Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı’nın farklı ilçelerde 250 bin ton ile 400 bin ton arasında değişen, toplamda 1 milyon tonu bulan ve 4 ayrı paket olarak çıktığı asfalt ihalelerinden üçü, şartnamedeki bir madde yüzünden İdari Mahkeme tarafından iptal edildi.
Peki mahkemenin iptal gerekçesi neydi?
Büyükşehir Belediyesi, ihale kapsamı dışındaki diğer ilçelere de aynı paketten asfalt döktürebileceğini, fakat bunun için nakliye farkı ödemeyeceğini şartnameye eklemişti.
Eskişehir’den eski bir asfalt müteahhidinin Bursa’daki şartnamenin bu maddesinin iptali için yaptığı başvuruyu haklı bulan mahkeme, ihaleleri iptal etti.
Mahkemenin bu kararı yaklaşan seçim öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Dairesi’ni iş planlarını da altüst edecek.
Çünkü; mevcut işlerin tasfiyesinin ardından tekrar yeni bir ihale hazırlığı yapılacak. Bu da zaman kaybına ve yeni yılla birlikte fiyat farkı kaynaklı maliyet artışlarına neden olacak.
Yargı kararları bazen işte böyle kamu yararına da olmayabiliyor ve idareyi de sıkıntıya sokuyor.
İdarenin elini güçlendirme adına, dilediği ilçeye asfalt döktürmek için şartnameye koydurduğu maddenin iptali bütün planları bozmuş oldu.
Ulaşım Daire Başkanlığı şimdi, sil baştan ihale hazırlığı yapacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın geçen mayıs haziran aylarında açtığı 900 gün süreli, İnegöl, Yenişehir, Gürsu ve Kestel ilçelerinin asfalt ihalesini Ergünler, Orhangazi, İznik ve Gemlik ilçelerini kapsayan işi Öztimurlar, Osmangazi, Yıldırım, Mudanya ve Nilüfer ilçelerindeki ihaleyi de Simge Asfalt kazanmıştı.
Tasfiye işlemlerinin ardından çıkılacak yeni ihalenin de daha fazla zaman kaybetmeme adına yeni yılın ilk aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi 1 milyon tonu bulun eski asfalt ihalesinin yenilenmesi sırasında tonajının artırılabileceği ve bu kez işin Dağ ilçelerini de kapsaması bekleniyor.
KAIDEF’te yeni yönetim işe 50 öğrenci bursu ile başlamış
Bursalıların, iş ve aş için memleketini terk etmiş, şehrimizi seçmiş hemşerilerimize sahip çıktığı ve onlara ayrımcılık yapmadığı biliniyor.
Bunu kısa adı KAIDEF olan, Kars Iğdır Arahan Dernekleri Federasyonu yöneticilerinden duymak sevindirici.
KAIDEF’in yeni Başkanı İrfan Koç Bursaspor yönetiminden tanıdığımız bir isim. Kulübün şampiyon olduğu 2010 yılındaki yönetimde görev almış ve 9 yıl yöneticilik yapmış. Şimdi, doğup büyüdüğü memleketinin STK’larının başına getirilmiş.
Başkan Koç haziran ayında işbaşında gelir gelmez 50 üniversite öğrencisine burs verme kararı aldıklarını anlattı.
Bursa’da 15 dernek ve 300 bin civarında Kars, Iğdır Ardahanlı hemşerileri olduğunu ileri süren Koç, bunların yerel ve genel siyasette temsillerinin azlığından sitem ettiklerini, siyasi partilere yaptıkları ziyaretler de daha çok temsil sözü aldıklarını söyledi.
Koç’un Bursa’daki hemşerileri adına siyasilerden haklı bir talebi daha olmuş.
Haftada en az bir kez Kars, Ardahan ve Iğdır’a Yenişehir’den uçak kaldırılmasını istemişler. Eski Bakan Hakan Çavuşoğlu’nun da buna olumlu yaklaştığını öğrendik.
KAIDEF’in, şehirleri kaynaştırma adına BTSO, Ticaret Borsası yöneticilerini ve Bursalı iş insanlarını, Ankara’dan da milletvekillerini Doğu Ekspresi ile memlekete götürme hazırlığı yaptığını da ekleyelim.
Halk Eğitim, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımız için de kurslar açıyor
Çünkü öğrenme talebi yok.
Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde açtığı 240 saat süreli Su Kabağı İşlemeciliği Kursu’na 19 kursiyer katılmış. Öğrendikleriyle birbirinden güzel kabaklar süsleyen kursiyerler böylece hem hediyelik eşya mağazalarında kalifiye eleman olarak çalışma hem de işledikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamış olacaklar.
Osmangazi HEM Müdürü Mehmet Köse’nin ziyaret ettiği kursiyerlerle birlikte kabak süsleme denemesi yaptığı görülüyor.
Ecdadın bıraktığı bu güzel el sanatlarını öğrenmek suretiyle devam ettiren ve gelecek kuşaklara taşıyanlar büyük bir alkışı hak ediyorlar.