İnsanların en zor ve acılı günlerinde yanlarında olanların, arayıp hal hatır soranların, başsağlığı dileyenlerin değerini anlatmaya gerek yok.
Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulama başlatıyor.
Büyükşehir Belediyesi Bursa’nın 17 ilçesinde birden, cenazesi olan evlere veya mezarlıklara, define katılanlara ikram edilmek üzere 912 bin adet kek, meyvesuyu, bardak su ve kolonyalı ıslak mendilden oluşan kutuların alım ve dağıtımı için ihaleye çıktı.
İhale Büyükşehir Belediye Encümeni’nde 25 Kasım’da gerçekleşecek. Uygulamanın büyük bir takdir göreceğini düşünüyoruz. Uygulama Bursa’da CHP’li Büyükşehir yönetiminin sosyal belediyecilikte yeni bir açılımı olarak görülebilir.
Cenazesini defin derdinde olan hemşerilerimizin ikram sorununu da ortadan kaldıracak uygulamadan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ve partisinin puan toplayacağını düşünenlerdeniz.
Diğer yandan;
Büyükşehir Belediyesi Bursa’da merkez üç ilçe dışındaki 14 ilçeyi kapsayan ve yıllık 300 bin metrekare ibadethane halısının yerinde yıkanmasını içeren bir hizmet alım ihalesine de çıktı.
4 Aralık’ta yapılacak ihale ile Bursa’daki ibadethanelerin halıları hizmet alımı yöntemiyle yerinde temizlenecek. Bunun da cami görevlileri ve cemaat için büyük bir kolaylık olacağını düşünüyoruz.
Benzer uygulamayı ilçe belediyelerimizin yaptığını da biliyoruz.
Örneğin; kısa bir süre önce Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da cami halılarının temizliği için yeni bir ekip kurdurdu. O ekibin ilçe genelinde çalışmaya başladığını biliyoruz.
Halkın geniş kesimlerine dönük bu tür sosyal hizmetler toplumda olumlu etki bırakacaktır.
Başkan Bozbey’e ilçe programlarında halktan ve muhtarlıklardan bu yönde talepler geldiği de biliniyor.
Bursa’ya hayırlı olsun.
Kütahyalılar Bursa’nın sorunu kendi sorunları gibi görüyorlar
Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taş dün Olay Medya’da konuğumuzdu. 19 Ekim’deki kongrede yönetimi ile birlikte yeniden göreve getirilen ve güven tazeleyen Taş, “Ben Kütahya’dan göçeli 30 yıl olmuş. Artık Bursa’nın sorunu bizim de sorunumuz” diyor.
Taş’ın yeni dönem ekibinde şu isimler yer almış:
Bilal Demirkol, Nursaç Atar, Hacer Toy, Ahmet Özalp, Elif Girgin, Turgut Akçakaya, Hakan Kadıoğlu, Aziz Sözeri ve Mürsel Gündüz.
Başkan Taş, “Doğduğumuz şehrin kültürünü yaşatıp, doyduğumuz şehrin güzelliklerine katkı sağlamak istiyoruz. Bizim doğduğumuz yer Kütahya ama doyduğumuz kent Bursa. Bursa’ya sevdalıyız. Bursa ve Kütahya’nın sorunları ortak. Dertlerimiz bir. Bizim kullandığımız yolu Bursalılar da kullanıyor. Dağ yöresinden kendimizi ayrı tutmuyoruz. Biz STK olarak siyasete ve bürokrasiye de ne katabilirizin derdindeyiz. Alan el değil veren el olmak istiyoruz” diye konuşuyor.
Yeni dönemde Bursa’daki kültürel etkinliklere, öğrencilere burs vermeye devam edeceklerini hatırlatan Başkan Taş, bize de bölgenin ve Bursa’nın sorunlarını kaleme aldığımızı için ayrıca teşekkürlerini ilettti.
Taş, Yıldırım Belediyesi ile önümüzdeki aylarda Devlet Ana etkinliği gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
BUSKİ abonelerinden duş süresini kısaltmalarını istedi
Yağışlar geciktikçe endişe de artıyor. Bursa su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü de Başkan Mustafa Bozbey’den sosyal sosyal medya hesaplarından abonelerine su tasarrufu çağrısını yineledi.
BUSKİ tasarruf için 4 öneride bulundu. BUSKİ Genel Müdürlüğü abonelerinden, meyveleri akan suyun altında yıkamamalarını, musluk altında bulunan vanaları kısmalarını veya musluk başlarına perlatör takmalarını, elleri yıkarken veya dişleri fırçalarken suyu kapatmalarını, ayrıca banyo yapmak yerine duş almayı ve süreyi kısaltmalarını istedi.
Dün de bu sütunlardan vurguladık.
Eğer yağışların başlaması sarkarsa, Bursa gerçekten büyük bir susuzluk riski altında. Şu an Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 20’de görünüyor.
Bu oran bile bize tasarruf yapmamızı zorunlu kılıyor. Abonelere büyük sorumluluk düşüyor. Aksi halde, kesintiler ve kuyu sularına yeniden dönüş başlayabilir.