Olay Gazetesi Bursa

Kaldırım kaldırıldı yayalar yolda

Hamitler Mah. Hamidiye Caddesi Özkul Cami tarafında yaşıyorum. Hemen her gün Hamidiye Caddesinin pazartesi pazarına giden yolu kullanıyorum. Fakat pazartesi pazarı tarafına doğru giderken 120 kapı numaralı binanın önüne geldiğimde kaldırım son buluyor. Daha önceden burada kaldırım vardı fakat yenilendikten sonra kaldırım yok edildi. Muhtemelen arsa sahibi kendi arsasında kalıyor düşüncesiyle kaldırımın olduğu yere paletler […]

Hamitler Mah. Hamidiye Caddesi Özkul Cami tarafında yaşıyorum. Hemen her gün Hamidiye Caddesinin pazartesi pazarına giden yolu kullanıyorum. Fakat pazartesi pazarı tarafına doğru giderken 120 kapı numaralı binanın önüne geldiğimde kaldırım son buluyor. Daha önceden burada kaldırım vardı fakat yenilendikten sonra kaldırım yok edildi. Muhtemelen arsa sahibi kendi arsasında kalıyor düşüncesiyle kaldırımın olduğu yere paletler yardımıyla bahçe duvarı yapmış.

Peki şimdi ne olacak? Buradan yaya olarak gitmeye çalışan insanlar çoğunlukla araçların son sürat gittiği ana yoldan geçmek zorunda kalıyor. En önemlisi de küçük çocuğu olan anneler bebek arabalarıyla yoldan gidiyorlar. Bu da çok büyük bir kazaya sebep olabilir.

İlla ki birkaç kişinin yaralanması ya da birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Belediye vatandaşa niçin kaldırım yapılmasını sağlamıyor. İnsanların hayatı bu kadar önemsiz mi? Soruna en kısa zamanda çözüm bulunup kaldırımın tekrar yapılması dileğimiz ve beklentimizdir

Kenan Mutlu

 

Duraklara mahalle ismi önerisi

 

Osmangazi Pınarbaşı Mahallesinde 56 yıldır yaşamaktayım. Bursa’da ve çevre ilçelerde dikkatimi çeken bir husus var. Mahalle veya semt adlarının otobüs duraklarında yazılı olmaması. Bu hem kapalı duraklar için hem de seyyar duraklar için geçerli. Mahalle adının yazılı olduğu ilk otobüs durağı Pınarbaşı’nda. Fakat orada da sadece Pınarbaşı yazılı her nedense mahalle kelimesi yok. Oysa yolcular ve özellikle yabancılar açısından bulundukları ya da inecekleri durağın adını görmeleri önemli. Tüm otobüs durakları için Burulaş böyle bir uygulamaya gidebilir.

Kemal Başeren

 

Eski güzergah talep edildi

 

Olay Gazetesi 13/10/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde,2K’ da eski sisteme dönülsün” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursaray Kestel etabının tamamlanmasıyla birlikte doğu bölgesi entegrasyonu için gerekli hatların oluşturulmasına başlanmış ve UKOME Kurulu kararınca Kestel Toki-Gürsu İstasyonu-Gürsu Merkez güzergahında 2/K hatlı BURULAŞ otobüsleri 01.03.2015 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştı.

Ancak yolculardan gelen talep ve şikayetler sebebiyle, yine UKOME Kurulu kararıyla, Kestel hattının tam randımanlı ve kesintisiz hizmet vermesine kadar geçecek sürede 2/K hattında eski güzergaha dönülmüştür.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Engelli çocuğum var suyumuz yok!

 

Ben %99 özürlü raporu olan engelli çocuk babasıyım. Köşeniz aracılığıyla yetkili makamlara sesleniyorum. Mehmet Akif Mahallesi (Mutlular Mah.) Derya Sokak no:8 K:2 Osmangazi adresinde oturmaktayım. Çalmadığım kapı kalmadı, netice alamadık. Bizim suyumuz yok. Geçimimi bir benzin istasyonunda pompacılık yaparak sağlamaya çalışıyorum. Bizim tek sıkıntımız su! Evimizde su olmadığı için engelli çocuğumuzun bakımında zorlanıyoruz. Sayın yetkililer, evimize gelin, sizlere bir çay ikram edelim ve halimizi, durumumuzu görün! Çok zor durumdayız. Yaşamayan bilmez. Ne olur bizlere, Sayın Başbakanımız Davutoğlu’nun da dediği gibi pozitif ayrımcılık gösterin ve engelli çocuğumun bakımını yapabilmek için evime su bağlayın! Bizler çocuğumuzu çok seviyoruz. Tek mutluluğumuz o. Parada pulda gözümüz yok. O mutlu olsun. Sağlıklı olsun, yüzü gülsün yeter! Ne olur bu çocuğumuzun yüzünü güldürün. Engelli çocuğumuza  engel çıkartmayın. Sadece evimize su bağlanmasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok.

Mehmet Güleç