Olay Gazetesi Bursa

Gönülden gönüle bir köprü olmak

Maksem… Bu mahalle günümüzde dahi esnafıyla, sakinleriyle, komşuluklarıyla, iyiliğin, hayrın, yardımseverliğin, yardımlaşmanın bitmediği ender mahallelerimizden biridir. Bu şirin mahallede, hikâyenin kahramanı henüz 16 yaşlarındayken yine kendi gibi bir avuç gönlü güzel arkadaşıyla kendi aralarında topladıkları parayla mütevazı bir şekilde Maksem Camii’nin önünde 20 kişilik bir iftar verir mahalleliye. Her şey bu etkinlik ile başlar. Mahalleli […]

Maksem… Bu mahalle günümüzde dahi esnafıyla, sakinleriyle, komşuluklarıyla, iyiliğin, hayrın, yardımseverliğin, yardımlaşmanın bitmediği ender mahallelerimizden biridir.

Bu şirin mahallede, hikâyenin kahramanı henüz 16 yaşlarındayken yine kendi gibi bir avuç gönlü güzel arkadaşıyla kendi aralarında topladıkları parayla mütevazı bir şekilde Maksem Camii’nin önünde 20 kişilik bir iftar verir mahalleliye. Her şey bu etkinlik ile başlar.

Mahalleli tarafından da bilinen, tanınan bu arkadaş grubu zaten bir süredir sessiz sedasız gizlice mahalledeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmektedir.

Daha sonra mahalledeki esnaf ve sakinleri bu iftar etkinliğinden çok etkilenir ve bir sonraki ramazanda da etkinliğin devam etmesi için destek olur. 20 kişiyle başlayan bu ilk iftar, bir sonraki yıl 50 kişiyi bulur ve her yıl artarak devam eder.

Hikâyenin kahramanları Fahri Ateş ve arkadaşları, çocuk yaşlarında başladıkları bu gönülden gönüle köprü olma görevini her geçen yıl artırarak sürdürüyor.

Veren elin alan eli bilmediği, alan elin de veren eli bilmediği buluşmalar.

İftarlar dışında, mahalledeki ihtiyaç sahiplerini, dul ve yetimleri tespit eder, gerek komşuları ve gerekse muhtar aracılığıyla onlara ulaşır. Hayırsever esnaftan ve komşulardan destek ister, bu ihtiyaç sahipleriyle aralarında köprü olmak için. Kuru erzak, sıcak yemek, ramazanda iftar, çocuklara oyuncak dağıtımı.

Şimdi bu arkadaş grubu bu köprü olma görevini  büyütmüş ve bu yardımların sürekli hale gelmesi için bir internet sayfası oluşturmuş.

Projeleri çok çeşitli. Sokak hayvanlarının beslenmesinden aşevi kurmaya, engellilere akülü sandalyeden öğrencilere burs vermeye kadar yardım yelpazesi çok geniş. Amaçları, vizyonları bu yönde. Amatör ruhla mütevazı bir şekilde çalışıyorlar

Ancak bu yardımların sürekli olabilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var. Bu amaçla bir internet sitesi kurulmuş. www.sosyalsunum.com adıyla açılan bu siteye ihtiyaç sahipleri başvuru yapabildiği gibi, hayırseverler gerek üye olarak, gerek yardımlarıyla ve gerekse de sosyal medyada tanıtarak bu yardımların artmasını, sitenin tanıtılmasını sağlıyorlar.

www.sosyalsunum.com projesi 1 Aralık 2016 tarihinde resmi olarak faaliyete geçmiş.

Misyonlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine hiçbir ayrım yapmaksızın yardımları ulaştırmak. Tek hedeflerinin, insanları hayra vesile olmaya davet etmek, oturdukları yerden dahi olsa destek verebileceklerini ve gönülden gönüle bir bağ oluşturabilmek, diye özetliyor. Hedef ve vizyonları, “İnsanların yaşam mücadelesinde karşılaştıkları olumsuzluklar giderilerek şahıslara ve toplumlara kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek olmak. Yardıma muhtaç duruma düşmüş kişileri ve aileleri güçlendirmek.

Kalıcı projelerle kalıcı çözümler üretmek. Hem onlar mutlu olsun, hem biz mutlu olalım.”

Bu gönülden gönüle köprü olma görevinde bizim de bir katkımız olsun, bir gönül de biz yapalım diyenleri www.sosyalsunum.com adresini ziyaret etmeye bekliyorlar hayırseverleri.

Ne diyelim, yolları açık olsun, başarıları, hizmetleri daim olsun.

Günay Yumruktay