Olay Gazetesi Bursa

Banaz ve yönetimi niye görevi bırakıyor?

Bursaspor yönetimi Esenler Erokspor maçı yenilgisi sonrası seyircinin istifa çağrılarına olumlu yanıt verip, maç sonrası kongre kararı almışlardı. Dün de gazetelerde Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz’ın seyirciye ve şehre sitem dolu açıklamalarını okuduk. Belli ki, istifa çağrıları ve ağır hakaretler yönetimi karar aşamasına getirmiş ve hiç tereddütsüz görevi bırakma kararı almışlar. Bursaspor’un yeniden ayağa kaldırılması […]

Bursaspor yönetimi Esenler Erokspor maçı yenilgisi sonrası seyircinin istifa çağrılarına olumlu yanıt verip, maç sonrası kongre kararı almışlardı.

Dün de gazetelerde Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz’ın seyirciye ve şehre sitem dolu açıklamalarını okuduk.

Belli ki, istifa çağrıları ve ağır hakaretler yönetimi karar aşamasına getirmiş ve hiç tereddütsüz görevi bırakma kararı almışlar.

Bursaspor’un yeniden ayağa kaldırılması için işbaşına gelen Banaz ve ekibinin özellikle kulübü mali açıdan toparlamaya dönük çalışmalarda mesafe kat ettiklerini biliyoruz.

Takımın Esenler karşısındaki ağır mağlubiyeti de seyirciyi çileden çıkarmıştı. Tahtası kapalı olduğu için transfer yapamayan kulüpten ve oyunculardan daha ilk haftalarda büyük başarılar beklemek ne kadar doğrudur?

Başkan Banaz’ın ve ekibinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Alinur Aktaş’ın da desteğiyle  özellikle eski yöneticilerin kulüpten irili ufaklı alacaklarından bağış yoluyla feragatları konusunda sonuç veren çalışmalar yaptıklarını biliyoruz.

Bize göre az sayılabilecek, ama alacaklı yöneticiye göre önemli meblağ teşkil eden rakamların kulübün borç hanesinden silinmesi sevindirici.

Bunun diğer büyük alacaklı yöneticiler için de bir baskı unsuru oluşturacağını düşünüyorduk.

Nitekim, önceki yönetimin takım liderinin de kulübe olan borçlarının tümünü bağış makbuzu karşılığı sildiği açıklandı.

Bursaspor’da yönetici alacaklarının 300 milyon liralar dolayında olduğu biliniyordu.

Asıl büyük alacaklı başkan ve yöneticilerin de kulübe verdiklerinden feragat zamanı  çoktan gelip geçmiştir.

Çünkü bu takım bir alt lige daha düştüğünde alacaklarını tahsil etmeleri zaten mümkün olmayacaktır.

Kulübün üç büyük borç kalemi olduğu biliniyordu.

Bunlardan ilki yönetici alacaklarıydı, diğeri sporcu ailesi alacakları, üçüncüsü de vergi sigorta, banka kredisi gibi devlet alacaklarıydı.

Yönetici alacaklarının tümü sildirilebilirse Bursaspor’un kar topu gibi büyüyen alacaklarının yapılandırılıp azaltılması konusunda da çözümler beraberinde gelecektir.

Biz Banaz yönetiminin bu konuda attığı adımları önemsiyorduk.

Fakat, ağır hakaret içerikli istifa çağrıları sonrası belli ki, yönetim görevi devretmeye hazırlanıyor.

Dün kongre gündemi de ilan edildi.

Bu durumda, değişik platformlardan yönetimi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı istifaya çağıranların taşın altına ellerini sokmaları gerekiyor.

Bir yandan lige tutunma ve tekrar 1. Lig’e dönme çabası verilirken, kulübün mali yükünü azaltıcı çalışmalardan kaçınılmıyordu.

Sportif başarı gelmeyince bu da görülmez oldu.

Bursa karar vermek durumunda.

Kulüp şimdi daha çok zor durumda kalacaktır.

Gelen yeni yönetimin kulübü yeniden borçlandırma  endişesi söz konusudur.

Göreve geleceklerin, verdiklerini geri almayacakları bir taahhütle işe talip olmaları sağlanmalıdır.

Aksi halde borç bitmez.

Büyükşehir’de promosyon sevinci

İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde bankalarla varılan promosyon mutabakatlarının ardından Bursa’da da anlaşma sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde çalışan 13 bin personel adına açılan promosyon ihalesi Yapı Kredi Bankası’nda kaldı.

Geçtiğimiz günlerdeki toplantıda bankaların verdiği teklifleri yetersiz bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ihaleyi pazarlık sürecine bırakmıştı.

Dün Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlandığı açıklandı.

Buna göre; personele önceki bankaya ödenecek cayma bedeli de dahil ihaleyi alan Yapı Kredi Bankası tarafından 27 bin lira promosyon ödemesi yapılacak.

Böylece netleşen bu durum sonrası Büyükşehir Belediyesi personelinin eline azımsanmayacak bir rakam geçmiş olacak.

Büyükşehir’de personel maaş ödemelerini yapan Vakıfbank ise promosyon vermekte cimri davranınca, 13 bin kişilik dev maaş kaynağından mahrum kaldı.

Acemler İstasyonu’ndan hastaneye tünel teklifi var

Bu sütunlardan aktardığımız görüşlerimize zaman zaman okurlarımız da katkı yapıyorlar.

Çekirge Devlet Hastanesi’nde çalışan bir okurumuz da Acemler’de yapımı süren ve yeni yılda hizmete girmesi beklenen Ali Osman Devlet Hastanesi’ne ulaşım için teklifte bulunmuş.

Okurumuz, Bursaray’ın Acemler İstasyonu’nda hastaneye geçecekleri hiç yüzeye çıkarmadan, tünelle ulaşımlarının sağlanabileceğini, böylece bölgede yaya yoğunluğunun azaltılıp, trafik akışının da kesilmeyeceğini hatırlatmış.

Niye olmasın?

Fakat bu yeni bir maliyet demek.

Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı teklif üzerinde çalışabilir. Hatta, Sağlık Bakanlığı ödenek verirse Büyükşehir Belediyesi o tüneli çok kısa sürede inşaa edebilir.

Böylesi önerilere kaynak adresi de göstermek gerekiyor.

Teklifin, biz de yerinde olduğunu düşünüyoruz. Bu aynı zamanda bölgedeki yaya güvenliğini de sağlayacaktır.

Benzer bir tünelin Bursaray’ın Uludağ Üniversitesi İstasyonu’ndan Tıp Fakültesi Hastanesi Polikliniklerine çıktığını hatırlıyoruz. Hatta, burada uzun mesafe için yürüyen bant sistemi de bulunuyor.

Acemler’de de pekalâ uygulanabilir.