Olay Gazetesi Bursa

Öğretim üyesi alımı nasıl yapılıyor?

Üniversitelerde öğretim üyesi kadro ilanları çıkıyor. Ancak açıklamalar bölümüne alınmak istenen kişinin yüksek lisans ve doktora tez konuları, yaptığı diğer çalışmalar yazılarak belli kişilere işaret ediliyor. İsteyen herkes YÖK tez merkezine, arama motorlarına açıklama kısmındaki ifadeyi yazarlarsa veya ilan edilen alandaki Uludağ Üniversitesindeki mevcut kişilerin adı yazılırsa kim olduğu hemen tespit edilebilir. Yani ilana çıkıldığı […]

Üniversitelerde öğretim üyesi kadro ilanları çıkıyor. Ancak açıklamalar bölümüne alınmak istenen kişinin yüksek lisans ve doktora tez konuları, yaptığı diğer çalışmalar yazılarak belli kişilere işaret ediliyor. İsteyen herkes YÖK tez merkezine, arama motorlarına açıklama kısmındaki ifadeyi yazarlarsa veya ilan edilen alandaki Uludağ Üniversitesindeki mevcut kişilerin adı yazılırsa kim olduğu hemen tespit edilebilir. Yani ilana çıkıldığı gün kimlerin seçileceği belli. Bakıldığında www.dpb.gov.tr de ilan, gazetede ilan, onbeşgünlük süre, adayın dosya teslimi, jüri oluşumu vb. tüm şartlar yerine gelmiş gibi gözüküyor ama vicdanlar yaralanmıyor mu?

Bursa’nın, Türkiye’nin ihtiyacı olan konu genel bir başlık olarak yazılabilir. Veya bölümde o alanın tarihinde uzmanlaşmış öğretim elemanınız olabilir, güncel yurtiçi yurtdışı gelişmelerde daha bilgili bir hoca arayabilirsiniz. Oluşacak rekabet ile üniversite en iyi verim alacağı adayı seçemez mi? Özel sektör de aynısını yapmıyor mu. Pek çok aday arasından seçim yapmıyor mu?

Gelelim diğer üniversitelere okutman alımlarından örnek vereyim; Bursa Teknik Üniversitesinde İngilizce okutmanlığı için başvuranların listesi mülakat öncesi açıklanıyor ama mülakata listede ismi olmayan aday da girip başarılı oluyor. Vakıf üniversitesinde ise Mülakat öncesi birinci sıradaki İngilizce okutmanı adayına kırk, ikinci sıradaki adaya 95 verilerek puan ayarlaması yapılıyor. Çevremdeki pek çok insan mağdur oldu. Bunların meydana gelmediği bir Bursa’da yaşamak dileği ile.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Giderlerden pis koku geliyor

 

Yıldırım Karapınar Mahallesi B 148. Sokak’ ta oturmaktayım. Sokağımız Çıkmaz Sokak olduğu için kanalizasyon giderlerinde birikinti oluyor ve evlerimize giderlerden pis koku geliyor. Ayrıca rögarlardan çıkan hamam böcekleri evlerimize giriyor. Bu sorun sokağımızdaki bütün evlerde yaşanmakta.

Daha önce Buski’ ye 01.06.2015′ te 132206 numaralı, 15.6.2015 tarihinde ise 134431 numaralı bildirimlerim olmasına rağmen her seferinde hiç bir şey yapılmadan ‘arıza giderilmiştir’ diye mesaj gönderildi. Bu sorunun giderilmesini istiyorum.

Figen DURMUŞ

 

Yetkimiz bulunmamakta

 

19/08/2015 tarihinde gazetenizin “Söz Sizde” köşesinde “Şikayet Kutusu” başlılı bölümde Arabayatağı mahallesinde bir iş yeri önündeki kaldırım üstüne araç park etmeyle ilgili okurunuzun şikayeti değerlendirilmiş olup mezkur konu hakkında işlem yetkimiz bulunmamaktadır.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Yeni yollarda lastik gürültüsü

 

Hamitler Mahallesi yeni kapalı pazar alanı çevresinde ikamet ediyoruz. Son zamanlarda yapılan hizmetlerden memnunuz. Yeni yollar , pazar alanı çocuk parkı, spor alanı bizi memnun etse de bir dertle karşı karşıyayız. Yeni yollarımız gençlere drift alanı oldu. Pazarın altındaki kavşakta (Ali Bostancı 24. Etap yanı) her gece 02.00 sıraları lastik gürültüsü dayanılmaz boyutta. Artık bu işi hobi haline getirenler gündüz saatlerinde de yapmaya başladı. Çocuk parkı da olduğu düşünülürse kazalar kaçınılmaz olur. Çözüm olarak okul önlerinde yola döşenen balık sırtı kasisler sayesinde hız yavaşlatılabilir.

İsminin yayımlanmasını istemiyor