Olay Gazetesi Bursa

Şehre 7/24 TIR girebilir mi?

Bursa’nın en gözde, en elit ama aynı zamanda en varoş semti olan Balat’ ta ikamet ediyoruz. Emek metrodan inip Renault fabrikasının yanından yukarı cezaevi ve Balat köy içine giden Sıhhiye Caddesi ve bu caddeye çıkan sokaklar mülteci kampından beter. Bu güzergahta dünyanın her yerinden TIR bulmanız mümkün. Yolumuzu yaptırıncaya kadar çok sıkıntılar çektik ama bu […]

Bursa’nın en gözde, en elit ama aynı zamanda en varoş semti olan Balat’ ta ikamet ediyoruz. Emek metrodan inip Renault fabrikasının yanından yukarı cezaevi ve Balat köy içine giden Sıhhiye Caddesi ve bu caddeye çıkan sokaklar mülteci kampından beter. Bu güzergahta dünyanın her yerinden TIR bulmanız mümkün.

Yolumuzu yaptırıncaya kadar çok sıkıntılar çektik ama bu sıkıntı başka. UKOME kararında ve de Karayolları Trafik Kanununun 62. Maddesinde açık açık yazmasına rağmen (Tır’ lar kamyonlar şehir içine 22:00-06:00 arası hariç giremez, eğer sanayi içine girecekse girip park etmeden yükü alıp çıkar) bu problem bir türlü çözülemedi. Bu tırları kullananlar artık o kadar ileri gitti ki gelip evlerimizin önüne kadar park ediyor, yola masa kurup alkol alıyor, sıkışınca araçların tekerleklerine tuvalet ihtiyacını gideriyor. Kadınlar bu yolu metroya gidiş gelişte artık kullanmamaya başladı. 10 dakika yürüme mesafesinde olan yolu Tır’ ların arasından geçmek yarı çıplak adamların bakışları arasında yürümek artık canımıza tak etti. Biz birşey istemiyoruz yasaya uygun olarak bu insanlar kendi ülkelerinde davrandıkları gibi davransın ve şehir merkezine sadece mal almak için girip hemen çıksın. Son olarak ya burası sanayi bölgesi ilan edilsin, bizler taşınalım yok eğer yerleşim yeri ise bu Tır’lar kaldırılsın ya da bir düzene konulsun.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Trafo molozları 3 aydır kalkmadı

 

Burası Yıldırım Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Adile Naşit Tiyatrosu’nun hemen karşı sokağı olan Güzel Sokak. Fotoğrafta da yer aldığı gibi görüntü berbat. Birkaç ay önce trafo merkezinde çalışma yapıldı ve içeriden çıkarılan molozlar hala duruyor. Ne gelen var ne giden.

Çevre düzeni dersen zaten ayrı bir problem, hayli kötü. Plastik çöp konteynerleri kırık dökük. Yeşil alandaki bitkilerin kenarları çöplük yuvası. Güzel bir budamayla düzelir tabii istenirse. Belediye Güzelleştirme Ekibi vardı. Sanırım hala aktif olarak çalışıyordur. Bu bölgeyle ilgilenseler de şu sıkıntılar bir bitse.

Üstün GÜNAYDIN

 

 

Otoyolda unutulan çukur

 

Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ nin önünde otoyolda büyük bir çukur var. Çok yoğun olan çift şerit bu yolda dubalarla arabaların çukura düşmemesi için önlem alınmış. Uzun süredir kapanmayan bu çukur büyük bir tehlike kaynağı. Otoyol çizgilerinin bile içinde olan bu çukur kapatılmıyor. Kapatılması için kaza veya kazaların olması bekleniyor herhalde. Yetkili birimlerin konuyla ilgilenerek kazalar olmadan veya çocuklar düşmeden çukurun kapanması için çalışma yapmasını önemle rica ederiz.

Cihat YENİGÜN

 

Terleten vagon

 

Dün saat 18:00’dan sonra Demirtaş istasyonundan Üniversite yönüne giden trene bindim. Vagon numarası 021. Fakat; vagon aşırı sıcaktı. Bu sıcak havalarda klimalar kapalı, camlar açık. Hiç bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum. Vatandaşı bu şekilde yolculuk yapmaya zorunlu bırakmak, tam anlamıyla umursamazlık.

Aydın EZEL