Bursa’nın eski mahallelerinden biri olan Kiremitçi Mahallesi’nde yakın çevresiyle birlikte 7-8 bin kişi yaşamaktadır.
Mahallemizde TOKİ konutları ortasında uygun alan olmasına karşın hiçbir sosyal konut yoktur.
Yaz mevsiminde Büyükşehir Belediyesi Burfaş aracılığıyla bu meydanda halka bir hizmet sunmaktaysa da yaz sezonunu bitimiyle 15 Ekim- 15 Mayıs arası bu faaliyetine son vermekte, mahalle sakinleri bu 7-8 ay süresinde inzivaya çekilmek durumunda kalmaktadır.
Özellikle emekli yaşlılarımızın gidebileceği, arkadaşlarını görebileceği, selamlaşıp hal hatır sorabileceği, dertleşebilecekleri, sohbet edebileceği bir mekân bulamamakta, evlerine kapanıp yalnızlığın zorluğunu yaşamaktadırlar.
Bu camiye giden mahalle sakinlerinin çıkınca bir çay içebilecekleri herhangi bir mekân bulunmamakta. Hele cenaze olduğunda cenazeye katılım sağlayanların soğuk ve yağışlı havalarda sığınabilecekleri bir yer, cenaze sahiplerinin katılanlara teşekkür edip bir ikramda bulunabileceği bir mekân bulunmamaktadır.
Mahallemiz Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta kaderine terk edilmiş gibidir.
Yine mahallemizde bir sağlık ocağı, bir pazar yeri, küçük çocukların ana bir caddeyi geçmeden gidebilecekleri bir ilkokul bulunmamaktadır.
Mahallemiz meydanında Ticaret Borsası’na ait iki bina vardır. Bu binalardan da mahalle sakinleri faydalanamamaktadır.
Bizler Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerimizden mahallemize kışın da oturabileceğimiz, birbirimizi görebileceğimiz, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz, soğuktan ve yağıştan korunabileceğimiz sosyal konut/donatı yapılmasını istiyoruz.
Sesimiz olup yetkililere sesimizi ulaştırabilirseniz memnun oluruz.
Saygılarımızla.
Kiremiçti Mahallesi sakinleri adına
Sinan Kangal
Raporlu ilaç yazdırmak için her defasında sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gidiyoruz, eczaneden halledilemez mi?
Günay Bey, benim gibi 65 yaş üstü vatandaşların şöyle bir sorunu var. Sesimiz olup köşenizde dile getirirseniz memnun oluruz. Umuyoruz ki, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de durumu dikkate alır ve bizleri rahatlatacak bir adım atarlar.
Şöyle ki: Pandemi ile birlikte ilaç raporları olan hastalar aile hekimine gitmeden en yakın eczaneneden ilaçlarını alabiliyorlardı. Bu durum, raporlu ilaç kullananlar için büyük bir kolaylıktı. Sonuçta, ilaç raporunu eczaneler de görebiliyor.
Pandemi kısıtlamalarının bitmesi ile birlikte tekrar eski sisteme geri dönüldü ve raporlu ilacımızı almak için önce aile hekimine ilacımızı yazdırıyoruz sonra aldığımız e-reçete ile birlikte eczaneye gidip ilaçlarımızı alıyoruz. Önümüz kış ve kısıtlamalar bitse de Covid-19 pandemisi henüz bitmiş değil.
Hem bizler için hem de aile hekimlerinin iş yoğunluğunu azaltmak adına 65 yaş üstü vatandaşlar için bu uygulamanın devam etmesini arzu ediyoruz.
Yetkililerimizin dikkatine sunuyor, gereğini yapacaklarını ümit ediyorum.
Bir okur