Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kurulduğu ilk yıllarda kamuoyu tarafından ‘Fak-Fuk-Fon (Fakir Fukara Fonu) olarak tanındı. Önemli bir işlev yürüten vakıf tarafından yerine getirilen hizmetleri şöyle sıralayabiliriz:
Fakru zaruret içerisindeki vatandaşlarımıza; ayni nakdi yardım faaliyetleri, şartlı eğitim ve sağlık hizmetleri, barınma yardımları, asker maaşı, eşi vefat etmiş kadın maaşı, 2022 Sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli vatandaşlara aylık bağlanması, Genel Sağlık Sigortalılığı başvuru değerlendirme işlemleri, engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye, tıbbi cihaz yardımı, proje destekleri.
1986 yılında kurulmuş, Türkiye’ nin 973 il ve ilçesinde valilik ve kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere kamu hizmeti sunmaktadır. Fakat kamu kurumu olarak değerlendirilmemektedir.
Vakıf personelleri toplumumuzun en dezavantajlı kesimine hitap eden, aynı zamanda en dezavantajlı çalışan grubudur.
Hükümetimizin çalışanlara kadro verilmesi kararı sürecinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelinin de göz önünde bulundurulmasını sayın büyüklerimizin takdirine sunuyoruz. Saygılarımla arz ederim.
Kemal KARA
Okulların temizliğine dikkat
Okul temizliğinin sürekli olması adına bazı püf noktalarını hiç ihmal etmemeli. Bunlara yer vermek gerekirse: Tuvaletler dışında da okulların uygun yerlerinde temiz el yıkama evyeleri bulundurulmalı. Tuvaletlere sıvı sabun, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı gibi temizlik malzemeleri konulmalı ve tuvaletler sık sık kontrol edilerek eksiklikler giderilmeli. Her ders arası tuvaletler temizlenmeli. Okullarda kullanılan çöp kovaları kapaklı olmalı. Her teneffüste sınıflar havalandırılmalı. Kapı kolları, elektrik düğmeleri, masalar ve sıraların mikroplardan arınması için günlük kullanılan temizlik malzemeleri dışında bazı kimyasal maddeler ile temizlenmeli. Anneler de çocuklarını okula gönderirken okul çantalarına muhakkak mendil ve temizleme jeli koymalı.
Hüseyin ÇOBAN
Bağlarbaşı’ nda sabah ulaşım sıkıntısı
Her sabah gerek yolcular arası ve gerekse otobüs şoförleri ile yolcular arasında tartışmalar yaşanıyor. Bu üç hatta Çekirge Devlet Hastanesi ve Muradiye Devlet Hastanesi’ne gittikleri için sürekli dolu oluyor. İnsanlar ya hastane randevusuna ya okullarına ya da işlerine geç kalıyorlar.
Bu konuda yetkililerden ricamız ya ek otobüs verilsin ya da sabah belirtilen saatlerinde bu üç hattan bir tanesinde olmak üzere sadece bir adet otobüs kalkış durağı (ana durak) ile Çekirge Devlet Hastanesi arasında ring yapsın.
Böylelikle büyük bir by-pas oluşmuş olur.
Mustafa GÜLER