Olay Gazetesi Bursa

Aktaş: Soğanlı’dan üstgeçit talebi yok

Dün bu sütunlardan Soğanlı’da oturan bir okurumuzun elektronik postasını kaleme almış, Yakın Çevre Yolu üzerinden Çukurca, Botanikpark ve Zoopark’a geçiş için üstgeçit talebini aktarmıştık. Eksik olmasın, Hun Kurultayı için Kültür AŞ. Genel Müdürü Fethullah Bingül, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan ve meslektaşlarımızla önceki gece Macaristan’a uçan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, […]

Dün bu sütunlardan Soğanlı’da oturan bir okurumuzun elektronik postasını kaleme almış, Yakın Çevre Yolu üzerinden Çukurca, Botanikpark ve Zoopark’a geçiş için üstgeçit talebini aktarmıştık.

Eksik olmasın, Hun Kurultayı için Kültür AŞ. Genel Müdürü Fethullah Bingül, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan ve meslektaşlarımızla önceki gece Macaristan’a uçan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah saatlerinde uçakla Budapeşte’ye iner inmez telefonla bilgilendirme yaptı.

Bürokratlarından aldığı bilgiyi aktaran Başkan Aktaş, bölgede karşıdan karşıya geçişler için bir altgeçit bulunduğunu,  üstgeçide de ihtiyaç olmadığını aktardı.

Vatandaşlardan buraya bir üstgeçit yapımı konusunda kendilerine de başvuru olmadığını, ilgili birime bu yönde yapılmış bir talebin de gelmediğini kaydetti.

Aktaş ve bürokratlar, öyle anlaşılıyor ki, bölgede yayalar için bir can güvenliği riski görmüyorlar.

Yaya altgeçidinin ihtiyacı gördüğü konusunda hemfikirler.

Yurtdışında da olsa kent gündemini yakından takip eden Başkan Aktaş’a bu bilgilendirme için teşekkür ediyoruz.

Kentin ulaşım sorunlarını çözümü konusunda yeni projelere başlatan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının burada bir üstgeçide ihtiyaç gördüklerinde bundan da kaçınmayacaklarını düşünüyoruz.

Ayrıca, yine Başkan Aktaş’ın verdiği bilgiye göre; vatandaşlara, ilgili birimden üstgeçit yapımı konusunda, ‘bütçemiz yok’ ifadesinin de kullanılmadığını öğreniyoruz.

Soğanlı Mahallesi ve bölgede oturan diğer yurttaşlarımıza da bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ağzından yapılan açıklamayı biz de bu vesileyle aktarmış olalım.

İlçe araçlarına validatöre yasa engeli

Dün yine bu sütunlardan Ali Çakır isimli  bir başka okurumuzun kentin güneyindeki dört ilçede oturan 65 yaşüstü yurttaşlarımızla, engelli ve öğrenciler için Bursa merkeze çalışan minibüs ve otobüslere de elektronik bilet kart okuyan validatör konması, indirim ve ücretsiz yolculuklardan onların da yararlanması önerisini aktarmıştık.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu konuya da bir açıklık getirdi.

Yasa gereği, ilçe merkezlerinden il merkezine yolcu taşıyan araçların bakanlığın sübvanse desteğinden yararlanamadıklarını, bunların toplu taşıma aracı kabul edilmediğini aktaran Başkan Aktaş, “Merkez dışında sadece Gemlik’te bu uygulama var, onlar da ayakta yolcu taşımacılığı yapıyor. Büyükşehir olarak bizim oturarak ilçelere yolcu taşıyan otobüs ve minibüslere validatör takmamız yasal anlamda mümkün değil” dedi.

Benzer bir bilgilendirme de BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’dan geldi.

Çapar da aynı şekilde, bakanlık sübvansiyonundan kent merkezinde ayakta yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarının faydalanabildiğini, merkez dışındaki ilçelere yolcu taşıyan araçlara bu nedenle BURULAŞ olarak validatör takamayacaklarını aktardı.

Öyle görünüyor ki, Büyükşehir sınırlarındaki diğer ilçelere taşımacılık yapan özel sektör araçlarına da validatör takılabilmesi ve vatandaşların sübvansiyon ve indirimlerden yararlanabilmeleri için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var.

Bu konuda da TBMM’ye ve vekillere sorumluluk düşüyor.

Doktor randevusu almak büyük sorun

Bu konuda çevremizden sık sık yakınmalar duyuyoruz. Biz de benzer sorunla karşılaşabiliyoruz.

Kamu sağlık kuruluşlarından faydalanmak isteyenler için artık uzman doktor randevusu alabilmek büyük bir sorun haline dönüştü.

Türkiye, dünyanın imrendiği modern sağlık tesisleri, şehir hastaneleri, üniversiteler, tıp fakültesi binaları, sağlık merkezleri yaptı ama ne yazık ki, buraların içinde uzman doktora muayene olabilmek artık öyle eskisi gibi kolay değil.

Türkiye’de şu an hangi branşta olursa olsun aynı sıkıntı yaşanıyor.

Vatandaşlar defalarca aradıkları halde, bakanlığın merkezi randevu sisteminden uzman doktor randevusu bulamıyor. Kontroller için bile randevu alabilmek  büyük bir dert.

Sağlık Bakanlığı, ülkemizin sağlıktaki fiziki mekân eksikliğini giderirken, bu sorunu çözücü adımlar da atması gerekiyor.

Doktorların sürekli olarak kamudan kaçtıkları bahanesinin arkasına sığınılamaz.

Türkiye bu soruna çözüm bulmalı.

Doktor açığını şu veya bu şekilde çözmeli.

Sırça köşklü sağlık tesisleri yapmışısınız, içine tedavi edecek doktor koyamadıktan sonra, yapılan onca yatırımın bir anlamı kalmıyor.

Vatandaşın sağlıktaki memnuniyet oranı her geçen gün azalıyor.

Bunun da siyasal iktidarın seçim sandığı hanesine eksiği yazdığını düşünüyoruz.

Pandemi boyunca başarılı bir yönetim sergileyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın soruna çözüm bulabilme konusunda ne yazık ki, aciz kaldığı görülüyor.

Uzman doktorların kolay yetişmediğini biliyoruz.

Fakat, onları kamuda tutabilme konusunda da yapılabilecek çok şey olduğunu düşünüyoruz.