3.3 milyon nüfuslu kente artık üç üniversitenin de yetmediğini biliyoruz. Gerçi bunu yazınca, kimi sözde akademisyenler ve jakoben takım, kente, ülkeye yeni üniversiteler açılmasına, Anadolu çocuklarının doğdukları kentlerde daha fazla üniversite seçeneğine sahip olmasına bozuluyorlar ama, onlar için de değişim kaçınılmaz.
Dün sabah kentimizde varlığıyla kıvandığımız Bursa Teknik Üniversitesi’nin basın toplantısını izledik.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar üniversitesinin geldiği nokta, başarı ve hedeflerine ilişkin yardımcıları ve Genel Sekreteri ile birlikte Bursalı habercilere geniş bir sunum yaptı.
Doğrusu, kentimizdeki BTÜ’nün kısa sürede 5 fakülte, bin personel ve 11 bin öğrenciye ulaşmasından bir Bursalı olarak büyük mutluluk duyduk. 93 ülkeden bin 600 dolayında konuk öğrencisi de olan BTÜ’nün her geçen yıl gelişip, büyümesi Bursa için kazançtır.
Kadın yönetici sayısı yüzde 50’lerdeki BTÜ’nün 2023’ten itibaren, 2026’ya kadar kendine iyileştirme, geliştirme ve markalaşma yılı olarak hedef koymasını önemsedik.
Cumhurbaşkanlığı Kariyer Ofisi verilerine göre; BTÜ mezunlarının ilk 6 ayda yüzde 74, ilk 12 ayda yüzde 91 oranında işe yerleşme verilerini de açıklayan Prof. Dr. Çağlar, dijital dönüşüm ve yapay zekaya önem verdiklerini, bu amaçla tüm öğrencilere yapay zeka dersini zorunlu tuttuklarını, ayrıca, buna ilişkin iki yeni lisans bölümü daha açacaklarını aktardı.
Gerçekleştirdikleri BTÜ konuşmalarıyla ülkemizde alanında öne çıkmış isimleri öğrencileriyle buluşturduklarını, şehir problemlerinin çözümüne dönük de yerel yönetimlerle işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.
BTÜ Balkanlar’a da açılıyor
Bu arada, KYK tarafından BTÜ kampüsü içinde kızlar için bin, erkekler için de bin 250 yatak kapasiteli iki yurt inşaatının sürdüğünü de hatırlatalım. Büyükşehir Belediyesi’nin kampüs alanındaki 7 dönümlük araziyi de spor tesisleri yapmak üzere BTÜ’ye devrettiğini öğrendik.
Kentimizdeki üniversitemizin böylesi yeni ufuk ve hedeflere yol alması sevindirici.
Başarıları, öğrencileri, akademisyenleri, uluslararası ilişkileri, sanayici ve şehirle işbirlikleri daha da artsın.
Prof. Çağlar ve ekibini kutluyoruz.
Sertaslan Jeotermal’de
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 önemli iştiraki var. Bunlar şehre değer katan projeler geliştirip, hizmet üretiyorlar.
İçlerindeki Jeotermal AŞ. kentimizin yeraltından çıkan sıcak kaynağı, sahip olduğu iletim hatlarıyla otellere ve sağlık tesislerine ulaştırıp, satıyor.
Jeotermal AŞ. aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu su fabrikasının da işletmecisi durumunda. Kestel ilçemizin Gözede Mevkii’ndeki fabrikada Bursasu markasıyla şişelenmiş su üretiliyor.
Recep Altepe döneminde kurulan fabrikada Muradiye ismiyle bilinen markanın adı önceki dönem yönetimince Bursa Su’ya dönüştürülmüştü.
İşbaşına gelen CHP’li yönetim ise 31 Mart sonrası buradaki kadrolaşmasını sürdürüyor. Genel Müdürlüğe atadığı Maden Mühendisi Erman Aydıngün’den sonra Jeotermal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Gemlik önceki dönem belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan getirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Genel Meclisi üyeliği ve ilçe başkanlığı da yapmış olan Sertaslan’ı şirketin başına getirdiklerini doğruladı. Sertaslan’ın adı bir ara Büyükşehir’de ilçe belediyeleri koordinatörü olacağı yönünde geçmişti.