Olay Gazetesi Bursa

Kestel’ de hastane yok tabelası var

Bu köşede ve çeşitli platformlarda daha önce defalarca dile getirdik. Ancak henüz bir adım atılmış değil. Kestel’e devlet hastanesi kurulmasından söz ediyoruz. Eski Kestel Plaza’nın olduğu yer ayrıldı bunun için. Hatta tabela bile çaktılar oraya, ‘150 yataklı Kestel Devlet Hastanesi alanı Kestel’imize hayırlı olsun’ yazılı. Hatırlatmak gerekirse bu tabela, yerel seçimlerden önce çakıldı ancak o […]

Bu köşede ve çeşitli platformlarda daha önce defalarca dile getirdik. Ancak henüz bir adım atılmış değil. Kestel’e devlet hastanesi kurulmasından söz ediyoruz. Eski Kestel Plaza’nın olduğu yer ayrıldı bunun için. Hatta tabela bile çaktılar oraya, ‘150 yataklı Kestel Devlet Hastanesi alanı Kestel’imize hayırlı olsun’ yazılı.

Hatırlatmak gerekirse bu tabela, yerel seçimlerden önce çakıldı ancak o günden bu yana aylar geçmesine rağmen bir gelişme olmadı. Herhangi bir çalışma gerçekleşmedi. Sadece tabela var orada. Bir de Kestel Plaza’nın yıkımı gerçekleşti. Fotoğraftaki kaba inşaat sizi yanıltmasın.Başka amaçla çok önceleri temeli atılmış ve öylece kalmış bir inşaat.

Kestel ilçe merkezi başta olmak üzere ilçeye bağlı köyler, Barakfakıh, Gürsu ve köyleri, Yıldırım’ın doğu mahalleleri ile içli dışlı bir konumda. Kısacası yüzbinlerce insan bu hastaneyi bekliyor. Zira şu anda bu bölgede devlet hastanesi yok.

Kestel ve Gürsu semt poliklinikleri ise yetersiz. Buralarda hergün temel branşlarda (göz, kadın doğum, çocuk, cildiye, dahiliye v.s) doktor bulamıyorsunuz. Belli branşlardaki doktorlar, belli günlerde geliyor. Çoğunlukla da ilaç yazmak için maalesef. Film çektiremiyorsunuz, tahlil yaptıramıyorsunuz. Böyle bir sağlık uygulaması olabilir mi? Basit bir dikiş için bile Şevket Yılmaz’a yönlendiriyorlar.

İnsanlar sağlık hizmeti alabilmek için en yakın hastane olan Şevket Yılmaz’a gidiyor. Ancak orası da ana baba günü. Randevu alabilmek, gidip gelmek, tahlil sonuçlarını doktora göstermek. Herşey tam bir eziyet. Ekonomik ve zaman yönünden kayıp da cabası.

O nedenle başta sayın milletvekillerimizden, Kestel Belediye Başkanı Sayın Yener Acar’ dan, İl Sağlık Müdürlüğü’nden rica ediyoruz. Lütfen bu işi hızlandırsınlar. Şu anda vatandaşlar, oturdukları yerde kaliteli hizmet alamıyorlar. Bu iş daha fazla gecikmesin, insanlar daha fazla mağdur olmasın.

Senem GÜL

 

İzdiham nedeni sistemin yavaşlatılması

 

Hafta sonu gerek şehir içinden gerekse şehir dışından Uludağ’a gelen binlerce ziyaretçi teleferiğe olan talebi de artırmakta. Milli Parklar’dan alınan bilgiye göre hafta sonu Uludağ’ a çıkan kişi sayısı 30 bin. Teleferiğin günlük taşıma kapasitesi ise en fazla 12 bin kişi.

Saatte hızı 80 km olan rüzgarlı havalarda teleferikte sistemi çalıştırmıyoruz. Şikayete konu olan önceki hafta sonu rüzgarın hızı bu seviyelere ulaştı. Ancak ziyaretçilerimizi mağdur etmemek adına aşırı rüzgar nedeniyle yolcuların ve tesisin emniyeti açısından sistemin hızı 6 m/s’den 3 m/s’ye düşürülmüştür. Teleferiğin yavaş dönmesinden dolayı insanların tahliyesi saat 21: 00’e kadar sürmüştür. Yoğunluğun yaşandığı saatlerde yığılma olduğundan kuyruk daha da yavaş ilerliyor. Böyle saatlerde taşıma kapasitesi saatte 1200 kişi oluyor. Yaşanan izdiham ve uzayan kuyrukların sebebi budur.

Burhan ÖZGÜMÜŞ

Teleferik AŞ Genel Müdürü

 

Dar yolda tehlikeli geçiş

 

Yeşil otobüs şoförüyüm. Yakın Çevre Yolu Millet Mahallesi altında yolun dar olması iki büyük aracın yan yana geçmesini engelliyor. Ama asıl sıkıntı başka. Yayalar ve en başta çocuklar burada her an tehlikeyle karşı karşıya. Bir araç geldiğinde yayalar ister istemez tel örgüye yaslanmak zorunda kalıyorlar. Aracın geçmesini bekliyorlar. Burada dikkatsiz bir sürücü her an bir kazaya sebebiyet verebilir. Buradan her geçişimde azami dikkati gösteriyorum. Özellikle gece buradan geçecek olanların daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ama tüm bunlara rağmen gece ya da gündüz aşırı hız yapanlara rastlamak da maalesef mümkün. Burada yolun genişletilmesine ihtiyaç var. Yayalar için en azından 10 metrelik bir kaldırım yapılmalı. Burada şahıs arazisi olabilir ama bunun yolu da kamulaştırmadır. Bir de yaya geçiş güvenliği açısından ışıklandırma şarttır.

Adının açıklanmasını istemiyor