Belediyelerin park bahçelerindeki çimlerin biçilme programı ve bakımı aşağıdaki gibidir.
1-Nisan ayı içinde çimlerinizin fazla uzamasını engelleyecek sıklıkta biçim yapılır. 2-Mayıs ayı ile birlikte daha sık ve yoğun biçimde devam edilir. 3-Ekim ayı içinde düzenli biçim sona erer. 4-Çimler 2.5 cm’den kısa biçilmemelidir.
Bu da önümüzdeki günlerden itibaren çimlerin yok olmasına, çürümesine sebep olacaktır.
Yıldırım Belediyesi’nin ilgili birimleri bir an önce gereğini yaparak bu çimleri kurtarmalıdır.
Necmettin ŞENGÜL
Engelli sınavı için 2 ilçe öteye gitmeye gerek var mı?
ÖSYM’nin değerli yetkililerine diyeceğim şu ki: “İki ilçe öteye engelli bir insanı süründürmek niye? Yazık değil mi bu insanlara? Bulunduğu ilçede bir okulda sınava giremezler mi? Özel aracı olmayan bir ebeveyn için gerçekten sıkıntılı bir durum.”
Umarım, ÖSYM yetkilileri engellilere engel olmaktan vazgeçer de, çocuklar, sınava girecek bu çocuklar bulundukları ilçede sınava girerler. Tekerlekli sandalyede olanı var, yürüme zorluğu olanı var. Gerek Milli Eğitim’in ve gerekse de ÖSYM’nin bu durumu bir daha göz önüne alması ümidiyle saygılarımı sunuyorum.”
Bir vatandaş
Şehreküstü metro istasyonundaki ağır kokuyu sadece vatandaş mı fark ediyor?
Metro girişine adımlar kala çok ağır bir kanalizasyon kokusuyla karşılaşıyorsunuz. Burnunuzu tutarak metroya giriyor hızlı adımlarla aşağıya iniyorsunuz metroya binmek için.
Önlenebilir mi bu durum bilmiyorum, ama insanlar katlanabiliyor mu bu kokuya. Hayır. Burada kafe tarzı büfeler var. Alışveriş yapan insanlar var. Esnafa yazık, istasyona giren vatandaşa yazık. Bu koku altında bir simit poğaça yemeye çalışan müşteriye yazık.
Havalar ısınmaya başladı, nisan ayında bile bu koku dayanılır gibi değil. Farklı çözümler aramak yerine, kokuyu önleyecek, sıkıntıyı giderecek çözümler üretilir umarım.
Söz Sizde köşesi aracılığıyla Bursamızı yönetenlerin dikkatine sunuyorum.
Bir vatandaş