Olay Gazetesi Bursa

Bozbey TMMOB’un çağrısına uyacak mı?

Nilüfer ilçemize bağlı İhsaniye Mahallesi‘nde günlerdir bir yeşil alan mücadelesi veriliyor. Olay, her ne kadar Belediye yönetimince bir derneğin ‘kamuya ait alanı işgal etmesi’ gibi gösterilse de aslında, oluşmuş yeşil dokunun yol açma-genişletme gerekçesiyle kısmen ortadan kaldırılması, betonlaştırılması söz konusu. Bu konu çok konuşuldu. Belediye Meclis kararıyla alınmış yol genişletme çalışmaları kapsamında yeşil alanın önemli […]

Nilüfer ilçemize bağlı İhsaniye Mahallesi‘nde günlerdir bir yeşil alan mücadelesi veriliyor.

Olay, her ne kadar Belediye yönetimince bir derneğin ‘kamuya ait alanı işgal etmesi’ gibi gösterilse de aslında, oluşmuş yeşil dokunun yol açma-genişletme gerekçesiyle kısmen ortadan kaldırılması, betonlaştırılması söz konusu.

Bu konu çok konuşuldu.

Belediye Meclis kararıyla alınmış yol genişletme çalışmaları kapsamında yeşil alanın önemli bir bölümü ortadan kaldırılacak.

Fakat, bölge halkı ve ‘işgalci’ gibi gösterilen STK mensupları günlerdir bu işe karşı çıkıyorlar.

İhsaniye’de yaşananan direnişe kimi çevreler her ne kadar karartma uygulasa da İhsaniye’de sıkıntı var.

Nilüfer Belediyesi‘nin başını da ağrıtmaya devam ediyor.

Tam da ‘Gezi Parkı eylemlerinde ön saflarda yer alanlar İhsaniye‘yi görmezden geliyor’ diye düşünürken, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu önceki gün bölgenin yeşilliğinin korunması için Nilüfer Belediyesi’ne bir çağrıda bulundu.

Başkan Mustafa Bozbey çağrıya uyar mı bilmiyoruz?

Nilüfer’deki yeşil alan ve yol krizinin Bursa gündeminden daha uzun süre düşmeyeceğini söyleyebiliriz.

 

Rektör-medya buluşması

 

Uludağ Üniversitesi Bursa’nın en köklü eğitim kurumlarından biri.

Dün, davet üzerine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay‘ın kent dinamikleri ile sürdürdüğü toplantıların basın ayağına katıldık.

Yusuf Hoca görevdeki üçüncü ayın sonunda, yardımcıları ve Genel Sekreter ile Bursa medyasıyla buluştu.

Üniversiteyi ortak akıl ve istişare ile yönetme sözü çerçevesinde eski rektör ve profesörlerle buluştuklarını, kendilerine, Şimdi rektör siz olsanız, nasıl yönetirsiniz” sorusunu yönelttiklerini anlatan Prof. Ulcay, ardından kentin medya çalışanlarıyla da görüş alış-verişinde bulundu.

60 bin öğrencisi bulunan üniversite için 20 yıllık strateji planı hazırlattıklarını anlatan Ulcay, kampüs dışındaki Hukuk ve İlahiyat fakültelerinin de Görükle‘ye alınacağını yineledi.

Rektör, açılmayan diş hekimliği ve yeni planlanan denizcilik ve uzay bilimleri fükültelerinin de stratejik plana gireceğini anlattı.

Ulcay’dan bir sevindirici haber daha aldık.

Bursa‘da Açık Öğretim Fakültesi de açılacak.

Prof. Ulcay’ın üniversite bünyesinde iletişim fakültesi açılmasına sıcak bakmadığını da üzülerek öğrendik.

Medyanın bu denli güçlü olduğu bir kentte, dururken, bu işin yeni kurulan BTÜ‘ye verilmiş olmasını da anlamış değiliz.

 

Kuruluş öyküsü bu kitapta

 

Dün, 1975 yılında Bursa Üniversitesi olarak faaliyete geçen Uludağ Üniversitesi’nin kuruluş hikâyesini kaleme alan bir kitap dağıtıldı.

Meslek büyüğümüz Murat Kuter‘in imzasını taşıyan, “Belge ve Tanıkların Işığında Uludağ Üniversitesi’ni Kuran Dernek” adlı kitap Uludağ Ünivertisesi’nin doğuşu ve bugünlere gelişini kronolojik olarak okuyuculara aktarıyor.

Bursa Milletvekili Nilüfer Gürsoy ve 60 arkadaşının 1966 yılında TBMM‘ye verdikleri kanun teklifi ve sonrasında İstanbul Üniversitesi‘nin Bursa Tıp Fakültesi’ne yaptığı ağabeylik geniş bir şekilde özetlenmiş.

O dönem kentin ileri gelenlerinin bu amaçla kurduğu derneğin faaliyetleri de yansıtılmış.

Uludağ Üniversitesi, bugün de kentimizdeki biri devlet diğeri vakıf olmak üzere iki yeni üniversitenin kuruluşuna hamilik ettiğini ekleyelim.