Önceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hemşerilerine önemli bir çağrıda bulundu.
Doğancı Barajı’na gidip, suyumuzun azaldığına dikkat çeken Başkan Bozbey, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da Bursalıları yaklaşan susuzluk riskine karşı tasarrufa çağırdı.
Bu bize göre, şehir olarak ciddiye almamız gereken bir çağrıydı.
Bozbey, havaların yağışsız geçmesi nedeniyle baraj havzalarımızın boşaldığı, yerine de yeni su akışının gelmediği için Bursa’nın böylesi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı.
Zira, yağışlar geciktikçe barajlarımızdaki suyun da dibe yaklaştığını görüyorduk. Nitekim, artIk Doğancı Barajı’nın diplere indiği görülüyor. Nilüfer Barajı’ndaki suyun Doğancı’ya aktarılmasıyla buranın da neredeyse sıfır seviyelerine yaklaştığı malum.
Dolayısıyla, BUSKİ abonelerine büyük bir sorumluluk düşüyor.
Su kesintileri ve dönüşümlü su alma programına gerek kalmadan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu çağrısına kulak verilmeli.
Yağışların uzaması halinde, belki de bu tedbire de başvurulmak zorunda kalınacak.
Kesintilerin hepimizin yaşam kalitesini bozacağını, evlerimiz ve işyerlerimizdeki akmayan muslukların canımızı sıkacağını unutmamılıyız.
Tasarrufa azami özen gösterirsek, yağışlar başlayana dek barajlarımızdaki su seviyesinin kullanım süresini uzatabiliriz.
Akan, su damlatan arızalı musluklarımızın elden geçirilmesi, ihtiyaç fazlası tüketimin kısılması, araç, halı yıkanması, bahçe ve çim sulaması vb. gibi su sarfiyatını yükselten alışkanlıklardan bir süreliğine vazgeçilmesi bile baraj havzasındaki suyumuzun kullanım süresini artıracaktır.
Kitap deryasına bizim de bir damlamız oldu
Kitabımızın kahramanı ise öz amcamız olan Memiş Aydın idi. Bugün kendisi 90’a merdiven dayadı. Kitabımız, amcamızın daha 14 yaşındayken, Ankara’da İsmet Paşa’nın ailesiyle birlikte yaşadığı Pembe Köşk’te 3 yıllık gözlemlerinden oluşan kısa bir anı derlemesi oldu.
Geçen yıl çıkardığımız kitap için yayınevimiz bu yıl İstanbul’daki Kitap Fuarı’nda imza günü düzenledi.
Gidip gördük. Gerçekten orası bambaşka bir dünya. Adeta kitap deryası. Onlarca yayınevi on binlerce okur, yüzlerce yazar, çizer. Kendinizi adeta kitap denizinde zannediyorsunuz. Burada ne mutlu ki, bizim de ‘Paşa’nın Sofracısı’ eserimizle küçük bir damlamız oldu. 7’den 77’ye kitap kurtlarının, kitap severlerin akın ettiği fuarın ikinci günü, 46. İstanbul Maratonu ile çakışınca kapalı yollar, köprüler ve tüneller yüzünden ulaşımda aksamalar da oldu.
Kentimizde de kitap fuarları düzenleniyor ama orası gerçekten gidip görülmeye değer bir yer. Bunun için bir gün de yetmez. Kitabımız için arayıp, telefon ve sosyal medyadan tebrik eden dostlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz.
Meraklı Yazılar ve Şehir Anlatıları
Şimdi, ülkemize ve kentimize yaptığı ihracat ve istihdamla da katma değer sağlıyor.
Bursalı firmalarımızın, girişimci ve iş insanlarımızın yaptıkları üretimle, ihracatla, istihdam ve başarılarıyla hep övünç duymuşuzdur. Büyüğümüz Yalçın Aras’ın Gökçelik’i de bunlardan biri. Kendisi aynı zamanda bir yazı adamı. 2003 yılında bu yana yerel bir gazetemiz için kaleme aldığı ve çeşitli mecralarda yer bulan yazılarını iki ciltlik ‘Meraklı Yazılar’ adlı kitapta toplamış. Şimdiye dek binin üzerinde makalesi olmuş. Çıktığı yurtdışı seyahatleri sonrası edindiği gözlemlerini de, ‘Şehir Anlatıları’ adlı kitapta bir araya getirmiş.
Her iki eser de, meslektaşımız, arkadaşımız Elif Sezgin’in yönettiği ve editörlüğünü de yaptığı Yazıevi’nden çıkmış. Bu kent ve ülke için düşüncelerini kaleme döken girişimci büyüğümüz Yalçın Aras’ı biz de tebrik ediyoruz. Eksik olmasın, kitaplarını imzalayıp bize de göndermiş.
Kalemine ve arkadaşlarımızın emeğine sağlık.
Okuru bol olsun.