Olay Gazetesi Bursa

Bursa’nın yeni bir meydanı daha oldu

Şüphe yok ki, Osmangazi ilçemiz Bursa’nın merkezinde, 900 bine yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin 55 ilinden daha büyük bir yerleşim. Üstelik, Bursa’nın tarihi dokusunun yer aldığı da bir ilçe. Merkezde yeni meydanlar açmak kolay değil. Hanlar Bölgesi’ndeki Çarşıbaşı’nı açabilmek için çeyrek milyon liralık kamulaştırma yapıldı. Osmangazi Meydanı’nda da durum farklı değil. Burası için de bundan fazla […]

Şüphe yok ki, Osmangazi ilçemiz Bursa’nın merkezinde, 900 bine yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin 55 ilinden daha büyük bir yerleşim.

Üstelik, Bursa’nın tarihi dokusunun yer aldığı da bir ilçe. Merkezde yeni meydanlar açmak kolay değil. Hanlar Bölgesi’ndeki Çarşıbaşı’nı açabilmek için çeyrek milyon liralık kamulaştırma yapıldı.

Osmangazi Meydanı’nda da durum farklı değil. Burası için de bundan fazla kamulaştırma yapıldı. Ortaya devasa bir alan çıktı. Bugün için muhalefet tarafından bünyesindeki ticari alanlar eleştirilse de, meydanı canlı tutma adına böylesi ticari ünitilere de ihtiyaç olduğu gerçeği göz ardı edilmemeli.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3. döneminde ilçeye ve Bursa’ya dev bir meydan kazandırdı. Burası komplike bir meydan. Altında yüzlerce araçlık otopark var. Ticari üniteler de olacak, olmalı.

Önceki gün meydanda ilk konser şöleni vardı. Havai fişek ve gece görüntüsüyle ortaya bambaşka bir tablo çıktı. Gençler, alandaki ilk konserde coştu. Onlar coştukça, Başkan Dündar da ekibiyle birlikte keyiflendi.

Bursa’nın böylesi bir alana ihtiyacı varmış. Yanıbaşında daha evvel meydan olarak planlanıp, AVM avlusuna dönüşen yapının bulunduğu alanda bu tür konserleri, mitingleri yapabilmek mümkün değildi. Yine caddelerin, trafiğin kesilmesi kaçınılmazdı.

Burada böyle bir sıkıntı yok.

Şimdi o ihtiyacın Osmangazi Meydanı ile giderileceği anlaşılıyor. Üstelik, siyasi mitinglerin de burada rahatlıkla yapılabileceği görüldü.

Şehirlerin bolca buna benzer meydanları olmalı. Bursa yıllardır açıkhava toplantı alanı bulvar ve cadde ortalarındaki kavşakları trafiğe kapatarak yapıyordu. Güvenlik gerekçesiyle raylı sistem de durdurulduğunda alana ulaşmak sıkıntı oluyordu. Burada trafiğe kapatılacak bir durum yok.

Meydanın yapılış şekline ve ortaya çıkan kütleye eleştiriler olsa da, bölgenin eski hali göz önüne getirildiğinde, büyük bir keşmekeşliğin, salaş yapıların ve suça meyil mekânlarının ortadan kaldırılarak, buranın tümüyle kamunun kullanımına açıldığını görüyoruz.

Meydan ile AVM arsındaki bölge temizlendiğinde, İzmir-Ankara Yolu’ndan kesintisiz Demiryolualtı semtleriyle bağlantısı da sağlandığında, burası Bursa’nın en yeni cazibe merkezi olacaktır.

Demiryolualtı semtlerinde oturan hemşerilerimiz de kentin merkezine çıkmadan, miting, konser, kültür ve sanat gibi etkinlikler için bulundukları bölgeye yakın yeni bir meydana kavuşmuş oldular.

Diğer yandan; ilki Sefo ile başlayan yeni meydan konserleri dizisi 1 Mart’ta Bilal Sonses, 2 Mart’ta Sinan Akçıl, 3 Mart’ta ise Sakiler ile devam edecek.

Gençler bu fırsatı kaçırmamalı.

 

TMMOB Bursa’daki bir emektarını yitirdi

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski başkanlarından Fikri Düşünceli’nin önceki akşam kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini öğrendik.

Uzun yıllar MMO’ya hizmet vermiş olan Düşünceli, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği’ni de yürütmüştü.

Düşünceli’nin ani kaybı TMMO Bursa camiasını hüzne boğdu. Camianın sayılan sevilen isimlerinden olan Fikri Düşünceli’nin kaybının ardından çok sayıda eski, yeni akademik meslek odası başkanının da sosyal medya hesaplarından üzüntülerini belirten paylaşımlar yaptığını gördük.

Düşünceli’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve TMMOB camiasına da başsağlığı diliyoruz.

 

Gürsu’nun deveci armudu AR-GE ile dünyaya açılıyor

Bursa’da seçim atmosferi giderek yükseliyor ama siyasetin dışında başka güzel işler de yapılıyor.

Örneğin;

Gürsu ilçemizle özdeşleşen meşhur deveci armudunun artık kurusunun da vakumlanmış küçük paketlerle dünya pazarına sunulmaya hazırlandığını görüyoruz.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık yeni ürün için, “Türkiye’nin armut bahçesi Gürsu’dan yepyeni bir tadı tüm ülkemize ve dünyaya duyurmak üzere lezzetli bir girişimin eşiğindeyiz. Dünyaya nam saldığımız armudun kendisi kadar kurusunda da iddialıyız” demiş.

AR-GE çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Işık’ın ilçesi ile anılan deveci armudu için böylesi bir girişimde bulunması üreticiyi de mutlu erecektir. Zira, hem kendisi hem dondurulmuşu hem de kurusu ile artık deveci armudu 12 ay tüketilebilecek bir ürün haline dönüşmüş oluyor.

Bursa’ya has ürünlerimizin coğrafi işaretleri alınarak sahiplenildiğini biliyoruz. Gürsu Belediyesi de bu son hamlesiyle deveci armudunun etinden, sütünden her şeyinden faydalanıyor.