İSKİ Kanunu ile birlikte 1989‘da Büyükşehir statüsü kazanır kazanmaz faaliyete geçen BUSKİ Genel Müdürlüğü artık tecrübelerinden faydalanılan bir kurum haline dönüştü.
BUSKİ, bugün hem abone hem de işlem hacmi bakımından Türkiye’nin 4. büyük Su ve Kanalizasyon İdaresi oldu.
Kurumun halen kent merkezi ve taşradaki ilçelerde 1 milyon 250 bin abonesi var.
BUSKİ, mali anlamda da kredibiletisi en yüksek Su ve Kanalizasyon İdareleri arasında adı geçiyor.
Her ne kadar muhalefet, ‘suyu pahalı sattığını’ iddia etse de BUSKİ bugün Türkiye’deki altyapı kurumları içindeki sıralamasıyla da Bursalılar için güven veriyor.
Böyle olunca, Türkiye’de örnek alınan bir kurum hüvviyeti kazanılıyor.
BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı‘nın önemli konukları vardı.
TESKİ’ye ağabeylik…
2014‘teki Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir statüsü almış Tekirdağ‘ın Su ve Kanasilazyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı ziyaret etti.
Başa’nın, kendilerinde önce Büyükşehir statüsü almış kentlerin Su ve Kanalizasyon idarelerini inceleme amaçlı ziyaretine beraberinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanları da katıldılar.
27 yıllık geçmişi olan kentimizdeki Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin diğer şehirlerce örnek alınması hepimiz adına gurur verici bir durum.
Nitekim, BUSKİ Genel Müdürü’nün Tekirdağ’a desteğe hazır olduklarını bildirmesi de deneyim ve tecrübelerin diğer şehirlerimizle paylaşılması adına sevindirici.
Bunu her kurumumuz yapmalı.
Bilgi, deneyim ve tecrübelerimiz kendimizde saklı kalmamalı.
Türkiye’nin her yanı bu sayede gelişip, kalkınmalı.
Bakan’ın duyarlılığı
Gazetelerde bir iki gündür bir Anadolu kadınının devlet hizmetlerine karşı gösterdiği hassasiyetini içeren haberlere rastlıyoruz.
Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesindeki devlet hastanesine girerken ayakkabıları çamurlu olduğu için çıkaran Şerife Cesur‘un bu tavrı bütün Türkiye‘de yankı uyandırmıştı.
Akıllara hemen Soma‘daki maden kazasında, ambulansa bindirilirken yatırıldığı sedyenin kirlenmemesi için ayakkabılarını çıkarmak isteyen işçimizin gözyaşartan tavrı geldi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu bu örnek yaklaşım üzerine Şerife nineyi köyünde ziyaret etmiş ve elinip öpmüş.
Bakan Müezzinoğlu Şerife nineye bir de jest yapmış ve adını ilçe hastanesine verdirmiş.
Bunlar Anadolu insanının devletine olan sevgi ve saygısının küçük bir yansıması.
Oysa, bugün ülkemizin bir bölümünde öyle hainler var ki, kamu binalarını yakıp yıkıyor, hastanelere roket mermileri atıyor, ambulanslara ateş açıyorlar.
Türkiye’nin iki farklı yüzü işte böyle.
Güvenli sürüş eğitimi
Büyükşehir Belediyesi son bir yılda filosunu gençleştirdi. Fen İşleri ile Ulaşım Daire Başkanlığı, BUSKİ ve diğer brimlerin ihtiyacı olan 250’den fazla araç gereçle iş makinası satın aldı.
Bunlar için İller Bankası‘ndan büyük bir kredi kullanıldı.
Filosunu yenileyen Büyükşehir Belediyesi bir yandan da bünyesindeki şoförlerin güvenli sürüş teknikleri alması için düğmeye bastı.
Dün Setbaşı‘ndaki Şehir Kütüphanesi‘nde bu amaca dönük eğitim vardı.
Belediye şoförlerine Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’na bağlı İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü‘nce düzenlenen programla Güvsem firması tarafından güvenli sürüş teknikleri ve yakıt tasarrufu konusunda bilgiler verildi.
O toplantıda uzmanlar, sürüş tekniklerine uyulması durumunda araçlarda yüzde 30’u bulan yakıt tasarrufu sağlayabileceklerini anlattılar.
Büyükşehir araçlarını yenilerken, yakıt tarassrufuna riayet edilmesi ve güvenli sürüş için şoförlerini de eğitmiş oluyor.
Bunun diğer belediyelere de örnek olması lazım.
Hatta, bu konuda İstanbul’dan uzman firmalarla anlaşıldığını da görüyoruz.