Son dönemde ülkemizin büyüme rakamlarında kilit rol oynayan inşaat sektörüne yönelik orta öğretimde yetişmiş eleman ihtiyacı, İnşaat Teknolojileri Bölümünün tüm illerde en az bir bölüm olarak bulunmaması, alaylı çalışanlara yönelik olarak sistemsel bir önlem alınmamış olması kalite, iş güvenliği başta olmak üzere deprem kuşağında olan ülkemizde sıkıntılara sebep olmaktadır.
Mimar ve inşaat mühendisleri teknik ressam bulmakta sıkıntı yaşamakta iken, şantiyelerde şef pozisyonunda görev yapan inşaat mühendisleri, saha ekiplerini yönetecek kalifiye ara eleman bulamadıkları için alaylı kişilere ilgili işleri yaptırmakta ya da kağıt üzerinde gerekli kontrolleri yapmakla yetinmektedir.
Son dönemde yaşanan iş kazalarıyla derin üzüntüyle bahsettiğimiz inşaat sektöründe mesleki eğitimini almış kişilerin istihdam edilmesi ve hepimizin şikayet ettiği yaşadığımız mekanlardaki işçilik sorunları konusunda işini seven ve meslek olarak edinen kişileri sektöre kazandırmak adına İnşaat Teknolojileri Bölümünün Mesleki ve Teknik Liselerde arttırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması deprem kuşağında bulunan ülkemiz adına yeterince dile getiremediğimiz öncelikli ihtiyaç durumundadır.
Bölümün yurt genelinde fazla olmaması doğru tanıtımı yapılmasını engellemiş, 9 sınıfta öğrenim gören gençlere doğru anlatılamadığı için seçimi düşük kalmıştır.
2008 Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Tasarımı Öğretmenliği mezunu bir teknik öğretmen olarak mesleki ve teknik eğitim kurumlarında branş / bölüm bazında yurt genelinde dağılımı konusunda İnşaat Teknolojileri Bölümünde Eğitim – Öğretim veren liselerin yaygınlaştırılmasını öneriyorum.
Mehmet ÖZDEMİR
Altyapı bitti asfalt unutuldu
Demirtaş Cumhuriyet Mahllesi 1249 Sokak sakinleri olarak her yağmur yağdığında dışarı çıkmakta zorlanıyoruz. Rahat gidip gelmek mümkün değil. Sokak baştan aşağı çamur deryası halini alıyor.. Yürümenin imkansız olduğu bir ortamda üzücü durumlar da yaşanmakta. Bir komşumuz çamurdan düşüp kaydı ve ayağını kırdı. Başka semtten gelen misafirlerimiz sokağın halini görünce “nedir bu rezillik” diye sitem ediyorlar. Sıkıntının kaynağı asfalt yapılmamasından ileri gelmekte. Öyle ki mahallemizde altyapı çalışmaları bitirildi ancak asfalt çalışmasına bir türlü geçilmedi. Artık kış da geldi. Kara kara düşünmeye başladık .Şayet çalışmalar kış şartları ağırlaşmadan önce başlamazsa ıstırabımız daha çok artacak. Osmangzi Belediyesi`nden beklentimiz biran önce bizleri bu dertten kurtarmasıdır.
Mahalle sakinleri
Trafikte mahsur kalmak
Bursa` mız geçenlerde iki gün devlet büyüklerini ağırladı. Hepsine saygımız var ama büyük küçük herkes trafikte mahsur kaldılar. Çalışanlar işlerine gidemezken, hastalar randevularını kaçırdılar. Devlet büyüklerimiz tabii ki şehrimize gelsinler, her türlü yatırım yapılsın ama bir kaç saat önceden yolların kapanması ikinci dünya ülkelerinde bile yoktur herhalde. Bunların artık sona ermesi lazım. Görevli memurlarla görüşüyoruz. Saatlerce görev yaptıklarını, yeme, içme ve ihtiyaç gidermekten mahrum kaldıklarını söylüyorlar. Yani yaşanan ya da yaşatılan bu ortamdan herkes şikayetçi. Koruma tedbirleri gerekçesiyle yönetici kadrolar bu tür uygulamalardan vazgeçmeli, vatandaşı zora sokmadan görev yürütülmeli.
Bir vatandaş