Olay Gazetesi Bursa

Yaya kaldırımları araçlar tarafından işgal altında

​Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileyerek, bir sıkıntıyı dile getirmek istiyorum. Her gün Demirtaşpaşa metro istasyonunda inerek, yaya olarak SGK üstünde olan işyerime yürümekteyim. Demirtaşpaşa Hamamı’ndan aşağıya doğru yolun sol tarafında geniş yaya kaldırımı var. Ancak hemen yerde olduğu gibi, duyarsız vatandaşlar bu yaya kaldırımlarını otopark gibi kullanarak, tamamen işgal ediyorlar. Bazı esnaf her gün arabasını […]

​Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileyerek, bir sıkıntıyı dile getirmek istiyorum.

Her gün Demirtaşpaşa metro istasyonunda inerek, yaya olarak SGK üstünde olan işyerime yürümekteyim.

Demirtaşpaşa Hamamı’ndan aşağıya doğru yolun sol tarafında geniş yaya kaldırımı var. Ancak hemen yerde olduğu gibi, duyarsız vatandaşlar bu yaya kaldırımlarını otopark gibi kullanarak, tamamen işgal ediyorlar.

Bazı esnaf her gün arabasını bu yaya kaldırımına koyuyor. Bunu görerek diğer araçlar da buraya park ediyorlar. Çoğu zaman yaya kaldırımında yürümeniz imkânsız bir hale geliyor.

Bu şehirde bu durumu denetleyecek birim yok mu? Bunu hiç mi görmezler?

Gelip birkaç gün ceza tahakkuk ettirseler, bir tane araba bu yaya kaldırımını işgal edemez. Ancak maalesef ne arayan var, ne soran, ne denetleyen.

Buna engel olunmasını talep ediyorum saygın ilgililerden.

İkincisi, bu yaya kaldırımı o kadar bozuk ki; ayağınız burkulmadan bu kaldırımda yürümeniz çok zor. Ben Bursa’nın hiçbir yerinde bu kadar bozuk bir yaya kaldırımı görmedim. Sanki burası unutulmuş gibi bir yer.

Ne arabaları denetleyen var ne de bu çirkinliği gören.

Avrupa kenti benim şehrim Bursa’ya hiç yakışmıyor.

Lütfen ilgililer bu yaya kaldırımlarını bir an önce yeniden yapınız ve engeller koyarak veya denetleyerek yaya kaldırımlarını işgalden kurtarınız.

Av. Mustafa NOYAN

 

Kumyaka’da fiyat konusunda denetim yapılamaz mı?
 

Merhaba. Bir dönem Bursa’daki işletmelerde görünür yerlerde fiyat tarifeleri olurdu. Şu sıralar pek rastlamıyorum. Kumyaka’da sahilde bir çay bahçesi var. Büyük ihtimal müstecir kiralamış işletiyor. Ağırlıklı olarak çay ve bira satılıyor. Biz altı çay içtik. Hesabı ödemeye gittiğimde çayın fiyatının 2,50 TL olduğunu gördüm. Sıradan bir çay bahçesi için bana göre yüksek bir fiyat. Ama fiyat listesi olsaydı belki o mekânı tercih etmezdim veya bilerek giderdim.

Satış fişi ve adisyon verdiler mi hatırlamıyorum. Ticaret bu, arz ve talep karşılıklı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü mü Mudanya Belediyesi mi yoksa Esnaf Odası mı veya başka bir kurum mu? Birileri fiyat tarifelerinin asılmasını sağlarsa sevinirim.

Saygılarımla.

Özgür Er

 

Bariyerler yeşil renge boyanıyor ama…
 

Merhaba Sayın Günay Bey yazılarınızı sık sık takip ediyoruz, sizler aracılığıyla değinmek istediğim bir konu olacak.

 Ankara Yolu (benim gördüğüm kadarıyla) gidiş geliş metro istasyonları vb. korkuluk bariyerlerini Bursamızın simgesi olan ‘yeşil’ renge boyanmış fakat bu boyayı yapan kişi veya firma gelişigüzel boyamış geçmiş (yerleri dahi boyamışlar, demir aksamının bazı kısımları boyanmamış) işçilik yok yani. Bu tip firmalara bu işi veren kurumlar hiç mi denetleme, iş takibi yapmaz. Yazık günahtır kamu malına zarar vermek gibi bir şeydir. Lütfen vatandaşın vergileriyle bu tip harcamalarda bari biraz daha hassas olunursa seviniriz. Ayrıca sessiz çığlığımız sesimiz olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz. 

İsminin açıklanmasını istemiyor