Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Su tüketiminde ön ödemeli sayaç

Olay Gazetesi 12/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Ön ödemeli sayaçla yüksek ödeme “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

13/11/2014 tarihli yönetim kurulu kararı gereğince Ön Ödemeli EKS su sayaçlarının yeni abonelere zorunlu hale getirilmesi eski aboneliklerde ise kademeli olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Buski mekanik sayaçlı aboneler için mesken tarifesi 2 kademeden oluşmaktadır. Tarife gereği toplam tüketimin 10 m3’e kadar olan kısmı 1. Kademe, 10 m3 üstünde kalan kısmı ise 2. Kademe fiyat tarifesinden faturalandırılmaktadır.

EKS’li sayaç takılı abonelerimiz ise tüketim miktarına bağlı olmadan sadece 1. Kademe fiyat tarifesinden faturalandırılmaktadır.

Örneğin habere konu olan abonemize mekanik sayaç takılı olsaydı; Aylık 35 m3 su tüketimi için 199 fatura bedeli ile karşılaşacaktı. Oysa ki abonemiz 35 m3 su tüketimi için kontör bedeli olarak 150 ödemiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Tuvaletlerde ücret ve hijyen sorun

 

Şehrin değişik mekanlarında, alt geçitlerde, cami çevrelerinde umumi tuvaletlere yolu düşenler bilirler. Bakımlı ve düzenli olanları ki sayıca azdır çoğunlukla hıjyen kurallarından uzaktır. Genelde 1.00 TL ücret alınmaktadır.

Yakın zamanda bir cami tuvaleti, fazla da temiz veya hijyen değil, çarşıya yakın ücret 1.00 TL yazmış, tuvalete bakana “50 Krş ücretliydi” dedim, “sen 50 Krş ver olsun” demiştir. Kararlama keyfi ücret vardır düzenli hizmet yoktur. İl müftülüğü karşısı cami tuvaletine de esnaf odası tarifesi üzerine 1.00 TL yazıp uyduruk, tarife yapıp asmışlar.

Bu konulara bakan, denetleyen yasal makam yok mudur ? Umumi tuvaletlerde vatandaşın sağlığını ilgilendiren hijyen mümkün olduğu kadar olmalıdır. Çıkışta para ödenmekte ama çoğunda peçete, kolonya, sabun hiç yoktur. Tuvalet kabin içinde ceket, palto askısı yoktur, kıyafetimiz yerlere sürünmektedir.

Genelde ben kullanmıyorum ama, insanız hastalanıyorsun. rahatsızlık vs. oluyor, dışarıda yenilen gıda dokunuyor, mecburen gidiyorsun. Alışveriş merkez tuvaletleri ise biraz daha bakımlı.

Kemal BAŞEREN

 

Kuş pazarında arta kalanlar

 

Osmangazi Soğanlı Mahallesi’ nde pazar günleri kurulan kuş pazarında temizliğe uyulmamasından dolayı rahatsız oluyoruz. Pazar kalktıktan sonra ortaya çıkan görüntüler sağlık açısından hiç de hoş değil. Akşamları her ne kadar yıkamış olsanız dahi direklerin arasında ve kenarlarda kalan tavuk tüyleri ve pislikleri, pazarın hemen karşısında yerlere atılan tavuk gübreleri, tavuk tüyleri , tavuk atıkları görüntü kirliliği de yapıyor. Kimsenin ticari işlerine karışmak gibi bir düşüncemiz yok. En azından uygun olmayan ortama ve görüntülere zamanında müdahale edilerek, endişelere yer bırakılmamalı.

Soğanlı sakinleri

 

Rögar sorunu hala giderilmedi

 

Şahabettinpaşa Mahallesi’ nde oturuyorum. Çakmak Sokak’taki düğün salonu önünde bulunan rögar kapağı yoğun yağışlarda biriken suyu tahliye edememekte. Vatandaşlar apartmanlarına ve işyerlerine girmekte güçlük çekmekte, güzergahını değiştirmek zorunda kalmakta. Rögar kapağı değiştirilmeli ya da buraya gelen yağmur suyu diğer sokaklara yapılacak rögarlarla sorun giderilebilir. Bunu bir kaç defa muhtarımız iletmesine rağmen sorun halen çözümlenmedi.

Timuçin DEMİR

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X