Değişik yerlerde özellikle çarşıda pazarda ve çocukların ellerinde sıkça rastladığımız kimi sağlıksız ve sakıncalı oyuncaklara değinmek zorunlu oldu. Çocukların eğitimleri ve gelişimlerinde önemli yere sahip olan oyuncaklar, son yıllarda standartlara uygun üretilmemekte. Merdiven altı üretimler de yaygınlaşmakta. Bu yüzden de sağlık açısından büyük riskler taşımakta. Öyle ki oyuncak içindeki piller uzun süre bekleyince içindeki kimyasallar akma yapabiliyor. Özellikle şiddet içeren ve çağrıştıran oyuncaklar daha çok risk içermekte. Çocuğun psikolojisi açısından ölme ve öldürme kavramlarını normalleştiren, silah başta olmak üzere çocuklar üzerinde kötü etki bırakabilecek ve şiddet unsuru taşıyan oyuncaklardan uzak durulması gerekir. Önerim; oyuncak seçerken, çocuk sağlığı kriterlerine uygun olmayan oyun ve oyuncakların, çocuklardan uzak tutulmasıdır. Bir de İl Sağlık Müdürlüğü ve belediyelerin zabıta ekiplerinin bu konuda denetleyici ve eğitici çalışmalarda bulunmalarıdır.
Murat ÜSTÜNBAŞ
Yerdekilere merhamet
Köşenizde sahipsiz hayvanların karşılaştıkları kötü muameleyi ele alan yazıları ilgiyle okuyor ve bir katkıda bulunmak istiyorum. Dünyada hayat varsa bunu bizlerle birlikte yaşayan hayvanlara, bitkilere ve diğer tüm canlılara borçluyuz. Çünkü her canlının bir yaşama nedeni ve amacı var. Yüce Yaradan, hepsini dünyaya çeşitli katkıda bulunmaları için yarattı. Bazıları sakatlasın, işkence etsin ya da öldürsün diye değil. Şayet bir canlı türü yok olup giderse bu durum diğerlerini de olumsuz yönde etkiler. Bizler, hayvanlar ve bitkilerle bir bütünüz. Birimiz olmadan diğerimiz de var olamaz. Hepimiz birbirimiz için varız. En yararsız, hatta en zararlı görülen bir böceğin bile var olma nedeni var. O böcek doğa için yararlı. Bu demek ki aynı zamanda insan için de yararlı. Malum doğa olmadan insan yaşamını sürdüremez. Yaşayan her canlının bizim yaşamımıza katkıda bulunduğu gerçeğini unutmayalım. Onları kabul etmeyerek, yok ederek kendi sonumuzu da hazırlamak üzere olduğumuzu halen görmüyor muyuz? Bu gidişl bir gün tek bir ağacın kalmadığı, tek bir kuşun ötmediği, kurak ıssız yollarda, caddelerde yürüyeceğiz. Buna bağlı olarak yiyecek, içecek kalmayınca insan için yaşam için tehlike çanları çalmaya başlayacak. Bir Hadis`i tekrarlamada fayda var: Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.
Burhanettin O.
`Sorun tespit edildi` cevabı
Müşteri odaklı yaklaşımı ilke edinen ve tüm faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüren şirketimiz, müşterilerden gelen her türlü geri bildirimi hassasiyetle değerlendirmektedir. Bu kapsamda 5 Ekim 2014 tarihli gazetenizin ‘Söz Sizde’ isimli köşesinde yer alan “Telekom kapakları tehlike saçıyor” başlıklı konu ile ilgili gerekli araştırma ve inceleme gerçekleştirmiştir. Gazetenizdeki şikayette kullanılan fotoğrafın, bahsedilen sorunla ilgili olmadığı anlaşılmış olup, saha operasyon birimlerimiz şikayette belirtilen bölgedeki sorunu tespit etmiştir. Bölgede bulunan operasyon ekiplerimiz, bakım onarım çalışmalarını düzenli bir şekilde takip ederek yürütmekle birlikte, tehlikeli bir durum söz konusu olduğunda gerekli önlemleri ivedilikle almaktadır.Müşterilerimizin en iyi hizmeti almaları konusunda verdiğiniz destek ve hassasiyet için teşekkürlerimizi sunar, konuyla ilgili ek bilgiye ihtiyaç duymanız halinde yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Saygılarımızla,
Türk Telekomünikasyon A.Ş.