Olay Gazetesi Bursa

Suya ve asfalta hasret köy

Yenişehir’ e bağlı Süleymaniye Köyü yeni statüyle mahallesinin iki önemli ve öncelikli derdi var. Bunlardan ilki içme suyumuzun olmaması. İkincisi ise bozuk olan yolumuzun uzun süredir asfaltlanmaması. Vatandaşlarımızın uzun yıllardır kullandığı suyun 3 yıl önce arsenikli çıkması üzerine başlayan sıkıntı bugün had safhaya ulaşmıştır. Aileler çamaşır ve bulaşıklarını neredeyse yıkayamayacak, yeterince banyo yapamayacak hale gelmişlerdir. […]

Yenişehir’ e bağlı Süleymaniye Köyü yeni statüyle mahallesinin iki önemli ve öncelikli derdi var. Bunlardan ilki içme suyumuzun olmaması. İkincisi ise bozuk olan yolumuzun uzun süredir asfaltlanmaması.

Vatandaşlarımızın uzun yıllardır kullandığı suyun 3 yıl önce arsenikli çıkması üzerine başlayan sıkıntı bugün had safhaya ulaşmıştır. Aileler çamaşır ve bulaşıklarını neredeyse yıkayamayacak, yeterince banyo yapamayacak hale gelmişlerdir.

Şu anda Büyükşehir Belediyesi günde iki tanker su göndererek sıkıntıyı gidermeye çalışmakta ancak bu da yeterli olmamaktadır. Zira depoya boşaltılan su tazyik olmadığından aşağı kesimler almakta ancak üst kesimler bundan mahrum kalmaktadır. Dolayısıyla taşıma su ile değirmen dönmemektedir.

Yetkililerin ovada 3 yerde sondaj çalışması yaptığı ve olumlu sonuç aldığı yolunda bilgiler geliyor. Projesi de hazır. Köklükler Tepesine yapılacak depoya buradan aktarılacak su hem bizim hem de yakındaki 4 köyün daha su sorununu çözecektir. Yapılması gereken işlerin hızlandırılmasıdır.

Yol meselesine gelince. Süleymaniye Bursa’ ya 50 km. Yenişehir’ e 17 km mesafede. Yolumuz bozuktur ve çukurlarla kaplıdır. Bazı kesimler dolgu malzemesiyle kaplandı ancak asfaltı bir türlü atılmadı. Araçların kaldırdığı tozdan dolayı vatandaşlar pencerelerini açamamakta. Yetkililerden su ve asfalt sorununa çözüm ve cevap bekliyoruz.

Kamil AYDIN

 

‘Özel’ lerde öğretmene düşük ücret

 

Özel Öğretim Kurumlari Kanunu’ nda ‘ emsali kamu okullarındaki öğretmenlerden daha az ücret ödenemez’ ifadesi yer almakla beraber bazı kurumlar daha düşük ücretler vermektedir. Bu ücretleri sözleşmeye de yazıyorlar ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve mülki amirler onaylıyor. Oysa görevlilerin bu sözlesmeleri ‘kanuna ve yönetmeliğe aykırı’ diyerek iade etmesi gerekmez mi? Bir diğer konu da teftişe gelenler de bu konulara pek bakmıyor ‘uygundur’ raporu veriyor. Maaş dışında ek ders haftasonu çalışma ücreti, eğitime hazırlık ödeneği gibi ücretler de verilmiyor. Çok az kişi iki yıl süren mahkeme yoluyla hakkını alıyor. Kamu görevlilerinin yönetmeliklere aykırı durumları engellemesi ve vatandaşın hakkını koruması gerekmez mi?

Özgür ER

 

Kumla soruları yanıt bekliyor

 

Ben bu yaz iki defa ‘Kumla neden yazın inşaat alanına döndü’ diye sordum. Benden başka en az 10 yazı daha okudum Kumla’ dan şikayet eden türden. Ama 1 kez bile Büyükşehir’ den bir açıklama okumadım. Halkla İlişkiler Müdürü 3 aylık izne mi çıktı yoksa Büyükşehir ‘ben açıklama yapmak zorunda değilim’ mi diye düşünüyor? Kumla sahil yolunda yazın ‘denizi temizliyeceğim’ düşüncesiyle yapılan çalışmalar insanların huzurunu bozdu. Bir açıklama bile yapılmadı.

Hakan Rıza BALIKÇI