Kişi başı teleferik ücreti 35 TL. Buna göre 4 kişilik bir aile düşünün; 140 TL ödemek zorunda kalacak. Uludağ’a teleferikle gidecek ailenin masrafı sadece taşıma ücreti olmayacak. Yiyecek ve içecekle birlikte bazı ihtiyaçları da eklendiğinde bu ailenin masrafı 400-500 TL’yi bulacak. Asgari ücretin neredeyse yarısı.
Böylesine bir masrafı göze alabilecek kaç aile çıkacak? Dolayısıyla Bursa’nın yerli halkı hiç bir zaman teleferikle Uludağ seyahatine sıcak bakmayacak. 4 kişilik bir aile örneğini sürdürelim. Bu aile kendi aracı ile karadan Uludağ’a gitse 35 TL yakıtla hem gider hem döner. Yeni teleferik sadece yerli ve yabancı turiste hizmet eder. Başka hiç bir kimse bu teleferik hizmetinden faydalanamaz.
Her ne kadar özel bir şirket tarafından işletilmiş olsa da Büyükşehir Belediyesi bu konuya el atmalıdır. Dar gelirli vatandaşa Uludağ havası çok görülmemelidir. Hizmet güzel ama bedeli bu kadar ağır olmamalıdır.
Erdoğan Evcan
Zeyniler çevresi ne halde
Doğa yürüyüşüne uygun yerlerden birisi de Zeyniler güzergahı. Kimi zaman yöneticilerimizi burada yürüyüş yaparken görmekte ya da okumaktayız.
Ben de eşimle 3 haftadır farklı yerlere ilave olarak Zeyniler Köyü tarafından başlayarak Kestane Suyu Çeşmesi, Orta Çeşme ve Aşıklar Çeşmesine kadar 2+2 km yürüyüp dönüyoruz.
Zeyniler’den başlangıç noktamız köyün tepesinde bulunan Yamaç Paraşütü Pistinin hemen altındaki noktadaki patika.
Gel görün ki rezil bir durumda; çöpler, plasikler, şişeler, kutular. Bakımsızlık hemen kendini göstermekte. Benzer bir görüntü de Akçağlayan çıkışı Zeyniler yolunun sol kesiminde. Yıldırım Belediyesi Yamaç Paraşütü Pisti tabelası ise yıkılmış ve ormanın içine kaymış durumda.
Zeyniler Yamaç Paraşüt Pisti ve çevresi için önerim; köy içinden birinin asgari ücretle görevlendirilip koruma ve çevre temizliğinin yapılmasıdır.
Necmettin Şengül
Kent Meydanı kaldırımı dökülüyor
Şaban Şişman