Günay Bey, ekteki resimde gördüğünüz Yunuseli Akyıldız bölgesinde yer alan Çamlık Caddesi’nin çevresi.
Sözde Yunuseli’nin en nezih bölgesi.
Kırmızı renkle işaretlediğim alanlar yıllardır boş bir şekilde duruyor.
Ben 8 yıldır bu bölgedeyim ve şu an bu mahallede binlerce kişi yaşıyor.
8 yıldır bu alanlarda bölgenin sosyal ihtiyaçları düşünülerek kültürevi, park, çay bahçesi, cafe-restaurant, belediye tesisi, halkevi, yürüyüş yolları vb. birçok şey yapılabilirdi ama gelin görün ki birkaç küçük çocuk parkı dışında hiçbir şey yapılmadı.
Bu alanlar mezbele durumda ve alkol alanların uğrak yeri olmanın ötesine gidemiyor.
Her yer bina, her yer insan, her yer üç harfli market. Başka….?
Başka hiçbir şey yok. Aynı şekilde Hamitler Mezarlığı’na yakın 1. Fatih Caddesi üzerindeki 50 dönümlük boş alan da aynı durumda.
Bu alana da yıllardır tek bir ağaç dahi dikilmedi.
Yıllar önce ağaçlandırma yapılsa şimdi burası Çamlıca Parkı gibi olurdu.
Bizler ve çocuklarımız da şimdi bu ağaçların gölgesinde serinliyor olurduk.
Daha kaç yıl beklenecek?
Beklemekle nasıl gelişme sağlanacak?
Bitişik nizam yapılaşmanın olduğu Demirtaş Mahallesi bile DOSAB sayesinde sosyal mekânlar konusunda büyük bir gelişim gösterdi ama Yunuseli başıboş atların dolaştığı tamamen sahipsiz bir bölge durumunda.
Kısacası, Yunuseli yukarıda da bahsettiğim gibi sosyal yaşamın gerekleri anlamında ne yazık ki hak ettiği değeri görmüyor.
Saygılarımla.
İbrahim K.
4 yaşındaki SMA hastasının dramı! ‘Yüksek faturalar nefesimizi kesiyor’
Günay Bey, size Yıldırım Şirinevler Mahallesi’nden ulaşıyorum. 4 yaşında SMA hastası çocuğum var. Ve 24 saat solunum ve diğer elektrikli cihaza bağlı yaşıyor. Haliyle evimizde 24 saat elektrik kullanılmakta ve hayatı buna bağlı. Ancak, oturduğumuz evin elektrik faturası ‘mesken’ olarak ‘ticarethane’ statüsünden değerlendirildiğinden aylık ortalama faturamız bin TL’nin üzerinde geliyor. Ben yevmiye ile çalışan biriyim ve takdir edersiniz ki ciddi maddi sıkıntı yaşamaktayım faturayı öderken. Sorun şu: Geçmiş dönemde, yine maddi imkânsızlıklar yüzünden ‘imar barışı’ndan faydalanamadık. Limak’a başvurduğumda da kanunen bir şey yapamayacaklarını ifade ettiler. Yetkililerin benim ve benim gibi SMA hastası olan ailelerin bu sıkıntılı durumuna çözüm bulmalarını rica ve talep ediyorum.
Mehmet Bardakçı
Tarihi Kayhan Hamamı’nın kapısındaki adres notu!
Fotoğrafları bir okurum Whatsapp’tan göndermiş ve eklemiş:
“15. yüzyıldan kalma tarihi Kayhan Hamamı’nın kapısına bir esnafın yapıştırdığı yazıyı yadırgadım. Tarihi bir hamamın kapısındaki bu yazı hiç şık olmamış. Yayımlarsanız çok memnun olurum. Belki yapıştıran kişi de şık olmadığını fark eder.”