Dün bu sütunlardan, Sakarya Mahallesi’ndeki İbni Sina İlkokulu’nun durumunu içeren mahalle muhtarının gönderdiği iletiyi aktarmıştık.
O yazımızda, 1960’lardan kalma okulun yenilenme ihtiyacını ve Muhtar Nusret Aydın’ın feryadını ilgili ve yetkililere duyurmak için aracı olmuştuk.
Çok geçmeden konu ilgililere ulaştı.
Eksik olmasın dün, önceki dönem başbakan yardımcılarımızdan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu arayıp, bilgilendirdi.
Çavuşoğlu Bursa’nın ve Bursalıların hemen her sorununun çözümü konusunda devreye girip, öncülük eden bir siyasetçimiz.
Bu konuda da öyle yaptı.
“İbni Sina İlkokulu’nun durumu takibimizde. Velilerimiz, öğrencilerimiz hiç endişelenmesinler. Üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.
Bursa’da hem depremsellik hem de tekli eğitime geçmek için 83 okula ihtiyaç olduğunu, bunlardan 50’sinin inşaatını sürdüğünü da anlatan Çavuşoğlu şunları söyledi:
“Bütün planlamalarımızı yaptık. Bakanlık, Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz de konunun yakın takipçisi. İbni Sina Okulu’nu bu kapsamda riskli olduğu için değil, daha da büyütmek ve 24 dersliklik hale getirmek için değerlendiriyoruz.”
Velilerimizin ve öğrencilerimizin yüreğine su serpen bu açıklama için kendisine teşekkür ediyoruz.
Öte yandan, dün konuştuğumuz Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, İbni Sina İlkokulu’nda ‘riskli biri durumun söz konusu olmadığını’ ama 60 yıllık okulda yenileme ihtiyacı bulunduğunu, bu çerçevede okulun derslik sayısını artıracaklarını ve projeleri Büyükşehir Belediyesi’nce çizilen 24 derslikli yeni bir okulun hayırsever ya da bakanlık bütçesiyle yapımı konusunda da çaba gösterdiklerini aktardı.
Yetkililer, veli ve öğrencilerin endişe edeceği bir riskli durum olmadığını da üstüne basa basa vurguladılar.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den okulun hayırseverlerce yenilenmesi konusunda söz aldıklarını, değişimle birlikte göreve gelen yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da bu konuda destek beklediklerini sözlerine eklediler.
Bu arada dünkü yazımızda kullandığımız ‘risk’ ifadesinin Muhtar Aydın’ın okulu yenileme için gösterdiği aşırı hassasiyetinde kaynaklı olduğunu da belirtelim.
Niyetimiz öğrenci ve velileri endişeye sevk etmek değildi.
Kaldı ki, statik açıdan böyle bir ‘tehlike’ olasılığı bulunmadığını duymak da sevindirici.
Yılmaz’ın disiplini
Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ve ilçe başkanlığından tecrübeli bir isim.
Yıldırım’da faydalı hizmetler yapacağını düşünüyoruz.
Nitekim Başkan kolları hemen sıvamış. Yardımcılıklarına belediyenin eski başkan yardımcılarından Yaşar Elmas ile Ali Mollasalih, Servet Hocaoğlulları ve Yusuf Demirok’u atamış.
Başkan Yılmaz, kente disiplin getirmekten, kaldırım işgallerine dur demekten, kaçak inşaatları önlemekten, tasarruf tedbirlerini hayata geçirmekten, planlamadan, mali disiplin sağlamaktan, personel yönetiminden, borçları azaltmaktan, Yıldırımlının yaşamını kolaylaştırmak, onlara dokunacak işlerden bahsediyor.
Bunlar gerçekten kulağa hoş gelen hedefler.
Yılmaz’ın ekibiyle birlikte bunu başaracağını düşünüyoruz.
Yıldırım hemen her ilimizden göç almış, bağrında Balkanlardan, Kafkaslardan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan, yüz binlerce insanı barındıran bir ilçe.
Yeni bir ekip, yeni bir heyecanla beklentilerin yüksek olduğu ilçede ağır bir sorumluluk altına girmişler.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın bu sürede partisinin de desteğini ihtiyacı var.
Ama ümitsiz de değil. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmanın getireceği sinerjinin farkında.
Yıldırım’a uğramışken, yeni atanan başkan yardımcılarından Yaşar Elmas, Ali Mollasalih ve Özel Kalem Müdürü Fatih Ören’i de yeni görevleri için tebrik ettik.