Proje kapsamında Heykel, Kent Meydanı, Tophane, Altıparmak ve metro istasyonları gibi şehrin belli yerlerine ilk etapta 25 mini kütüphane konuldu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Mini kütüphaneler kullanılamaz, konulan kitaplar okunamaz hale getirildi. Şimdi ne kitaplardan eser var ne de dolaplarında hayır var. Kitap koyan da yok, alan da.
Burada bir başka noktaya değinmek istiyorum. Ahşap yapım olan bu dolaplar sözüm ona yağmur geçirmeyecekti Slogan da ‘ okumadığın kitap konacak ve okuyacağın kitap alınacak’ idi. Yapılış, masraf ediliş dahil gayesine hiç hizmet etmediğini defalarca gözledim.
Kaymakamlık binası önünden geçerken sosyal gaye olarak konulan ahşap kitap dolabında kapakların açık olduğunu gördüm. Şehreküstü’ndeki dolap kapağı ise hiç açılmıyordu. Bu ve diğerleri için kimbilir ne kadar masraf edildi. Buna rağmen hiç birinde kapak muhafaza materyali konmamış. Her birinde kapaklar hafif yamulmuş, alt kısımda çıtalar ayrılmış. Teslim alınırken dikkat ve kontrol edilmediği düşüncesindeyim.
Bu kitaplıklar daha muhafazalı bir yere konsaydı, güneş, yağmur ve rüzgardan etkilenmeyecekti. Farklı malzemeden daha kullanışlı yapılsaydı, kapaklarının açılmaması için materyal konsaydı bugünkü durumdan farklı olabilirdi.
Kemal BAŞEREN
Oto pazarında yer sıkıntısı
M. ATEŞ
Lambalar gündüz yanıyor
Müjdat BARLAS
—-
BUTTİM bölgesinden Bursa’ ya baknca, bugünlerde aksam 17.00′ den önce sokak lambaları yanmış oluyor. Sabahları da bazen geç saatlere kadar yanan sokak lambaları var. İnsan ‘yoksa elektrik fazla mı geldi’ diye sormadan edemiyor. Bunun bedelini kim öderse ödesin her şeyden önce israf. Bu israf vatandaşa bedel olarak indirekt de olsa yansımasın.
Hayati ATA