Geçen haftasonu eşim ve arkadaşı ile Maksem Deresi içinde bulunan ‘şelale’ ye kadar yürüyüş yapmayı planladık. Parkur boyunca yoldan yürüyüşe çıktık. 1.5 kilometre kadar yürüdüğümüzde dere içindeki suyu geçemedik. Eskiden geçilen yeri bir vatandaşımız kapatmış, kendine kulübe ev yapmış ve işgal etmiş, etrafını bahçe haline çevirmiş. Zorla karşı taraftan geçtik, bir süre daha yürüdük sur geçit vermedi. Termosla götürdüğümüz çayımızı simit ve kaşar peyniri yiyip yarım saat suyun sesini, bol oksijeni aldık ve dönüşe geçtik..
Maksem Deresi şu anda su bol olduğu için bol miktarda kıştan kalan ağaç parçaları ile dolu.
En önemlisi Maksem Deresinin, araç trafiğine kapalı olan 500 metreden sonra, BUSKİ su deposunu koruyan kişiye yapılan bir konut var. Neyi koruduğu bilinmez.
Peşinden BUSKİ nin ana depolarından biri var 2.5 kilomtrelik alan içinde su kaynaklarımıza kaçak baraka evlerini yapmış ve içlerinde yaşayan 3 aile. Kendi atıklarının yanısıra beslediği ve baktığı hayvanların atıklarını içme suyu kaynaklarına bırakıyor. BUSKİ su kaynaklarımızı korumayacak mı?
Osmangazi Belediyesi bu kaçak evler ile bugüne kadar ne yapmıştır. Osmangazi’ nin tedbir alması, kaçak baraka evleri kaldırması bu kadar mı zor?
Kamu kurumları olumsuzluklarını, eksikliklerini gazete sayfalarında ve basında şikayet konusu olmadıkça, yapmayacak mı?
Necmettin ŞENGÜL
Otoparklar boş, yollar park yeri
Bursa Belediyeleri, daha çok Osmangazi Belediyesi nedense her yere otopark yapma projeleri üzerine yoğuşlaşmaktadır. İnşaatları başlayıp kısa sürde bitirmektedir. Ama vatandaş vergileri ve hükümet desteği ile yapılan otoparklar boştur.
Aktarhüssam Mahallesi’ ne otopark inşaatına başlandı, daha önce Çarşamba semti pazar yerine alt katlarına otopark yapıldı. Bu otoparklardan önce İntizam Mahallesi altına otoparklar yapıldı.
Vatandaş eskisine 20.000 TL yenisine en ucuzlarına 50.000-100.00 TL paralar ödeyerek araçlar almaktadır. Yol üzeri, cadde kenarına park etmektedir. Otoparlara aylık abonman ücreti 50.00-100.00 TL. veya günlük 5.00-10.00TL vermek istememektedir.
Bir ara her yerden araçlar için para alınacak denildi uygulanamadı. Uygulanmaz da. Belki gariban eski hurda arabasına ceza öder, diğer yanda lüks araçlar yol kenarı, kaldırım ya da istenilen yere bırakılır. Ceza da ödemezler düşüncesindeyim! Yoksa öderler mi.
İsminin yayınlanmasını istemiyor
Mudanya’ da hava kirliliği
Mudanya ilçesi temiz havasıyla ün yapmış önemli bir değerimiz. Böyle olmasına rağmen bir sorun var. Gerçekleşen hava kirliliğinin önüne geçecek hiç bir yetkilinin ya da şikayetlerimizi değerlendirecek hiçbir mercinin olmayışı.
Bizleri yitip giden çevremizin değerini anlamak için çok geç kalacağımızı düşündürüyor. Lütfen sesimizi duyurun ve bu berbat ortama dur diyecekleri harekete geçirmemizde bizlere yardımcı olunuz. Teşekkürler.
Erdinç DAĞLI