Olay Gazetesi Bursa

Fatura kalemlerinde değişiklik oldu

EPDK tarafından 22 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan, 01.01.2016 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Tarifeler Yönetmeliğinde fatura kalemlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Buna göre, daha önceden faturalarda Dağıtım, İletim vb… olarak görünen kalemler, 01.01.2016 tarihinden itibaren “Dağıtım Bedeli” Aktif ve Perakende Satış Hizmet Bedeli olarak görünen kalemler, “Enerji Bedeli”nin P.S.T kalemi de “Perakende Sistem Tarifesi”nin kısaltılmış hali olarak […]

EPDK tarafından 22 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan, 01.01.2016 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Tarifeler Yönetmeliğinde fatura kalemlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre, daha önceden faturalarda Dağıtım, İletim vb… olarak görünen kalemler, 01.01.2016 tarihinden itibaren “Dağıtım Bedeli” Aktif ve Perakende Satış Hizmet Bedeli olarak görünen kalemler, “Enerji Bedeli”nin P.S.T kalemi de “Perakende Sistem Tarifesi”nin kısaltılmış hali olarak kullanılmıştır.

07 Ocak’tan itibaren müşterilerimize tebliğ edilen faturalarımızda ise “D.S.T” ibaresi yerine “dağıtım bedeli” ibaresi P.S.T ibaresi yerine “Enerji Bedeli” ibaresi açıkça yer almaya başlamıştır.

Ayrıca şirketimiz sadece sayaç üzerinde yapılan okumaya ait tüketimi fatura etmek ile yükümlü olup; faturalardaki birim bedeller, tüketimin yapıldığı döneme ait Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanan tarife üzerinden belirlenmektedir.

Bahar ERKAN

CLK Uludağ Elektrik

 

Engelli asansörüne binen binene

 

Metrolarda engelli asansörlerini daha çok sağlam kişiler kullanmakta. Üstelik yanında eşyası ve elinde bir paketi olmadığı halde. Adeta kendilerine tahsis edilmişcesine engelli asansörlerine binilmekte. Engelli merdiven ve asansörlerinde sadece engellilerin kullanacağı bir sistem yapılsa, düzenlense, donatılsa iyi olmaz mı?

Üst geçitlerde engelli asansörlerinin çoğu bozuk. Herkesce kullanılması bunda rol oynamakta. Tamirleri yapılmamakta. Bazı üst geçitlerde, yol üzerinde, çalışmayan asansörlerin kapısı açık durumda. Zorla açılanlar, kilitleri kırılanlar, geceleri başıboş serseri kişilerin mekanı olmakta. Üst geçitlerde, bilhassa merdiven üstlerinde ve köprü yollarında, geceleri yanan, gündüzleri sönen, projektör kuvvetli ışıklandırma yoktur. Bazılarında hafif ışık vardır

Kemal BAŞEREN

 

Tanıtım mı gürültü işkencesi mi

 

Alemdar Mahallesinde şubesi bulunan bir firma her yıl kuruluşa özel adı altında 3 gün boyunca kampanya yapmaktadır. Malesef firma kampanyanın devam ettiği 3 gün boyunca yüksek sesle müzik yayını yaparak gürültü kirliliğine sebep olmaktadır. Mahallemiz işçi mahallesidir. Sadece gece vardiyasında çalışan işçiler değil bebekler ve yaşlılar da bu yüksek gürültüden rahatsız olmaktadır. Firmanın tanıtım için yaptığı kampanyayı anlayışla karşılıyoruz. Ancak bizim itirazımız kampanyaya değil, ortalığa yayılan gürültüye.

Zira 3 gün boyunca sabahtan akşama kadar yüksek gürültü ses bizi canımızdan bezdirmekte. Çekilecek gibi değil. Lütfen bu işkenceye bir son verilsin artık… Büyükşehir Belediyesinin gürültü hattına yaptığımız başvuru ise halen sessizliğini koruyor.

Nilay DEVSEREN