Rusya kışın ortasında bir delilik yaptı ve yayılmacı hastalığı depreşti.
Daha önce Kırım ve bu ülke içindeki ayrılıkçı iki bölgeyi topraklarına kattı.
Sonra da iki haftadır devam eden saldırılarla Ukrayna’nın ilhakını başlattı.
Rusya-Ukrayna savaşına bütün dünya ve ülkemiz de dahilmiş gibi akaryakıttan, gıda ürünlerine, enerjiden dövize kadar her şey aldı başını gitti.
Sanki Türkiye savaşın içinde.
Ülkede zamların ardı arkası kesilmiyor. Müdahale edilecek bir mekanizma da yok. Devlet marketlerde yaşananları seyrediyor. Market raflarındaki yağlara ise hücuma devam ediliyor. Akaryakıt istasyonları artık fiyat tabelalarını değiştirmeye yetişemiyor. Düzenli olarak günlük akaryakıt fiyatları artıyor. Vatandaş bunaldı. Aracının kontağını çeviremez hale geldi.
Bunun sürdürülebilir olmadığı ortada. Zammın dünyadaki gelişmemelerle ilintilendirilmesi de seçmeni ikna edecek gibi görünmüyor. Bir litre mazotun 21 lirayı aştığı ülkemizde araçlarla yollara düşmek de büyük bir cesaret istiyor.
Rusya’nın tetiklediği bu ateş bütün dünyayı sardığı gibi ülkemizi de fena biçimde vurdu.
Akaryakıt ve enerji zamlarının nerede duracağı kestirilemiyor. Bir litre mazotun 50 lirayı bulacağı günler de gelir mi acaba?
İşte o zaman vay memleketin haline. Yaşanan bu gelişmelerin ülkemizde işsizliği, işten çıkarmaları, iflasları, kapatmaları da beraberinde getirmesinden endişe ediyoruz.
Ülke büyük bir ekonomik buhranla karşı karşıya. Üstelik, savaşa girmediği halde.
Bir de maazallah savaş girse halimiz nice olurdu.
Rusya-Ukrayna krizinin ve savaşının ülkemiz üzerindeki olumsuz izlerini silmek uzun yıllar alacak görünüyor.
Akaryakıt zamları da bunu körüklüyor.
Yabanmersini üreticileri 2 göletin bitmesini istiyor
Orhaneli Yabanmersini Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Kahraman, Orhaneli ve Büyükorhan arazilerinin yabanmersini üretimi için cazip olduğunu ve yabancıların da ilgisini çektiğini belirtiyor.
Kahraman, yabanmersininin su istediğini, bu amaçla DSİ’nin yapımına başladığı Büyükorhan Gedikler Göleti ile BUSKİ’nin yatırım programındaki Orhaneli Çivili Göleti’nin bir an evvel tamamlanarak çiftçinin hizmetine sunulmasını talep ediyor.
Yurdışına bile ihracatı yapılan yabanmersinin üretiminin bölgede ve Bursa ilçelerinde yaygınlaşması için Tarım AŞ’nin de destekleri bulunuyor.
Kahraman, “Bu iki göletin tamamlanması bölgeyi adeta yeniden canlandıracaktır. İki göletin ödenek eksiklerinin giderilerek hızlandırılmasını istiyoruz” diyor.
Göletlerin devreye alınması ile birlikte bu iki ilçe topraklarında sulu tarıma geçişin hızlanacağı ve katma değeri yüksek diğer ürünlerin de yetiştiriciliğinin de yaygınlaşacağını düşünüyoruz.
Yeniden Refah’ta kongre hazırlığı
Muhafazakar camianın alternatif partisi olarak biliniyor. Şimdilerde, 28 Şubat’ta eski liderleri merhum başbakan Necmettin Erbakan’ı sicim gibi terletenlerle yan yana, kol kola giren Saadet Partisi’nden kopanların Fatih Erbakan liderliğinde kurdukları Yeniden Refah Partisi’nin önümüzdeki cumartesi günü Bursa İl Kongresi var.
Eski İl Başkanı Naim Öztürk’ün Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesiyle birlikte bu göreve atanan eski Yıldırım İlçe Başkanı Kolancı kongrede seçilerek il başkanı olacak.
Yeniden Refah Partisi’nin Bursa İl Kongresi’ne Genel Başkan Fatih Erbakan’ın da katılacağını öğrendik.
Bursa’da 17 bin ıslak imzalı üye sayısına ulaştıklarını, 2 bin 500 sandık müşahidini belirlediklerini ve 900’ün üzerindeki mahalle başkanını da görevlendirdiklerini anlatan Kolancı, cumartesi günkü kongrede de 100 kişilik yeni il yönetiminin belirleneceğini kaydetti.
Partisinin ülke genelinde 350 binin üzerinde üyeye ulaştığına dikkat çeken Kolancı, “Çalışkan bir liderimiz var. Anadolu’yu karış karış geziyor” dedi.
Kolancı Bursa’da partisine gönül veren herkesi il kongrelerine beklediklerini de sözlerine ekledi.