Her zaman vurguluyoruz.
Osmanlı’ya başkentlik yapmış, Cumhuriyet döneminin de büyük kentlerinden biri olan Bursa turizmden hak ettiği payı maalesef alamıyor.
Yabancı turist verileri Bursa’yı tatmin edecek düzeyde değil. Tek umut, iç turizmin canlanmasında.
Bursa son dönem iç turizmden de pay almaya başladı.
Osmanlı’nın payitahtlarından olan ve kadim geçmişe sahip kentimiz inanç turizminden de beklediği rakamları alamıyor.
Belediyelerin Bursa’yı kültür turu rotasına dahil etmesi esnafın da yüzünü güldürüyor. Geçenlerde konuştuğumuz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte kente gelecek yerli turist sayısının da artacağından bahsetmişti.
Özellikle eğitim ağırlıklı Bursa’ya öğrenci turlarının müze sayesinde çoğalacağına işaret etmişti. Panorama kadar kentimizin diğer turizm noktaları da bundan pay alacak.
Yerli turizm hareketliliği sadece esnafın yüzünü güldürmeyecek, konaklama tesislerimizin de doluluk oranlarını yükseltecek.
Her ne kadar belediye kültür turları günübirlikmiş gibi gözükse de, turizm şirketlerinin çok şehirli turlarından Bursa’daki konaklama tesislerine de pay düşecek.
Yaşanan ekonomik tablo kültür turlarını ne kadar etkiler bilmiyoruz ama Bursa hemen her kent belediyesinin destinasyonuna aldığı şanslı bir kent.
Bu açıdan gelecekte Türkiye’nin dört bir yanından kentimize gelecek yerli turist sayısının da artacağına inananlardanız.
Bursa bir yandan da konaklama tesisi eksiğini gidermek ve yatak açığını kapatmak durumunda.
Son dönemde ihtisas fuarları sayesinde bile zaman zaman konaklama tesislerinde yer bulma güçlüğü yaşanıyor. Diğer kentler gibi şehrimizdeki ilçe belediyelerimizin de kültür turları düzenlediğini biliyoruz. Bunun karşılıklı olarak iç turizmi ve ekonomimizi hareketlendirdiğini görmek sevindirici.
BESAŞ Timsah’ın kiracısı
Bursa dünyanın hayran olduğu, sporseverlere heyecan veren ender stadyumlarından birine sahip.
Fakat, bu dev eser 15 günde bir oynanan müsabakalar dışında değerlendirilmiyor. Otoparkından diğer bütün bölümlere kadar hepsi yıllardır boş tutuluyor.
Oysa milyonlarca lira kent kaynağı kullanılan bu yapının milli ekonomiye geri dönüşü şart.
Atıl duran kapalı mekânlar ekonomiye kazandırılabilir.
Ancak Bursaspor’un bunu başaracak profesyonel bir yönetim modeline sahip olmadığını görmek üzücü.
Dün BESAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş ile konuşurken, Büyükşehir Belediye Stadyumu altından 2 bin metrekarelik bir alan kiraladıklarını öğrendik.
BESAŞ burayı depo ve ardiye olarak kullanacak.
Yani BESAŞ Bursaspor’un kiracısı olmuş. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun tüm kullanım hakları meclis kararıyla Bursaspor’a devredilmişti.
BESAŞ Bursaspor’a kira ödeyerek kulübe de katkı sağlayacak.
Bektaş, ana fabrikada yer işgal eden tüm ürün ve ekipmanların buraya taşınacağını, ayrıca bir de BESAŞ ürünlerinin satılacağı showrom açılacağını söyledi.
Kaliteli ekmek ve süt ürünleriyle Bursalıların beğenisini kazanan BESAŞ Timsah Arena’dan depo kiralayarak dev yapının atıl duran alanlarından bir kısmını değerlendirmiş olacak.
Temennimiz buranın en kısa zamanda işler hale gelmesi ve tüm boş alanların dolması.
Yoksa her geçen gün Bursaspor ve ekonomimiz için büyük bir kayıp.