Fotoğrafa dikkatlice baktığımızda bütün bu oluşumlara neden olabilecek faktörleri görmek mümkün. Bunu yapan da BUSKİ kepçe operatörü. Saat 12.10 Bursa Yıldırm İmam Hatip Tatbikat Camii girişinde park edilmiş bir iş makinası. Saat 13.10 iş makinası hala yerinde etrafında bir görevli ara ki bulasın.
Bu kadar mı cahiliz. Görevlisi aracını bırakıp belki de camiye gitti. Tedbir almadan çalışanın, insan canına kast edecek bir adım atanın ibadetinin kabul olmayacağını bu arkadaşa anlaşılan söyleyen olmamış. İnsanlara, çevreye ve canlılara saygıyı giderek unutuyoruz.
Bir iş ve sosyal hukuku uzmanı olarak ve çalıştığım kurumsal kuruluşlarda gördüklerimde; bir iş makinası, kepçesi, istifleme, yükleme araçları ve tırnakları yukarıda bırakılamaz. Her iş bitiminde park etmeden önce kepçe ve çatallar aşağıda ve yerde bırakılır. İş makinası kullanacak, operatör eğitimi alan, herkes bunu bilir. Bu tür iş makinalarında çalışanlara işe girerken çalışma ve iş güvenliği formları imzalatılır.
BUSKİ iş makinasının kendi aracı olmadığını, taşerona ait olduğunu savunabilir. Ben de,’sizin kontrolörünüz, görevliniz nerede’ diye sorarım. Şimdi bu tür sorumsuzluğun giderilmesi, benzer durumların bir daha yaşanmaması için gereken yapılacak mı, önlem alınacak mı?
Necmetin ŞENGÜL
Yarhisar Şelalesi turizme açılmalı
Kemal BAŞEREN
Apartmanımız bir daha incelensin
Davutdede Tuna Sokak’ta bulunan ve altında dükkanlar olan 22 daireli Ercan Ardişen Apartmanındaki sorunları köşeniz aracılığıyla duyurmuştuk. Neticede Yıldırım Belediyesinin cevabında ‘ binada yapılan incelemede olumsuzluğa rastlanılamadığı’ bilgisine yer verilmiştir. Binanın ruhsatlı olduğu belirtilmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse hayretler içinde kaldık. Zira apartmanda kat mülkiyetine geçilmediği gibi yangın merdiveni bulunmamakta, kapalı otoparkı kullanılamamaktadır. Yıldırım Belediyesi’nin 100 metre karşısında olan bu durumdaki bir binada nasıl oluyor da olumsuzluklara rastlanılamamaktadır. Dolayısıyla incelemenin yeniden yapılmasını istiyoruz.
Apartman sakinleri