Olay Gazetesi Bursa

Bursalı akademisyen Covid19 kurbanı mı?

Dünyayı sarsan Covid-19 virüsü can almaya devam ediyor.  Virüsün en yaygın olduğu dönemde dünyada milyonlarca insan bu illetten etkilendi. Ülkemiz de sağlık personelinden yurttaşlarına kadar pandemide çok ağır kayıplar verdi. Çoğu sevdiğimizi bu illet yüzünden kaybettik. Kimileri ağır tedavi süreçlerinin ardından kurtulmayı ve hayata tutunmayı başardı. Fakat, virüs geride ağır bir tahribat bıraktı. Ülkeler on […]

Dünyayı sarsan Covid-19 virüsü can almaya devam ediyor.  Virüsün en yaygın olduğu dönemde dünyada milyonlarca insan bu illetten etkilendi. Ülkemiz de sağlık personelinden yurttaşlarına kadar pandemide çok ağır kayıplar verdi.

Çoğu sevdiğimizi bu illet yüzünden kaybettik. Kimileri ağır tedavi süreçlerinin ardından kurtulmayı ve hayata tutunmayı başardı.

Fakat, virüs geride ağır bir tahribat bıraktı. Ülkeler on binlerce insanını kaybetti. Ekonomileri geriledi. Hepsinden öte, toplumu büyük bir salgın korkusu sardı.

Aşı ile sorun çözülmüş gibi gözükse de riskin sürdüğü biliniyor.

Bu girişin ardından gelelim asıl değinmek istediğimiz konumuza.

Geçen yıl Kütahya’da Covid-19 virüsüne yakalanan Bursalı genç bir akademisyen, ciğerlerinden kalan hasarla uzunca süredir tedavi altındaydı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller

Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Sevcan Çamırcı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Covid sonrası ciğerlerinde yaşadığı sorun nedeniyle 4 aydır tedavi görüyordu. Çamırcı verdiği yaşam mücadelesine ne acıdır ki, yenik düştü.

Bursalı genç akademisyenin ölümü hem Kütahya hem de Bursa’yı üzdü.

Akademisyen Çamırcı geçtiğimiz günlerde memleketi Harmancık’ta toprağa verildi.

Çamırcı, Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden mütercim olarak mezun olduktan sonra bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda da okutmanlık yapmış, ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi ile Sağlık Bakanlığı’nda Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde tercüman olarak çalışmıştı.

2017 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’na geçiş yapan Çamırcı’nın 2020 yabancı dil sınavından YÖS’den de 100 tam puan alarak başarılı bir akademisyenlik süreci geçirdiğini öğrendik.

Çamırcı’nın vefatı Dumlupınar Üniversitesi’ndeki öğrencilerini de yasa boğmuş.

Pandemi döneminde hayata geçirilen tedbirler hepimizin yaşam standardını bozmuş, planlarımızı altüst etmişti.

O vakit, devletin toplumu virüsten azami ölçüde koruma adına koyduğu kurallara, sokağa çıkma yasağına, aşı kararına çoğumuz tepkiliydik. Bu nedenle genç akademisyenimiz gibi bugün aramızda olmayan onlarca sevdiğimizi Covid-19 virüsüne kurban verdik.

Hiçbir virüsü hafife almamak gerek.

Uzun aradan sonra da olsa Bursalı genç akademisyenimiz gibi ciğerlerde oluşan tahribat da ölüme yol açabiliyor.

Covid-19’u atlatanlarımız, aman sağlık kuruluşlarımızda kontrollerini yaptırmayı unutmasınlar.

Karlık’tan ‘Muhtar Evi’ sözü

Yerel seçim yaklaşıyor. Belediye başkan aday adayları da sahaya çıkmaya başladılar.

Henüz siyasi partilerde yerel yönetimlere aday adayı olacaklar için bir başvuru süreci ilan edilmiş değil ama toplumun önüne erken çıkanlar da var.

Geçenlerde değinmiştik.

Cüneyt Karlık 2024 yerel seçimleri için kolları erken sıvayan isimlerden biri.

ANAP döneminde icraatlarıyla ilçeye damga vuran Yıldırım eski Belediye Başkanı Cüneyt Karlık Osmangazi Belediyesi başkan aday adaylığı için karış karış ilçeyi dolaşıyor.

Muhtarlarla temasa geçen ve yapacaklarını anlatan Karlık’ın, partisince aday gösterilip seçilmesi halinde Osmangazi’deki 137 mahalle muhtarı için bir ‘Muhtar Evi’ adıyla sosyal tesis yapma vaadinde bulunduğunu öğrendik.

Geçenlerde büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinden Karlık’ın AK Parti’den Osmangazi Belediyesi başkanlığına aday gösterilmesi için ilçe muhtarlarının kendi aralarında imza topladığını okumuştuk.

O sayının 100’e yaklaştığı, şimdiden ilçedeki muhtarların dörtte üçünün Karlık’ın aday gösterilmesi için imza verdiği konuşuluyor.

Sağlıklı Kentler Birliği Mardin’de toplanacak

Kuruculuğunu Bursa’nın yaptığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da Başkanı olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi Mardin’de toplanıyor.

Önümüzdeki 12-15 Ekim tarihleri arasında Artuklu Belediyesi ev sahipliğinde toplanacak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi’nde kentlerin sağlıklı gelişim ve büyüme dönüşüm, trafik vb. gibi temel sorunları bir kez daha masaya yatırılacak.

Birlik üyesi belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin Mardin’in tarihi turistik yerlerini de gezmeleri bekleniyor. Mardin il merkezinden sonra turistik anlamda en çok rağbet gören taş evleriyle ünlü ilçesi Midyat da Sağlıklı Kentler Birliği üyelerinin gezip göreceği yerler arasında.
Başkan Aktaş’ın, bürokratlarıyla ve Bursa’dan birlik meclis üyeleriyle önümüzdeki perşembe günü Mardin’e hareket edeceğini öğrendik.

Mardin’deki buluşmada belediyeler ve yöneticileri arasında tecrübe deneyim paylaşımlarının da olması bekleniyor.