Olay Gazetesi Bursa

Suyumuz bol ama pahalı

Vaktiyle ünlü Evliya Çelebi’ nin de yazdığı gibi, ‘ Ol Bursa şehri ki tamamen şifalı su dan ibarettir’ dediği yeşil Bursa’ mız şu an Türkiye’ de suyu en bol il olmasına rağmen, bu suyu abonelerine, en pahalı satan şehirlerin başında gelmektedir. Bu yetmezmiş gibi ekim 2010 tarihinden itibaren de katı atık bertaraf bedeli+ KDV ve […]

Vaktiyle ünlü Evliya Çelebi’ nin de yazdığı gibi, ‘ Ol Bursa şehri ki tamamen şifalı su dan ibarettir’ dediği yeşil Bursa’ mız şu an Türkiye’ de suyu en bol il olmasına rağmen, bu suyu abonelerine, en pahalı satan şehirlerin başında gelmektedir.

Bu yetmezmiş gibi ekim 2010 tarihinden itibaren de katı atık bertaraf bedeli+ KDV ve katı atık bertaraf toplama bedeli+KDV’ si adı altında abonelerden yeniden para kesilmektedir.

Suyu hiç kullanmadığımız halde bu bedeller, ufak da olsa faturalandırılmakta ve ek bir kaynak daha yaratılmaktadır. Bu kadar ‘su’ dan bir bahane hiç te adil olmamaktadır.

İçinde oturulmayan, bir damla suyu kullanmayan abonenin neyi bertaraf edilmektedir ki bunun bedeli tahsil edilmektedir.

Tamam her şeyin bir bedeli olmalı ama peki bu neyin bedeli oluyor?

Bu kara kış günlerinde hiç durmadan zıplayan fiyatlar altında bunalan bizleri biraz olsun rahatlatacak tedbirlere ihtiyacımız var.

Büyükşehir Belediyemiz ve BUSKİ içme suyunu faturalandırma konusuna bir el atsa, aboneyi memnun edecek uygulamaya geçse fena mı olur?

Taner SÖNMEZOCAK

 

‘Bataklık alana inşaat’ cevabı

 

10 Mart’ta köşenizde yayınlanan ‘Bataklık alana inşaat muamması’ başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Bahse konu alan, imar planında park alanı olarak ayrılmış ve park olarak kamuya terki yapılmış bir alandır. Ancak bu alanda 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli plan değişiklikleri yapılmıştır. Yapılan plan değişikliğinin içeriği ve süreci şöyledir:

Park alanında bulunan 1122 ada 3 parselin bir bölümünün özel okul alanına alınması ve konut alanında bulunan 1075 ada 2 parselin park alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18.09.2014/920 sayılı kararıyla onaylanmıştır. Bu 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği doğrultusunda,  park alanında bulunan 1122 ada 3 parselin güney kısmında Özel Eğitim Tesisleri Alanı oluşturulması ve 1075 ada 2 parselin park alanına alınması yönündeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de, Nilüfer Belediye Meclisi’nin 05.11.2014/847 sayılı kararıyla uygun görülmüş ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 23.12.2014/1566 sayılı kararıyla onaylanmıştır. Onaylanan 1/1000 ölçekli plan değişikliği 22.01.2015-23.02.2015 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır. Askı süresi içinde plan değişikliğine herhangi bir itiraz gelmediğinden,  Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği uyarınca plan değişikliği kesinleşmiş ve yürürlüğe girmiştir. 

11.03.2015 çarşamba günü saat 19.30 da  Altınşehir Gençlik Merkezinde düzenlenen mahalle komitesi toplantısında bu konu ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

 

Telekom altyapı hizmetini 8 aydır yapmıyor

 

Nilüfer ilçesi 29 Ekim Mahallesinde oturuyoruz. Yeni apartmanımıza telefon ve internet altyapısı için ilk olarak temmuz 2014’de sonrasında 2 defa Bursa müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Ancak bu süreçte hiçbir işlem yapılmadı. Altyapı olmadığı için başka firmalardan da hizmet alamıyoruz. 2015 yılında sektöründe lider olduğunu iddia eden bir firmanın Bursa’nın merkez ilçelerinden birinde 8 aydır hiçbir işlemde bulunmaması, hizmet getirmemesi düşündürücüdür.

Sesimizi duyurmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Apartman sakinleri