Olay Gazetesi Bursa

Yıldırım Tıp Merkezi’nden açıklama

5/1/2017 tarihli köşenizde yayımlanan “Yıldırım Tıp Merkezi’ne Yakıştıramadım” başlıklı haberiniz Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.   Bursa belediyeleri içinde tek, Türkiye’deki ‘Tıp Merkezi Hastane’ hizmeti veren 5 belediyeden biri olan Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi; Dahiliye Polikliniği, Kulak Burun Boğaz Polikliniği, 2 adet Çocuk Polikliniği, 2 adet Kadın Doğum Hastalıkları Polikliniği, Göz Polikliniği, 3 adet Diş […]

5/1/2017 tarihli köşenizde yayımlanan “Yıldırım Tıp Merkezi’ne Yakıştıramadım” başlıklı haberiniz Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.

 

Bursa belediyeleri içinde tek, Türkiye’deki ‘Tıp Merkezi Hastane’ hizmeti veren 5 belediyeden biri olan Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi; Dahiliye Polikliniği, Kulak Burun Boğaz Polikliniği, 2 adet Çocuk Polikliniği, 2 adet Kadın Doğum Hastalıkları Polikliniği, Göz Polikliniği, 3 adet Diş Polikliniği ve gece 24.00’e kadar hizmet veren Acil Polikliniği ile aylık yaklaşık 14.000 hastaya hizmet vermektedir. Hekim sayısı yetersizliği ve pratisyen hekim bulunmasında yaşanan sıkıntı nedeni ile Acil Polikliniğimizde 16.00-24.00 saatleri arasında 1 hekim hizmet vermektedir.

 

Acil Poliklinik hastalarına triyajlarına göre (hastanın genel durumu, hastalığının durumu, şikâyetleri vb.) öncelik tanınmaktadır.

 

Acil Servislerde Triyaj;

Kırmızı Alan: Birinci derecede önceliği olan ve hemen girişimde bulunulması gereken hastalar (kalp krizi, aktif epilepsi nöbeti, büyük yanık ve travmalar gibi derhal girişimde bulunulması gereken, yaşam tehlikesi olan ve sürekli kontrol gerektiren hastalar)

Sarı Alan: İkinci derece (1 saat içinde) önceliği olanlar.

Yeşil Alan: Ayakta başvuran, genel durum itibari ile stabil olan ve ayakta tedavisi sağlanabilecek, basit sağlık soruları bulunan hastalar (2-3 saat içinde)

 

Acil tıp birimlerine değişik sebepler nedeniyle acil olmayan vakalar da gelmektedir. Özel ve kamuya ait bütün hastanelerin acil birimleri bütün acil başvurularını ayrım yapmaksızın kabul ederler. Başvuran her hasta için tıbbi değerlendirme, müdahale ve gerektiğinde stabilizasyon sağlanır.

 

Acil Servis, hastanın sosyal güvencesi olup olmadığına, bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kuruluşunun nevine ve hastanın diğer özelliklerine bakılmaksızın stabilizasyon sağlanıncaya kadar bütün tıbbi hizmetleri sunar.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Millet Mahallesi Siteler Bölgesi’ne daha fazla otobüs girmeli

 

Millet Mahallesi Siteler Bölgesi’nde ikamet etmekteyiz. Bölge nüfusu giderek artan bir bölge. Ama ne yazık ki, hem şehir merkezine hem de hastanelere gitmek için otobüs bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Siteler Bölgesi’nde bir tane halk otobüsü çalışıyor o da Gökdere’ye kadar gidiyor. Öğrenciler Gökdere’de indikten sonra gittiği okula ulaşmak için ya bir daha otobüse binmek zorunda ya da yürümek zorunda kalıyor. Kabul edersiniz ki, herkes iki otobüse binmek durumunda değil ekonomik olarak oldukça maliyetli aileler açısından.

Ayrıca yaşlı ve hastaların durumu da farksız değil. Çekirge veya Muradiye’deki devlet hastanelerine gitmek için yine ya Gökdere’de inip ikinci bir araca binmek zorundalar ya da yürümek zorundalar. 

Yetkililerden ricamız Millet Mahallesi’nden geçen ve hastanelere giden otobüslerin Siteler bölgesine girmesi ya da buraya başka bir hat yönlendirilmesidir.

Saygılarımla.

Millet Mahallesi

Siteler Bölgesi sakini