Bursa’nın büyük kamu altyapı kuruluşlarından Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü’nde bürokratik değişim devam ediyor.
Genel Müdür Güngör Gülenç’in emeklilik öncesi iki aylık izne ayrılmasıyla tepe yönetimde süren değişiklikte bu görevi Genel Müdür Yardımcısı Serdar Tuzcu vekaleten yürütüyor. Buraya asıl görevlendirme Gülenç’in izninin bitip, emekli olmasıyla gerçekleşecek.
Buna göre;
Arıtmalar Daire Başkanı Alaattin Güngör, İşletmeler 1. Daire Başkanı Erdem Atik, İşletmeler 2. Daire Başkanı Sadettin Topcan görevlerinden el çektirildiler.
Yine, BUSKİ’de şube müdürlükleri düzeyinde de görevden almaların sürdüğünü öğrendik.
İçmesuyu Onarım Şube Müdürü Hüsamettin Akman, Kanalizasyon Şube Müdürü İbrahim Özbek, Gölet ve Sulama Şube Müdürü İlknur Gültekin, Şebekeler Şube Müdürü Hatice Bilirgen, Tahsilat Şube Müdürü Mustafa Uluçay, Yalın Yönetim Şube Müdürü Aynur Kurar Kızgın ve Özel Kalem Müdürü Berat Sincanlı görevden alındılar.
Bu isimlerin yerine atanacaklara ise henüz tebliğat yapılmadığı konuşuluyor.
BUSKİ’de daire başkanları ve şube müdürleri düzeyinde gerçekleşen değişimlerin bütünüyle tamamlanmadığını ve önümüzdeki günlerde devam edeceğini de ekleyelim.
31 Mart seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşları ve iştiraklerinden başlayan yenilenmede BUSKİ en sona bırakılmıştı.
Büyükşehir’de de şube müdürleri değiştiriliyor
Öte yandan;
Büyükşehir Belediyesi’nde de yeni oluşturulan Afet İşleri Daire Başkanlığı görevini, aynı zamanda İtfaiye Daire Başkanı da olan Canalp Bekdemir yürütecek.
Büyükşehir’de önceki hafta BEMBİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı ve Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü Ahmet Ağlan da görevden alındı.
Ağlan daha evvel Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanlığı görevinde de bulunmuştu. Ağlan’ın yerine ise bu göreve aynı birimde çalışan Duygu Yılmaz getirildi.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü Ali Altınoğlu’nun yerine de Birben Durmaçalış atanmıştı.
Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlıklarına bağlı şube müdürlüklerindeki bürokrat değişimlerinin de artarak süreceği dillendiriliyor.
Görevden alınan bürokratların başka birimlere memur olarak gönderildiklerini de öğrendik.
Aspir yağı üretimi ile öne çıkacaklar
İlçede faaliyet gösteren Harmancık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin teşvikleriyle kırsal mahallelerde üretimi giderek artan aspir tohumu hasadından elde edilen ürünler de İl Tarım Müdürlüğü marketinde Harmancık markası ile satışa sunulmuş.
Kooperatif yetkilileri, kendi coğrafyalarında üretilen ve tesislerinde işlenilen yağların ambalajlanarak pazarlama aşamasına geçildiğini duyurdular. Çiftçilerin atıl arazileri değerlendirmek suretiyle ekimini yaptıkları ürünün, gelecekte daha çok önemde olacağı ve ilçenin adıyla bütünleşen bir markaya dönüşeceği de dillendiriliyor.
Göçlerle hızlı biçimde boşalan güneydeki ilçelerimizin ekonomik getirisi yüksek ürünler üzerinde ihtisaslaşmalarını önemsiyoruz.
Buna benzer Keles ilçemizin de çörekotu ve yağı ile öne çıkmaya başladığını hatırlıyoruz.
Aspir yağının kan şekerini iyileştirdiği, insülin direncini azaltan ve diyabete karşı koruyucu özellikleri bulunduğu biliniyor. Ayrıca, iltihaplanmayı azaltıcı, kolestrolü düşürücü, kalp sağlığını artırıcı, krize ve felce yol açabilecek kandaki pıhtılanmayı önleyici yararları da olan aspir yağının, yine eklem ve kas ağrılarını azaltan, balgam söktüren ve regl kramplarını hafifleten nitelikler taşıdığı da vurgulanıyor.
Ayçiçek yağı gibi yemeklerde de kullanılan aspir yağının vücuda direnç veren masaj vb. SPA hizmetlerinde de arandığını öğrendik.