Olay Gazetesi Bursa

Mudanya ve Güzelyalı’da güzel şeyler de oluyor

Mudanya Güzelyalı’da oturuyorum. 31.8.2019’daki Söz Sizde köşenizdeki okur yazısını okudum. Okurunuz İrfan Bey’den farklı düşündüğüm noktalar var. İzninizle bunları okurlarınızla paylaşmak istiyorum. Daha önce bina altlarında bulunan kafe ve diğer gıda işletmeleri yolun sahil tarafına sandalye atıyorlardı. Kamuya ait alanı izinsiz kullanarak halkın denizden yararlanması engelleniyordu. Masa sandalye işgalini sonlandırdıkları için Zabıta’ya teşekkür ederim. Bu işletmeler […]

Mudanya Güzelyalı’da oturuyorum. 31.8.2019’daki Söz Sizde köşenizdeki okur yazısını okudum.

Okurunuz İrfan Bey’den farklı düşündüğüm noktalar var.

İzninizle bunları okurlarınızla paylaşmak istiyorum.

Daha önce bina altlarında bulunan kafe ve diğer gıda işletmeleri yolun sahil tarafına sandalye atıyorlardı.

Kamuya ait alanı izinsiz kullanarak halkın denizden yararlanması engelleniyordu.

Masa sandalye işgalini sonlandırdıkları için Zabıta’ya teşekkür ederim.

Bu işletmeler yolun binalar tarafında devam ediyor.

Deniz kenarında oturmak isteyenler için Güzelyalı’da kablo fabrikası tarafında, Köksal Evleri’nin orada, Güzelyalı yat limanı yanında Mudanya’da dolgu alanında, Çoşkunöz plajında ve Arnavutköy mevkiindeki Mudanya Yat Limanı’nda kafeler / çay bahçeleri mevcut.

Güzelyalı’da sahil kenarındaki banklar çoğu zaman dolu oluyor.

Hafta içi gündüz mesai olduğu için bazen sakin olabiliyor.

Bir iki yerde kameriyeler de mevcut.

Ancak, bazı banklara bütüncül planlamayla estetiği bozmayacak, güneşten ve bazen yağmurdan koruyacak gölgelikler de yapılabilir.

Büyükşehir Belediyesi’nin hem Güzelyalı Atatürk Caddesi’nde hem de sahil yolunda (Burgaz Caddesi) bir düzenleme yapacağını umuyorum.

Özgür Er

 

İstasyon çıkışındaki yeşil alanı çay ocakları sahiplenmiş
 

Osmangazi metro istasyonu çıkışında sağda faaliyet gösteren çay ocakları yeşil alanı sahiplenmişler. Buradaki alana kamyonla parke taşı dahi getirildi.

Osmangazi Belediyesi’nin bilgisi var mı bilmiyorum. Neden müdahale edilmediğini de merak ediyorum.

Saygılarımla.

Osman Özbakır

  

Değerli okurlarımın dikkatine!
 

Değerli okurlar, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine sizlerden mail olarak ve sosyal medya üzerinden (facebook) istek, şikâyet, öneri ve talepleriniz ulaşmakta. Yazılarınız büyük bir titizlikle değerlendirilmekte  ve hakaret, siyasi söylem içermedikçe Söz Sizde köşesinde yayımlanmaktadır.

Bu arada, yoğunluktan dolayı yazılarınızda gecikme olabilmektedir. Bunu da anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

Yazılarınızı hem telefonla, hem mail olarak sozsizde@olaygazetesi.com.tr’ye hem de Messenger (Facebook) üzerinden Günay Yumruktay adresine gönderebilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

Sorunsuz ve sağlıklı bir hayat dileklerimle.

Günay Yumruktay

 

Bunu biliyor muydunuz?
 

Çamaşır yıkarken yapılan hatalar
 

* Hatalı gruplandırma: Renklerin yanı sıra, kumaş türüne de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin tüylü polar kıyafetleri ayrı yıkamak gerekiyor. Ve havluları, sentetik giysilerle karıştırmamak lazım. * Çok fazla çamaşır deterjanı kullanmak: Bu hareket, çok fazla köpüğün oluşmasına ve sonuç olarak kirlerin gömlek yakası gibi bölgelerde birikmesine sebep olur. * Çok fazla çamaşır suyu kullanmak: Çamaşır suyu, kumaşların dayanıklılığını azaltır ve kolaylıkla yırtılmalarına sebep olur. Bu yüzden çamaşırları kaynatmakta fayda var. * Çok pahalı çamaşır deterjanı kullanmak: Kullandığımız birçok deterjanın ucuz yedekleri var: Tuz, kıyafetleri parlatır, tebeşir, lekeleri çıkarmaya yardımcıdır. Çamaşır sabunu beyazlatır ve lekeleri çıkarır. Limon suyu ise giysileri daha yumuşak ve daha güzel kokulu yapabilir.