Olay Gazetesi Bursa

Bulvarlar birleştirilsin Bursa trafiği rahatlasın

Kent için okuyan, yazan, çizen insanlarımızın sayısı arttıkça, sorunların çözümünde de o denli yol alınacaktır. Cemil Aydın bu şehrin entellektüellerinden. Siyasetçi olarak şehir meclisinde görevler üstlendi. Geçmişte MHP’nin Osmangazi Belediye Meclisi’nde sözcülük yaptı. Şimdilerde yine şehrimiz için yazıp, düşünüyor. Dün elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, yıllardır çağrısını yaptığı ama bir türlü sonuç alamadığı konuya tekrar değinmiş. […]

Kent için okuyan, yazan, çizen insanlarımızın sayısı arttıkça, sorunların çözümünde de o denli yol alınacaktır.

Cemil Aydın bu şehrin entellektüellerinden. Siyasetçi olarak şehir meclisinde görevler üstlendi. Geçmişte MHP’nin Osmangazi Belediye Meclisi’nde sözcülük yaptı. Şimdilerde yine şehrimiz için yazıp, düşünüyor.

Dün elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, yıllardır çağrısını yaptığı ama bir türlü sonuç alamadığı konuya tekrar değinmiş.

“Israrla ifade etmeye devam edeceğiz. Trafik yoğunluğu her geçen gün, önceki günü aratıyor. Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Acemler’e veya Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın da Ata Bulvarı’na bağlanması gerekmektedir” diyor.

Aydın, projeleri hazır olan bu etapların niçin yıllardır uygulamaya geçmediğini de sorguluyor.

Yine, Nilüfer’deki Alaaddinbey bölgesinden İzmir Yolu’na ve Çevre Yolu’na bağlantıların da aciliyet arz ettiğine dikkat çekiyor. Kent merkezindeki trafiği rahatlatacak o projelerin birinin Osmangazi Belediyesi’nce başlatıldığını biliyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Alemdar etabı, 30 metrelik yol adıyla 90’larda DSP’li Hilmi Şensoy dönemlerinde yıkımları ve kısmen de yol açımı başlamıştı.

Şimdi yapımını Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Çelebi Mehmet Bulvarı ve RTE Bulvarı ile Ata Bulvarı’nın birleştirilmesinde biz de şehir adına aciliyet buluyoruz.

Çünkü; her geçen gün kentteki araç sahipliliği sayısı artıyor.

 

Keles’te çifte yol sevinci

Yörenin siyasetçileri, bürokratları Bursa’nın yöneticileri ve milletvekilleri yıllardır yolların iyileştirilmesi için emek veriyorlar.

Dağ ilçelerinin yollarının konforlu hale getirilmesi konusunda bir çaba var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ve Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün takibindeki çoğu proje çeşitli gerekçelerle sarksa da, bitenlerin görüntüsü bölge insanına umut oluyor.

Dün AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni sosyal medya hesabından Keles-Tunçbilek arasında yapımı süren ve biten kısımların sıcak asfalt görüntülerinin sevincini takipçileri için paylaştı. Gerçekten, Keles’in Kütahya’ya çıkışını konforlu biçimde sağlayacak bu yolda inşaat çalışmaları sürüyordu ve biten etapların görüntüsü de etkileyiciydi.

Keles-Tunçbilek arasındaki yol çalışmasının kirazı ile ünlü Kozağacı bölgesindeki etaplarının fotoğraflarını ve videosunu Başkan Yeni, “Kozağacı Yolu. Rabbim devletimizden razı olsun” notuyla paylaştı.

Dağ bölgesindeki yerleşimlerin yollarında evet bir uzama, sarkma var ama bittiğinde de gerçekten burada yaşayan insanlarımıza layık bir ulaşım ağına dönüşecek.

Emek verenleri kutlamak gerek. Yollar ve diğer projeler geciktiği için, dağ bölgesine mensubiyetimiz nedeniyle bu sütunlardan biz de zaman zaman eleştiriyoruz ama yapılanı da takdir etmek gerek.

Emeklerine sağlık.

Umarız, diğer yerleşimlerin, ilçelerin yolları da en kısa sürede tamamlanır.

Yoldan konu açılmışken, Keles’ten bir gelişmeyi daha paylaşmış Başkan Yeni.

Keles-İnegöl yolunun Sorgun-Karabel’den geçen 9 kilometrelik etabında da asfalt yenileme çalışamları başlatılmış.

Başkan Özcan Yeni, Belediye Başkanı Ali Doğru ile birlikte, Keles’i İnegöl’e ve Bursa’ya bağlayan Sorgun, Kocakovacık, Düvenli ve Hereke mahalleleri yolunda inceleme yapmışlar. Yüklenici firma Uluova’ya teşekkür etmişler.

Yollar iyileştikçe, göçle boşalan bölge, geri dönüşlerle daha da hareketlenecektir.

 

Bursa’nın danışık kültürü kitap oldu

Mustafa Doğru, Bursa’nın eğitim yöneticilerinden. Değişik okullarda görev yaptı. Halen Osmangazi ilçemizdeki Şehit Samet Saraç Anadolu Lisesi’nde Müdürü Yardımcısı olarak görev yürütüyor.

Mustafa Hoca’nın çıkardığı son kitap, Bursa’nın danışık kültürünün işlendiği bir eser oldu. Bugüne dek 5 kitap yayınlayan Doğru, geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla DAĞDER’in ortaklaşa düzenledikleri UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Sempozyumu’nun bildirilerini, “Bursa Danışık Kültürü’ adı altında derledi.

Bursa’nın ve güneyindeki ilçelerinin geleneksel düğün ritüellerinin ele alındığı o sempozyumun bildirilerinde de birbirinden değerli akademisyen ve yörenin bu yönde öne çıkan isimlerinin makaleleri yer alıyor.

Mustafa Hoca’nın ikinci çıkardığı son eser ise; Bursa’nın güneyindeki Dağ ilçelerindeki hızlı nüfus azalmasını ve kente göçü konu alan bir makalenin adını verdiği, “Önden Öküzler Gitti” isimli eseri.

Onda da, yöreye dönük çeşitli dergilerde ve dijital sitelerde yayınlanmış makaleler toplanmış.

Değerli hocamızı biz de kutluyoruz. Geriye böylesi önemli eserler kazandırdığı için.

Daha çok kitap yazması dileğiyle.