Olay Gazetesi Bursa

Bursa’ya Kur’an Müzesi kuruluyor

Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesi’nce kente kazandırılmış irili ufaklı 19 müzesi var. Bunların içinde köy müzeleri de bulunuyor. Şimdi kentimiz bambaşka bir müze daha kazanıyor. Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile konuşurken, Bursa’nın Muradiye Külliyesi içinde Kur’an Müzesi kurulması çalışmalarının son aşamaya geldiğini öğrendik. Doğrusu ilk kez haberimiz oldu. Farklı bir konseptle, kolleksiyon tarzında hizmete girecek müzede sergilenecek eserler yerli yabancı çok sayıda turisti kentimize çekecek. […]

Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesi’nce kente kazandırılmış irili ufaklı 19 müzesi var.

Bunların içinde köy müzeleri de bulunuyor. Şimdi kentimiz bambaşka bir müze daha kazanıyor.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile konuşurken, Bursa’nın Muradiye Külliyesi içinde Kur’an Müzesi kurulması çalışmalarının son aşamaya geldiğini öğrendik.

Doğrusu ilk kez haberimiz oldu.

Farklı bir konseptle, kolleksiyon tarzında hizmete girecek müzede sergilenecek eserler yerli yabancı çok sayıda turisti kentimize çekecek.

Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Ulucami ve kentimizdeki diğer tarihi camilerden toplanıp İstanbul’a götürülen tarihi Kur’anlar, hat tabloları geri istenecek.

Bu amaçla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte yeni oluşan ve Vakıflar’dan Sorumlu bakandan Bursa’nın eserleri talep edilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Bursa’dan İstanbul’a götürülen eserleri kente geri vermeme konusunda akılamaz bir defansı söz konusu.

Anlaşılan bu defans Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi atağıyla kırılacak.

Başkan Aktaş, Kur’an Müzesi’nde son rötuşlar yapıldığını, burayı Bursa’ya ve ülkeye kazandıracaklarını söyledi.

Aktaş, “Bursa’mıza yeni müzeler geliyor. Kur’an-ı Kerim müzemizi bitirmek üzereyiz. Muradiye Külliyemiz içine muhteşem bir müze olacak. Yerli ve yabancı misafir anlamında ciddi ilgi görecek bir müze.

Takdir edersiniz ki, müzelerin Bursa’nın gündeminde olması ve Bursa’ya dokunması gerekiyor. Bursa farklı şehirlerden Balkanlardan, Kafkaslardan göç almış bir şehir ama Bursa Osmanlı şehri.

Çocuklarıyla birlikte ebeveynleri de müzelerimize çekmek istiyoruz. Belli etkinlikler yapılacak. Arkadaşlarımız bu konuda seferber oldu. Otobüslerimizi seferber ettik.

Milli Eğitim Müdürlüğü kesinlikle bu işinde olmak durumunda. Burada yapacağımız atölyeler, el becerileri ve yarışmalarla beraber müzelerimizi daha hareketli hale getirmeye çalışıyoruz.

Elimizdeki ziyaretçi rakamlarının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Tüm hemşerilerimizi müzelerimizi ziyaret etmeye çağırıyorum.”

Başkan Aktaş’ın bu ifadelerle müzelere ayrı bir önem verdiğini görüyoruz.

Nitekim bu konuda Kültür ve Sanat Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik’ten gelen talepleri de geri çevirmiyor.

Müzeler Şube Müdürü Çevik bilgilendirdi.

Büyükşehir’in müzelerine şimdiye kadar 550 bine yakın ziyaretçi gelmiş.

Rakam yeterli değil.

Başkan Aktaş, tarih kokan kentte bu sayının daha da artırılması için bürokratlarına talimat verdi.

Bir rakam daha verelim.

Geçtiğimiz aylarda Vakıf Kültürü Müzesi’ndeki peygamberimizin sakalı şerifini tama 16 bin kişi ziyaret etmiş.

 

Erdem Ankara’ya

 

Söze Büyükşehir Belediyesi’nden girdik o halde yeni bir gelişmeyi daha aktaralım.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Erdem dün Bursa’ya veda etti.

Erdem, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Bursa Milletvekili seçilen Ahmet Kılıç’ın danışmanı olarak görev yapmak üzere Ankara’ya, TBMM’ye gidiyor.

Erdem dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibiyle vedalaştı.

Veda töreninde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet BayhanBüyükşehir Basın Koordinatörü Ahmet Akhan ile Kültür AŞ. Genel Müdürü Fehim Ferik ve çalışma arkadaşları da hazır bulundu.

AK Parti İl Gençlik Kollları’ndan memuriyete atılan Erdem daha evvel BUSKİ’de çalışmış, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da bir süre danışmanlığını yapmıştı.

Biz de dostumuz Erdem’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.