Olay Gazetesi Bursa

Sokaktaki canlarımız

Değerli köşenizde sokak hayvanları ile ilgili olumlu, olumsuz uygun gördüklerinizi yayınlamanızdan esinlendim! Şehreküstü Meydanında bir çeşme. Yabancı bir ülkedeki çeşmenin bire bir aynısı. Bir sokak kedisi musluğu bozuk ve damlatan çeşmeden susuzluğunu gidermeye çalışmakta. Acizane sokak hayvanları ilgilisi ve gönüllüsü olarak bu manzaradan çok büyük mutluluk duydum, 55 yaşındayım, silsele ve sülalem Osmanlı Devleti zamanı […]

Değerli köşenizde sokak hayvanları ile ilgili olumlu, olumsuz uygun gördüklerinizi yayınlamanızdan esinlendim! Şehreküstü Meydanında bir çeşme. Yabancı bir ülkedeki çeşmenin bire bir aynısı. Bir sokak kedisi musluğu bozuk ve damlatan çeşmeden susuzluğunu gidermeye çalışmakta. Acizane sokak hayvanları ilgilisi ve gönüllüsü olarak bu manzaradan çok büyük mutluluk duydum, 55 yaşındayım, silsele ve sülalem Osmanlı Devleti zamanı Bursa`lısı. Emekliyim. İmkanlarım ölçüsünde maddi ve manevi imkanlarım ile gönüllü ve severek, canı gönülden yapabildiğim kadar sokak hayvanlarının mama, aşı ve tedavileri ile ilgilenmekteyim. Sadece benim emekli maaşımla geçinen  (başka ek gelirim de yoktur) ailem de var tabii ki! Sokak Hayvanı veya hayvan aşılarını  sokak hayvanları gönüllü görevlisi olarak satın alamıyorum, satılmıyor.
 
 
Veterinerler çok az bir CC. miktar aşıyı bir sokak hayvanına 50.00 TL.-70.00 Tl fiyatla uygulamaktalar veya yapmaktalar. Bana göre çok yüksek olan bu ücreti ödeyememekteyim, Uygun fiyata aşı yapan veterineri de Bursa ilinde bulamamaktayım. Veteriner muayene ve diğer hizmetleri de  aşırı pahalı. Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi de sokak hayvanı getirildiğinde `bırakın gerekeni yaparız`  denilmekte. Geri almak istediğinizde ve tedaviyi yanınızda yapılmasını istediğinizde ise dosya parası, aşı parası (özel veteriner ücreti gibi) röntgen, tahlil, ultrason vs. Toplamda yüksek bir ücret istenmekte. Bu durumlar kamuoyunca pek bilinmiyor.  Sokaktaki canlarımız, toplumun bir parçası. Onları toplumdan dışlamak değil, birlikte yaşama becerisini gösterebilmek insani ve vicdani bir görevdir. Ben yardımcı olabildiğimce mutluluğu tadıyorum.Yaz ve kış şartlarında açlıktan, susuzluktan telef olmamalarına gayret ediyorum. Hayatta kalabilenler benim için ödüldür. Bir sokak köpeğinin gözlerinde minnet duygusunu ve sevgiyi görmek herşeye değer.   
Kemal BAŞEREN
 
Caddede kapı numaraları yok
 
 
Geçen akşam Cumhuriyet Caddesi`nde nöbetçi eczane arıyorum, elimdeki kapı numarasını arıyorum ama maalesef caddede bir dükkanda bile kapı numarası yok. Binaların cephe güzelleştirmeleri güzel olmuş, ancak kapılarda numara olmaması vatandaşa sıkıntı çıkarıyor. 
Sadece bu caddede değil, tüm caddelerde kapı numarası eksikliği varsa giderilerek vatandaşın aradığı adresi kolayca bulması sağlanmalıdır. Özellikle sağlık gibi önemli ve hayati konularda vatandaş sıkıntı çekmemelidir. İlgililere duyrulur. 
Bir vatandaş
 
  
Kaldırım işgali kaldırıldı
 
 
4 Kasım Söz Sizde köşesinde ‘Kaldırım işgalini zabıta görmez mi’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir. 
İlçemiz Hamitler Mahallesi Hamidiye Caddesi üzerinde bulunan ve umuma ait yaya yoluna malzeme koyarak işgal ettiği tespit edilen No:92 ve 112 adresindeki işyerleri işleticisi hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38. Maddesine istinaden İdari Yaptırım Karar Tutanakları düzenlenerek işgaller kaldırılmıştır. Konunun takibine ve kontrollerine devam edilmektedir. 
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim. 
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı