Olay Gazetesi Bursa

Devlete güvenmek ve inanmak zorundayız

Bugünlerde sosyal medyada öyle kirli bilgi dolaşımı var ki, bunu uygulamaya sokanların bir müddet sonra kendilerinin de inanmak durumunda kaldıklarını düşünüyoruz. Devletine inancı olmayan ve küresel salgına bile politik yaklaşanların yapılan her açıklamaya şüphe ile yaklaşıyorlar. Bunlar halen Türkiye’de kimi salgın vakalarının gizlendiğini iddia ediyorlar. Oysa, Sağlık Bakanlığı Türkiye’de salgın bulgusuna rastlanana dek bütün tedbirlerini […]

Bugünlerde sosyal medyada öyle kirli bilgi dolaşımı var ki, bunu uygulamaya sokanların bir müddet sonra kendilerinin de inanmak durumunda kaldıklarını düşünüyoruz.

Devletine inancı olmayan ve küresel salgına bile politik yaklaşanların yapılan her açıklamaya şüphe ile yaklaşıyorlar. Bunlar halen Türkiye’de kimi salgın vakalarının gizlendiğini iddia ediyorlar.

Oysa, Sağlık Bakanlığı Türkiye’de salgın bulgusuna rastlanana dek bütün tedbirlerini aldı ve oluşturduğu Bilim Kurulu aracılığıyla da vatandaşları şeffaf biçimde uyarmaya devam etti.

Salgın vakalarının ortaya çıkmasının ardından bilgiler bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kamuoyuna açıklandı.

Buna rağmen, sosyal medyaya servis edilen öyle fotoğraf ve belgeler var ki, toplumda infial oluşturmaya dönük kötü niyet taşıyor.

Sosyal medyayı toplumu germe, endişeye sevk etme ve kargaşa çıkarmaya  dönük iletişim aracı olarak kullananlara elbette devletimiz gereğini yapacaktır.

Nitekim gerçek olmayan belge ve bilgileri paylaşanlara dönük adli takibat başlatıldı.

Yurttaş olarak bütün bunlara itibar etmememiz, devlete güvenmemiz, yapılan uyarılara riayet etmemiz gerekiyor.

Salgını topyekun bertaraf edebilmek için birey olarak yapabileceğimiz çok şey olduğunu biliyoruz.

Hijyenin önemi ortaya çıktı.

Lütfen uzmanların uyarılarına kulak verelim, devletimize güvenelim.

Sağlık Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu’nun ikazlarını eksiksiz uygulayalım.

Sosyal ilişkilerimizi bir süreliğine erteleyelim. Kalabalık ortamlardan uzak duralım.

Din İşleri Yüksek Kurulu da virüsün yayılmaması için camilerde cuma namazını ve cemaatle vakit namazlarını bir süreliğine ara verdi.

 

Devlet işini sıkı tutuyor

Türkiye’nin günler önce aldığı tedbirler dünyanın diğer ülkelerine örnek oluyor.

Bilim Kurulu’nun her tavsiyesini harfiyen uygulayan hükümetin bu kararlığına yurttaşların da destek olmaları gerekiyor.

Bugünlerde umre ziyareti için Suudi Arabistan’a giden yurttaşların dönüşte karantina altına alınmalarına da başlandı.

Devlet, daha evvel yurda dönenleri de yakın takibe aldı.

İl ve ilçe sağlık müdürlükleri, ilçe müftülüklerinden elde ettiği listelerle umre ziyareti yapanları tek tek aramaya başladı.

Evlerinden 14 gün boyunca çıkmamaları ve ateşli bir durum karşısında sağlık kuruluşuna başvurmalarını isteyen devletin bu kararlılığı gerçekten takdire şayan.

Bursa’da da uygulama sürüyor.

İlçe sağlık müdürlükleri yetkilileri telefonla umre ziyaretine giden hemşehrilerimize ulaşarak, dönüş günlerini soruyor, karantina kurallarını hatırlatıyor.

Devletin, virüsünü yayılmasını önleme adına en ufak riski ortadan kaldırmaya dönük çabası gerçekten övgüye değer.

Aynı hassasiyeti yurttaş olarak bizlerin de göstermesi gerekiyor.

Geleneksel davranışlarımızdan, en azından risk ortadan kalkana dek vazgeçmemiz gerekiyor.

 

Büyükşehir’de koronavirüs nedeniyle müzeler kapatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi günlerdir koronavirüs salgınına karşı başta toplu taşıma araçları olmak üzere insan sirkülasyonunun yoğun olduğu mekanları dezenfekte ediyor.

Büyükşehir en son yaptığı açıklamayla, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında müzeleri de ikinci bir duyuruya kadar ziyarete kapatma kararı aldı.

Çalışan personel ise yıllık izne çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin önleyici tedbirleri kapsamında müzelerin yeniden ziyarete açılması virüs salgınının seyrine bağlı.

Büyükşehir Belediyesi daha evvel de bazı etkinliklerini iptal etmişti.