Bursa’nın sosyal faaliyetleriyle öne çıkan STK’larından biri Bursa Artvin Vakfı.
Yaptıklarını çok duyurmadan faaliyet yürüten başarılı bir STK’mız.
Artvin Vakfı’nın uzunca dönemdir başkanlığını üstlenen Osman Nuri Başaran 27 Mart’ta yapılacak olağan kongre öncesi dün Olay Medya’da konuğumuzdu. Beraberinde yöneticiler Ahmet Yılmaz, Yüksel Köse ve Dursun Ölmez ile ziyaretimize gelen Başaran hem yaptıklarını anlattı hem de yeni dönem hedeflerinden bahsetti.
“Marmara Bölgesi’nde düzenli olarak burs veren nadir vakıflardan biriyiz. Şu an 10 civarı mezun kaymakamımız oldu. Doktorlarımız var. Okulunu bitirdikten sonra Yusufeli Devlet Hastanesi’nde görev alan bir doktorumuz iki öğrencinin bursunu karşılıyor. Bursa’da her yıl 10 ailemizin erzağından ısınmama ve diğer ihtiyaçlarına kadar bakımlarını üstendik. Vakfımız adına Bursa’da bir kent ormanı oluşturduk. Aşure mevsiminde Bursa’nın değişik noktalarında ikramlarımız oldu” dedi.
Bursa Artvin Vakfı olarak Soma Maden faciasında, Barış Pınarı Harekatı’nda mağdur ve şehit yakınlarına hatırı sayılır nakdi yardımlar yapıldığını hatırlatan Başaran, bunların vakfı bütçesinden çıkmadan, doğrudan yöneticilerin kendi bağışlarıyla karşılandığını vurguladı. Yine, Yusufeli’deki yangında mağdur olan köye de vakıf olarak ciddi nakit yardımında bulunduklarını kaydetti.
Artvin Vakfı’nın Bursa’ya değer katan bir yardım kuruluşu olduğunu biliyoruz. Bunu ayrım gözetmeksizin paylaştırması sevindirici.
Şimdi Başkan Başaran ve ekibinin yeni dönemde bir hedefi daha var.
O da, Bursa’ya vakıf bünyesine öğrenci yurdu kazandırmak. Bu konuda girişimler başlamış.
Başaran, 27 Mart’ta Yusufelililer Derneği’nde yapılacak kongrede hem yaptıklarını hem yeni hedeflerini anlatarak üyelerden güvenoyu isteyecek.
Göğe yakın toprakların insanlarının, başarılı işler çıkaran başkan ve ekibine vefa göstereceklerini düşünüyoruz.
Türkiye’nin en yeni şaheseri hizmete giriyor
Türkiye’nin son yıllarda vatandaşına kazandırdığı en büyük yatırımlardan biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü gerçekten, Türk mühendis ve işçisinin yabancı meslektaşlarıyla birlikte ülkelerine kazandırdığı muhteşem bir eser.
Bunun ülkeye katacağı değeri kestirmek güç.
Hem yakıt hem zamandan tasarruf sağlayacak bu harika eserin taşıdığı özellikler itibarıyla da ülkemize prestij kattığını unutmamak gerekiyor.
Çanakkale’de bu vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü için toprağa düşmüş ecdada bir vefa olarak devreye alınacak köprünün, Türkiye’nin şanına ve büyüklüğüne yaraşır bir proje olduğunu da vurgulamak istiyoruz.
Şimdiden vatana millete hayırlı olmasını diliyoruz.
Şundan çok eminiz.
Üstünden geçen her Türk vatandaşının gurur duyacağı bir eser ülkemize kazandırılmış oldu. Bunun, yapım şekli, geçiş ücretleri vb. gibi siyasi saik ve polemiklere heba edilecek bir yapıt olmadığını da belirtmek isteriz.
Akaryakıttaki düşüş yetmez
Bir ara artık ümidimizi yitirmeye başlamıştı. Aracımızı kullanabilme özgürlüğümüzün akaryakıttaki astronomik fiyat artışlarıyla elden gitmeye başladığı
hissine kapılmıştık.
Zira, litresi 24 liralara kadar yükselen motorin fiyatları sonrası araçla dolaşmanın büyük bir lüks olduğunu düşünmeye başladık. Halen de öyle.
Brent petrolün varil fiyatlarındaki en ufak bir değişim sonrası ülkemizde de savaşın ve ekonomik buhranın etkisiyle akaryakıt fiyatları günlük değişme tabi tutuldu.
Fakat, sonrasında uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında gözle görülür bir gerileme var.
Ancak EPDK nedense aynı oran ve hızda Türkiye’deki petrol fiyatlarında indirime gitmede ayak sürüyor.
Nihayet o indirimler gelmeye başladı ama pompa fiyatlarındaki düşüş maalesef artış hızı ve oranında olmadı. Akaryakıt fiyatlarındaki indirim yetmez. Daha da artış öncesindeki gerçek rakamlara düşürülmesi gerekir.
Bu rakamlarla bile, araç kullanma bir yana, üretici tarlasını ekip biçemez. Sonrası malum. Gıda da dışa bağımlılık sürer.