

Tel çit hasarı mı?

 

Beyaz Cennet Uludağ Bursa’nın ve Türkiye’nin en değerli toprak parçalarından biri.

Buradaki sorunları, projeleri, beklentileri zaman zaman köşemize taşıyoruz.

Dün de yaşamını Uludağ’da geçiren Fahrettin Beceren adlı okurumuz aradı.

Uludağ’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiraya verdiği barakaların etrafının tel çitlerle kapatıldığını,100 yıllık ağaçların köklerine büyük hasar verildiğini söyledi.

Yazı Uludağ’da geçiren ailelerin barakaların etrafını brandalarla kapatırken ağaçların köklerini kurutacak düzeyde zarar verdiklerine dikkat çeken Beceren, Bakacak yolundaki konteynerlere de kimsenin bir işlem yapmadığını vurguladı.

Uludağ’da çok yakınılan ATV’lerin çalışmaya devam ettiğini, gürültüden çekilmez olduklarını da belirten Beceren, soruna ve yaraya parmak basacak bir yetkili bulamamaktan yakındı.

Okurumuzun telefonda çok dertli olduğun fark ettik.

Sorunu çözecek kurum, Beyaz Cennet’in bağlı olduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve onun yereldeki idaresi.

Fakat, vatandaş onların da ‘duyarsız’ olduğunu söylüyor.

Uludağ’ın doğal örtüsüne Bursalı olmayanların verdiği zararın kentteki yetkililer tarafından da fark edilmesini ve müdahale edilmesini istiyor.

Okurumuzun şikayetlerini aynen aktardık.

Yerele yetki devrine yanaşmayan Ankara’daki bürokratik oligarşinin Uludağ’ı Türkiye’nin Davos’u yapmasını beklemek büyük bir hayalcilik olur. 

 

Teleferik revizyonu

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yap-işlet devret modeliyle komple yüklenici firmaya yenilettiği teleferik sistemi kısa bir mola verecek.

Bursa’nın havadan Uludağ ile irtibatını sağlayan teleferik hattı önümüzdeki pazartesiden itibaren bakıma giriyor.

Kış revizyonuna alınacak havai hat nedeniyle sistem bir süreliğine yolcu taşımaya kapatılacak.

Bakım sonrası açılış tarihi işletmeci şirket tarafından yeniden duyurulacak.

Oteller bölgesine kadar uzatılan sistem, özellikle kayak sezonunda yolcu talebini karşılamakta zorlanıyor.

Geçtiğimiz kış sezonu haftasonlarında Uludağ’dan Bursa’ya inebilmek için yolcuların soğuk havada dışarıya da taşan uzun kuyrukta saatlerce bekletildiklerini hatırlıyoruz.