Olay Gazetesi Bursa

Kaldırımlar neden estetik yapılmaz

Çelebi Mehmet Bulvarı’nın ikinci etabı olan Altınova-Küçük Balıklı bölgesindeki bulvarın açılışının yılbaşında yapılacağı  söyleniyordu. Yılbaşı gelse de Altınova bölgesinde boşaltılıp yıkılmayan çok sayıda bina var. Bu bölge  çöplük içinde. Büyükşehir Belediyesi çalışmalara ne zaman başlayıp, ne zaman yolu  bitirecek? İstanbul Yolu olarak adı değiştirilen Yeni Yalova Yolu boyunca orta refüjdeki beton lamba direkleri ayakta zor […]

Çelebi Mehmet Bulvarı’nın ikinci etabı olan Altınova-Küçük Balıklı bölgesindeki bulvarın açılışının yılbaşında yapılacağı  söyleniyordu. Yılbaşı gelse de Altınova bölgesinde boşaltılıp yıkılmayan çok sayıda bina var. Bu bölge  çöplük içinde. Büyükşehir Belediyesi çalışmalara ne zaman başlayıp, ne zaman yolu  bitirecek? İstanbul Yolu olarak adı değiştirilen Yeni Yalova Yolu boyunca orta refüjdeki beton lamba direkleri ayakta zor duruyor. Beşyol bölgesindeki  lambaların çoğu ise yanmıyor. İlgilenen yetkili yok mu? 

Buttim kavşağının olduğu yerde yeni yapılan kaldırımlar ne kadar özensiz olmuş. Kaldırım taşları yeni yapılmasına rağmen dağılmış durumda. Buttim gibi daha birçok yerde kaldırımlarda bozukluklar var. Beşyol’da ise kaldırımda yürünecek bir yer yok… Denetim var mı acaba? Fotoğraf Sakarya’dan… Yollardaki kaldırım taşları yayaların rahatlığı için itinayla işlenip özenle dizilmiş. Şehirde hiçbir yerde bozulmuş, yarım kaldırım görmedim.

Engelli araçları, bebek arabalılar için kaldırım sıfır seviyede yola indirilmiş, geniş mermere benzer modern taşların yanında yapılan her kaldırımda engelliler için sarı renk taşlar işlenmiş… Caddelerdeki ışıklandırmalar ise estetik, bizdeki gibi ömrünü tamamlamış, kötü görünümlü beton direkler yok…

Bursa’da cadde ve yollarda yapılan kaldırımlara bakıyorum da sırf kaldırım yapıldı densin diye gelişigüzel yapılıyor. Kaldırımın ucu veya sonu havada bırakılıyor. Büyükşehir ekipleri Sakarya caddelerindeki sağlam, estetik kaldırımları, modern aydınlatmaları görmeliler… Bursa için!

Isminin yayımlanmasını istemiyor

 

Şikayetlerin üzerine gidildi

 

15/12/2015 tarihinde köşenizde yayımlanan “Değirmenönü, Cumalıkızık Girişleri Sıkıntılı” başlıklı, Değirmenönü Mahallesi Cumalıkızık Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin yaya yolunu işgal ettikleri yönündeki şikayet incelenmiştir.

Cumalıkızık Caddesi üzerinde faaliyet gösteren oto tamirhanesi işyeri sahibine ve diğer işyerlerine umuma ait yaya yolu üzerine araç park etmemeleri hususunda gerekli uyarılar yapılmış ve işgale konu araçların kaldırılması sağlanmıştır. Söz konusu güzergâhta görüntü kirliliğine sebep olan unsurların kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Cadde üzerinde faaliyet gösteren bir işyeri sahibine işyerinin etrafında bulunan demir levhaları düzeltmesi ve uygun hale getirmesi hususunda bölge denetim formu düzenlenerek beş gün süre verilmiştir. Süre sonunda konunun takibine devam edilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Kapalı durak ihtiyacı


 

Atabulvarı üzerinden giden halk otobüsleri, Işıktepe Mahallesindeki duraklar üzerinden geçmediğinden; Işıktepe ile Atabulvarı arasındaki yere yani Dörtyol ışıkları yakınlarına bir otobüs durağı  yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Çetin hava koşullarında ve hastaların olduğunu düşünerek bu gibi durakların gerekli bir yapı olacağı kanısındayım. Bazı diğer mahallelerde de bu durumun olduğu varsayılırsa oralara da durakların  yapılması zorunluluk arz etmektedir. Yetkililerden gerekli durakların yapılmasını bir vatandaş olarak istemekteyiz. Özgür Özçanak

 

Engelli çocuk hakları sağlansın

 

Çocuk hakları denildiğinde bu ifade tüm çocukların haklarını kapsıyor. Engelli çocukların hakları engelli olmayan çocuk haklarından ayrı düşünülemez. Her çocuk gibi engelli çocuklar da doğuştan getirdikleri temel insan hak ve özgürlüklerine sahipler ve hiçbir alanda ayrımcılığa maruz bırakılmamalıdırlar. Maalesef günümüzde hala engelli çocukların en temel insan haklarından yararlanamadıklarını ve dışlandıklarını görmekteyiz. Bu dışlanmışlığı eğitimden sağlığa, ulaşımdan oyun ve eğlence alanlarına kadar birçok alanda görmek mümkün. Hüsamettin Akyıldız