Olay Gazetesi Bursa

Gürsu Kavşağı’nda trafik rahatlayacak mı?

Söz Sizde köşesinde yılda birkaç defa Gürsu Kavşağı ve kaldırımları ile ilgili okur yazılarını gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın da göreve geldiği günden bu yana Bursa’daki trafik sorununun çözümü ile ilgili nasıl gece gündüz çalıştığını fark ediyoruz ve sonuçlarını da görmekteyiz. Bu anlamda bir vatandaş olarak kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Trafiğin kilitlendiği […]

Söz Sizde köşesinde yılda birkaç defa Gürsu Kavşağı ve kaldırımları ile ilgili okur yazılarını gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın da göreve geldiği günden bu yana Bursa’daki trafik sorununun çözümü ile ilgili nasıl gece gündüz çalıştığını fark ediyoruz ve sonuçlarını da görmekteyiz. Bu anlamda bir vatandaş olarak kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.

Trafiğin kilitlendiği bazı noktalara küçük dokunuşlarla çözüm bulunuyor ve trafiği rahatlatıyor. Bunlardan birisi de Gürsu Kavşağı idi.

Nihayet buradaki sorun kısmen de olsa çözümleniyor. Kısmen diyorum çünkü, buradaki caddenin çok dar olması, iki şeritli yolun bir şeridinin duran araçlarla dolu olması  ve kaldırımların araçlar tarafından işgalinden dolayı buradaki trafiğin çok da rahatlayacağını söylemek biraz zor görünüyor.

Hatta bırakın yolun bir şeridinin işgalini, ortadaki kavşağın kenarları bile park eden araçla dolu oluyor bazen. Belki Gürsu yoluna girişte rahatlama olacaktır ama kaldırımların ve yolun bir şeridi araç işgalinden kurtarılmadığı için tam çözüm sağlanamayacaktır.

Şimdiden emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum, belirttiğim sorunların da giderilmesi ve tam çözümün sağlanmasını rica ediyorum. Saygılarımla.

Bir vatandaş

 

Bina yıkılırken yayılan toz zararlı değil mi?

Eski Fakülte olarak bilinen Yıldırım ilçesindeki Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yıkım işlemi başlamış. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Maalesef, yıkım yapılırken çevreye yayılan toz rahatsız edici gerçekten.

Her zamanki gibi, doğru dürüst bir yıkım yapamıyoruz galiba? Yıkım yapılırken bir yandan da tozu söndürmek için sulama yapılamaz mıydı?

O tozla birlikte ne kadar kimyasal madde artığı havaya karışıyordur kimbilir? Toplum ve çevre sağlığı açısından yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Bir okur