Olay Gazetesi Bursa

Şikâyetimiz yetkililere ulaştı ve sorun giderildi

Günay Bey, 24 Ekim 2021 tarihinde Söz Sizde köşesinde “Araçtan Yayılan Kimyasal Kokuyu Soluyoruz” başlığıyla Tahtakale semti İneböy Caddesi üzerinde bulunan 8. Çelebi Sokak’taki mağduriyetimizi ifade eden yazımızın yayımlanması üzerine bahse konu olan araç sokaktan ayrılmıştır. Yetkililere bu anlamda teşekkür ederken, sokağımızın araç parkı açısından boş tutulması bizler açısından elzem görülmektedir. Çünkü, araçlar yüzünden gün […]

Günay Bey, 24 Ekim 2021 tarihinde Söz Sizde köşesinde “Araçtan Yayılan Kimyasal Kokuyu Soluyoruz” başlığıyla Tahtakale semti İneböy Caddesi üzerinde bulunan 8. Çelebi Sokak’taki mağduriyetimizi ifade eden yazımızın yayımlanması üzerine bahse konu olan araç sokaktan ayrılmıştır.

Yetkililere bu anlamda teşekkür ederken, sokağımızın araç parkı açısından boş tutulması bizler açısından elzem görülmektedir.

Çünkü, araçlar yüzünden gün içerisinde dahi yaya kaldırımı olmadığı için yolda yürüyen iki kişi zor geçebilmektedir.

Yetkililerimize bu konuyu dikkate alarak sokakta park yasağını uygulamalarını rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Semt sakinleri adına bir okur

 

Öğretmenevinin aktif hale getirilmesini rica ediyorum

Sayın Günay Yumruktay, 85 bin nüfuslu, bini aşkın çalışan, bir o kadar da emekli öğretmenin bulunduğu Orhangazi ilçesinde içinde hiçbir hizmet birimi olmayan maalesef sadece tabeladan ibaret öğretmenevi var.

Öğretmenlerimiz kahvehanelerde, çay ocaklarında vakit geçiriyor.

Ne yazık ki, İlçe Milli Eğitim’in de bu konuda hiçbir girişimde bulunduğunu göremiyoruz.

Öğretmenlerimizin bunu hak etmediğini düşünüyorum.

Emekli bir öğretmen olarak İlçe Milli Eğim Müdürlüğü’nden ricam, öğretmenlerimizin kahvehanelerde, çay ocaklarında değil de öğretmenevlerinde vakit geçirmesi için Orhangazi Öğretmenevi’nin daha aktif hale getirilmesi.

Hayrettin Hatunoğlu
Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

 

 Bunu biliyor musunuz? 

Meyve çekirdeklerini çöpe değil, doğaya atın!

Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar. Bu sene dünyanın periyodik olarak en çok yağmur alan yıllarından biri olacak, bu nedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb. meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine ASLA hapsetmeyin. Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün. Üzerine de bir bardak su dökün. Gömme imkanınız yoksa bi poşette bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın (ya da arabanıza koyun) arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağı gördüğünüz alanlara bu çekirdeklerinizi savurun, korkmayın bu çevre kirliliği değildir aksine çevre için yeni hayattır. Doğa hemen o yeni çekirdekleri kucaklar ve besler…