Bursa`nın merkez ilçesi Gürsu`da ne hikmetse hizmetlerde çok aksaklıklar var. Bunun sebeplerinin başında STK`ların bir araya gelememesi, ehil kişilerin küstürülmesi, yerel ve kent medyasının ilçeye ilgi göstermemesi gibi maddeler sıralayabiliriz.
Bu güne kadar tabii ki iyi ve çok şeyler yapıldı yapılıyor ama Gürsu`da yaşayan biri olarak şahsen yapılmayanları gündeme getirerek acil çözülmesi gereken konuları irdelemek istedim. Yeni başkan Cüneyt Yıldız çok heyecanlı, azimli. Ben inanmak istiyorum ki bu sorunlar çözülür ve etrafındaki ekiple Gürsu`nun 50-100 yılını en iyi şekilde planlarlar.
Şimdi Gürsu`nun bazı sorunlarını sıralayalım; Hastanesi olmayan, 35`lik yol hariç köy görünümünden kurtulamayan 70 bin nüfusa rağmen 2 G otobüsü 20 dakikada bir, 91 G Terminal otobüsü saatte bir hareket eden (91G Ankara, İstanbul`a gitmekten çok yoruyor insanı) bir ilçe. Bin konutluk TOKİ` sine belediye otobüsü olmayan, kültür merkezi, okul ve merkez cami yapacak arazi bulamayan , rahmetli Musa Coşkun ve halkın gayretleriyle yapılan devasa Gürsu İmam Hatip binasını elinden kaptıran, tarihi Orta Cami bahçesine ucube bir bina diken bir ilçe.
Gürsu 30 trilyon borcu olan eli kolu bağlı, Zafer Mahallesi hariç kapalı pazar yeri olmayan (onun da otoparkı yok), caddelerinde kahvehanelerin kaldırımlara taşmasıyla yaya bayanların araç yolunu kullanmak zorunda kaldığı bir ilçe. Gürsu tarım yöresi ama müstakil bir tarım binası dahi olmayan, tarım işçilerinin kış, yaz açık kasa araçlarda can ve mal güvenliği olmadan tarlalara taşındığı bir ilçe. Gürsu betonun içinde bunalan insanlarının ferahlayabileceği, yeşil görebileceği, spor yapabileceği geniş parkları olmayan bir ilçe, Gürsu sanayisinde onlarca dünya markası firma barındırmasına rağmen isimleri yazılı bir okulu dahi olmayan bir garip ve sahipsiz bir ilçe.
Bir vatandaş
Okul yolu çamur dolu
Güneştepe Mahallesi` nde TOKİ tarafından yeni yapılan bir ilkokul var. Şehit Jandarma er Ali Bakış İlkokulu öğretime başlayalı üç ay oldu. Bir okula kavuşmak veliler olarak bizleri mutlu etti. Ancak mevsim dolayısıyla yağmurların başlaması hiç tahmin etmediğimiz bir çileyi de ortaya çıkardı. Okulun çevresindeki yollar yapılmadığı için çocuklarımız okula çamur içinde gidip geliyorlar. Dolayısıyla ayakkabılarından tutun da üstlerine başlarına kadar çamurla kaplanıyorlar. Bu durum hem onları hem de bizleri üzüyor ama elimizden de bir şey gelmiyor. Yetkililerin bu sorunu gelip yerinde görmelerini istiyoruz. Belki acıma hissi duyarlar da yol yapımına biran önce el atarlar.
Osman Uğur ÇELEBİ
Soğukkuyu- Hürriyet ve UKOME kararı
Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulunun aldığı bir kararla Hürriyet Mahallesi ve çevresini İzmir Yoluna bağlayan yol kapatıldı. Böylelikle İzmir Yoluna çıkmak istediğimizde 5-6 km’lik bir mesafeyi boşu boşuna dolaşmak zorunda bırakıldık. Halbuki mevcut yolun İzmir Yoluna bağlanan kısmında kaldırımda düzenleme yaparak ve bu yöne gidecek araçları uyarı levhalarıyla yolun solunda kalmaya teşvik ederek sorun çözülebilirdi. Düzenlemenin amacı kazaları önlemek ise; Mudanya Yoluna bağlantı olarak verilen yolun anayola bağlantısı heran bir felakete yol açabilir. Nitekim hemen önümde bir kaza yaşandı bile. Bu kararı alanların bu yol güzergahını kullanıp sıkıntıyı yerinde gözlemlemelerini rica ederim.
Mahalle sakini