Olay Gazetesi Bursa

Mihraplı Park ilgi bekliyor

Bursa’nın ortasında vatandaşların nefes aldığı Mihraplı Park, kötü kokudan geçilmiyor. Dere yatağında suyun durmasından dolayı çöpler ve kötü koku nedeniyle sinekler parkı adeta sarmış durumda. Hafta içi veya hafta sonu akşamları güzel havada binlerce insanın uğrak noktalarından biri olan Mihraplı Park’a Büyükşehir Belediyesi’nin bir el atması gerekiyor. Bu kadar güzel, doğal, yaşlısı genci, çoluk çocuk herkesin büyük […]

Bursa’nın ortasında vatandaşların nefes aldığı Mihraplı Park, kötü kokudan geçilmiyor.

Dere yatağında suyun durmasından dolayı çöpler ve kötü koku nedeniyle sinekler parkı adeta sarmış durumda.

Hafta içi veya hafta sonu akşamları güzel havada binlerce insanın uğrak noktalarından biri olan Mihraplı Park’a Büyükşehir Belediyesi’nin bir el atması gerekiyor.

Bu kadar güzel, doğal, yaşlısı genci, çoluk çocuk herkesin büyük bir keyifle gittiği Mihraplı Park’a bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz.

Kötü kokudan durulmayacak halde olan dere yatağında su tutulsa bu park değerine değer katacaktır.

Bu kötü koku nedeniyle sinekleri de geçtik koca koca fareler parkta cirit atmaya başladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş sesimizi duyarsa ve bu sorunu çözerse Mihraplı Parkımız bırakın Türkiye’yi dünya genelinde adını duyuracak kapasiteye sahip muhteşem bir yer. İlgililerin gerekli duyarlılığı göstereceğini düşünüyoruz.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş

 

Dünyaya örnek olacak bir Bursa hayal ediyorum

Sayın Günay Yumruktay Olay gazetesinde Söz Sizde köşesi ile vatandaşın görüşlerini duyurarak bir hizmet yapıyor. 3 Temmuz 2019 tarihinde “Fabrika dumanından balkona çıkamıyoruz” başlıklı okur yazısını okuyunca aklımdan geçenleri paylaşmak istedim.

Kentimizde konut, tarım, madencilik ve sanayi alanları içiçe geçmiş durumda.

Bu durum doğal olarak yaşam kalitesini de etkiliyor.

Organize sanayi bölgeleri dolmamışken tarım alanlarında fabrikalar yapıldı.

Ramsar Sözleşmesi ile korunan sulak alanlar dikkate alınmadı. Taş ocaklarının tozları geniş alanı etkiliyor.

Okur yazısında da belirtildiği gibi; Panayır’da ve diğer yerlerde değer kazanan alanlara çevresi dikkate alınmadan konutlar sıkıştırılıyor.

Neyin nerede olacağı bütüncül bir anlayışla planlanmalıydı.

Geçmişte Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir bina inşaatı diğerlerinden öne çıkınca Yerel Gündem 21 veya Kent Konseyi gündeme getirmiş ve inşaat diğer binaların hizasına çekilmişti.

O gün belki birkaç örnek vardı ama bu tarz durumlar artmasına rağmen daha az gündeme geliyor. Bursa bir dönem başka şehirlere örnek olmuş, Londra, Paris, Roma, Prag gibi benzer şehirlerdeki uygulamalar da gerekirse incelenip kaliteli bir yaşamın olduğu bir şehir ve çevresi oluşturulmasını arzu ediyorum.

Saygılarımla.

Dr. Özgür Erakkuş