Bursa’nın manevi mekânlarından Pınarbaşı’ndaki Mevlevihane 400 yıl önce Cünûnî Ahmet Dede tarafından kurulmuş. 98 yıl önceye kadar ayakta olan bu mevlevihane bir asırdır faaliyetlerini durdurmuş.
Taa ki, önceki dönem başkanlarından Recep Altepe tarafından yeniden ayağa kaldırılması için hazırlıklara başlanmış. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da şehrimizin böylesi değerli bir hazinesini restore ettirip, hizmete açmak nasip oldu.
İlk geceki merasim Üftade Cami ve Türbesi’nden mevlevi alayı ile başladı. Açılışa Mevlana’nın soyundan gelen Çelebi ailesi mensupları da katıldılar. Doğrusu, izleyenler icin görkemli bir törendi.
Bursa çok değerli bir hazinesini daha ayağa kaldırdı. Şimdi burası Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nce kültür merkezi ve müze olarak işletilecek. Burası, şehrimize yurtiçi ve yurtdışından on binlerce insanı çekecek.
Başkan Aktaş’ı ve mesai arkadaşlarını, yıkılıp yok olmuş böylesi bir eseri 98 yıl sonra yeniden şehir envanterine kattığı için kutluyoruz.
Bursa’mıza hayırlı olsun.
Kırsal yerleşime yakın yerde çam kesmek ne kadar doğru?
Evet, devlete para gerek ama bu amaçla yurdumuzun dağlarındaki ağaçları kesip, satmak, yüzyılda oluşabilecek yeşil dokumuzu yok etmek de gerekmez.
Türkiye’de akıl sır erdiremediğimiz kurumlardan biri de Orman İşletmesi’dir.
Bu kurumdan millet nedense çok korkar, çekinir. Oysa, millet ormanı koruyup kolluyor. Her yerde olduğu gibi, ormanlarda da yasadışı işe bulaşanları savunacak değiliz.
İşletmelere atanan kimi yöneticiler bazı yerleşimlerde adeta, ‘Ali kıran baş kesen’ edasındalar. Sanki, alçak dağlar onların eseri.
Elektronik postamıza ilin güneyindeki Harmancık ilçemizin Gökçeler Mahallesi’nden bir mesaj düştü.
Vatandaş merasından, hayvan otlattığı ormanların ağaçlarının kesilmesini istemiyor.
Gökçeler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Nadir Yılmaz Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bu amaçla bir dilekçe vermiş, “Kesimi iptal edin” çağrısında bulunmuş.
Bursa Orman Bölge Müdürümüz bölgeye gidip duruma el koymalı.
Kırsal mahallelerin yakın çevresinden, su kaynaklarının hemen üstünden, mera, otlak yakınlarında ağaç kesmek mühendislik marifeti değildir.
Bunun, ilçenin başka mahallelerinde de yapıldığı bilgileri var.
Örneğin;
Orman yetkilileri, İshaklar Mahallesi’nde, ilçenin 8-10 gurup köyünün su kaynağının hemen üstündeki ağaçları da kestirmişler.
Kaynağın başındaki ağaçlar kesilirse o su da dinmez mi?
Bu bölge zaten Bursa’nın güneyinde, sürekli göç veren az nüfuslu yerleşimlerden biri.
Ağaçları keserseniz, kente göçü Orman İşletmesi olarak siz de tetiklemiş ve kırsaldaki nüfusu daha da boşaltmış olursunuz.
Bilmem anlatabildik mi?
Kestel’i Karlık da istiyor
Ağabeyi Cüneyt Karlık’ın Osmangazi Belediyesi başkan aday adaylığı için çalıştığını biliyoruz. Şimdi kardeşi Abdülkadir Karlık da kararını vermiş.
Kestel ilçesinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmak isteyen Abdülkadir Karlık dün Olay Medya’da konuğumuzdu.
Karlık Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönem başkanlarından Recep Altepe’nin başkanvekilliği görevini yürütmüştü.
Karlık, “Hazır tecrübeye kondum. Büyükşehir Belediyesi’nde deneyim kazandım. 40 yıldır siyasetin içinde bir aileden
geliyorum. Allah yolumuzu açar ve kısmet ederse, Kestel’e istişare kültürünü de işleterek hizmet etmek istiyorum” dedi.
Sloganını da, “Kararımız net, hedefimiz hizmet” diye belirleyen Karlık sözlerini, “Kestel’e partim ve arkadaşlarımla aşkla, şevkle hizmet etmek isterim” diye sürdürdü.
Ailesinin ve kendisinin Kestel’in Kazancı Köyü’nden olduğunu belirten Karlık, ilçenin sorunlarını bildiğini, partisince görev verilmesi ve seçilmesi durumunda da bunların çözümü için mücadele edeceğini sözlerine ekledi.
Belediye başkanlığına talip olmak büyük bir medeni cesaret işi.
Karlık’ın eski başkan Altepe ile uyumlu bir vekillik süreci geçirdiğini biliyoruz.
Burada edindiği deneyimi Kestel’de belediye başkanı olarak değerlendirmesi son derece normal.