Olay Gazetesi Bursa

Demiröz: Vaatlerimizle ezber bozduk, geliyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, açıkladığı vaatler için, “Aslıyok Yaylası’ndan türküler söylüyor” diye dursun, bunların toplumda çok ses getirdiği bir gerçek. AK Parti hükümetlerinin büyüme, istikrar, sıçrama programları, 13 yıldır dar ve orta gelir gruplarıyla dezavantajlı kesimleri kemer sıkmaya zorladı. Muhalefet partisi bu kez erken davranıp, hükümetin göz ardı ettiği ya da […]

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, açıkladığı vaatler için, “Aslıyok Yaylası’ndan türküler söylüyor” diye dursun, bunların toplumda çok ses getirdiği bir gerçek.

AK Parti hükümetlerinin büyüme, istikrar, sıçrama programları, 13 yıldır dar ve orta gelir gruplarıyla dezavantajlı kesimleri kemer sıkmaya zorladı.

Muhalefet partisi bu kez erken davranıp, hükümetin göz ardı ettiği ya da yeterince kaynak ayıramadığı kesimlere dönük kulağa hoş gelen proje ve vaatler geliştirdi.

Şimdi herkes bunları konuşuyor.

Ne kadarı hayata geçirilebilir, onu bilmiyoruz?

Dün Ankara‘dan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz aradı.

Demiröz yeni dönemde vekil olamıyor. Ama son güne kadar Ankara’da çalışanlardan.

Önseçimle belirlenmiş yeni adaylar Bursa’da, o ise Başkent’te çalışmayı sürdürüyor.

Bakanlıklara veda turlarında bulunduğunu söyledi.

Ardından, önceki gün kaleme aldığımız ve CHP vaatlerini konu alan yazımız üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Açıkladığımız vaatlerle ezber bozduk. CHP ayakları yere basan proje ve ödeneklerle iş başına geliyor” dedi.

Demiröz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna duyurduğu vaatlerin hepsinin kaynaklarının hazır olduğunu anlattı.

Vaat programının ilk 100 gün, bir yıl ve 4 yıllık dönemleri kapsadığına değinen Demiröz, “Ben ekonomist değilim ama programımız gerçekten çok doyurucu” diye konuştu.

Kısa vadede yaşama geçirilecek emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücretin vergi dışı bırakılması, çiftçiye mazotun 1,5 TL’den verilmesi ve aile sigortası için öngörülen rakamın 66,5 milyar TL olduğunu belirten Demiröz, bunun Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla içindeki payının yüzde 2,9 olduğunu bildirdi.

Herkes kaynak soruyor” diyen Demiröz şöyle devam etti:
“2013 yılında sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye’de yetişen buğday, mısır ve pamuk ithalatı için 37 milyar TL ödedi. 31 milyon tonluk buğday ithalatına ödenen rakam 20 milyon TL. Türkiye zengin bir ülke. Önemli olan kaynakları doğru kullanmak.”

Demiröz, kaynak soranlara bir örnek daha verdi.

Geçen yılın ilk üç ayındaki Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden 258,4 milyon TL kullanıldığını, bu yılın aynı döneminde harcanan rakamının 501 milyon TL‘ye çıktığını da aktardı.

Demiröz siyasete ara verecek gibi görünmüyor.

Bugün Kılıçdaroğlu ile birlikte Mersin‘de bulunacak.

Kendisinin de içinde bulunduğu komisyonca hazırlanan, ‘Suriye ve Irak krizlerinin iş dünyasına yansımaları’ konulu raporun açıklanması toplantısına katılacak.

 

Kozağacı’nda dik duruş isteği

 

Keles Çelikler Termik Projesi‘nin ÇED sürecinin durdurulmasında CHP Bursa Milletvekili Demiröz’ün çabalarını biliyoruz.

2006′daki iptalde de çok emeği var.

Dünkü makalemiz üzerine henüz nihai durdurmanın çıkmadığına değindi.

1. İDK Toplantısı’nda özellikle toprak üstündeki varlıklar olan kiraz ve ceviz popülasyonunun sürecin durdurulmasına etki ettiğini, komisyondaki bazı isimlerin bu konuya dikkat çektiklerini öğrendiğini aktardı.

İhaleyi alan firmanın Orhaneli Termik Santral, Kömür İşletmesi ve müştemilatını da işletecek olması ile seçim öncesi bölgesel tepkinin de durdurmada etkili olabileceğinin altını çizdi.

Nihai sonuca ulaşmak için de bölgedeki yurttaşların, ‘dik duruşlarını’ sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.