Olay Gazetesi Bursa

Kültür Merkezi’nde göletteki çiçekler ve balıklar yok artık

Günay Bey iyi günler. Şehrimizde gözlemlediğim ve beni rahatsız eden iki olumsuzluktan bahsetmek istiyorum. Umarım yetkililerin dikkatini çeker ve bir cevap verirler. Birincisi, metro istasyonlarında bulunan otomatlarla ilgili. Burada birtakım yiyecek ve içecekler satılıyor. İyi güzel bir uygulama da, buradan vatandaş otomattan alışveriş yapıyor ama fiş alamıyor. Ayrıca, burada satılan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek. İkincisi […]

Günay Bey iyi günler. Şehrimizde gözlemlediğim ve beni rahatsız eden iki olumsuzluktan bahsetmek istiyorum. Umarım yetkililerin dikkatini çeker ve bir cevap verirler. Birincisi, metro istasyonlarında bulunan otomatlarla ilgili. Burada birtakım yiyecek ve içecekler satılıyor. İyi güzel bir uygulama da, buradan vatandaş otomattan alışveriş yapıyor ama fiş alamıyor. Ayrıca, burada satılan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek.

İkincisi ise, Merinos Kültür Merkezi’ndeki gölet ile ilgili. Bu gölette 2 buçuk sene önce çeşitli balıklar yaşamaktaydı. Gayet doğal güzel bir görüntüsü vardı. Hatta üzerinde nilüfer bitkileri vardı. Ama ne olduysa, bu göletin doğallığı bozuldu. Mavi renk versin diye boya mı kullanılıyor, hijyen olsun diye ilaçlama mı yapılıyor bilmiyorum, ne balıklar kaldı, ne de nilüfer çiçekleri. Hepsi kurudu gitti. Bu güzel gölet suni de olsa, doğal haliyle kalsa daha iyi olmaz mıydı? İçinde balıklar ve nilüfer çiçekleriyle gayet de güzeldi. Şimdi sadece boyalı masmavi bir sudan ibaret. Kısaca bu güzelim gölete yazık oldu.

Saygılarımla.

Bursa sevdalısı bir okurunuz

 

İki mahalleye tek pazaryeri var ama kapalı bir alanımız yok

 

Günay Bey iyi günler. Türkiye’nin sayılı yerel gazetesi olan Olay gazetesi olarak Bursa halkına yaşadıkları sıkıntıları yetkili kişilere ve çözüme kısa zamanda ulaşmasını sağladığınız için size ve Olay ailesine teşekkürlerimi bildirmek isterim. Sıkıntıma gelecek olursam ben Osmangazi Bağlarbaşı Mallallesi’nde ikamet etmekteyim, mahallemizde haftanın iki günü halk pazarı kurulmakta (perşembe ve cumartesi). Perşembe günü kurulan pazar normalde Hamitler Mahallesi’nin pazarıydı. Teoman Özalp Parkı’nın içine kurulan açık pazaryerinde cumartesi kurulan Bağlarbaşı pazarıyla yer olarak birleştirildi. Bağlarbaşı ve Hamitler Mahallesi’nin nüfusu Bursa genelinin en kalabalık semtlerini oluşturuyorlar. Bu bağlamda Bursa’nın birçok semtinde yapılan kapalı ve modern pazar yerleri, bu iki semtin ortak kullandığı alanda daha hâlâ neden yapılmadığı, kapalı bir pazar yerine kavuşamadığını merak ediyorum. Bu sıkıntımızı ilgili yetkililere ulaştırırsanız memnun olurum.

 

İsfendiyar İlhan